BÚÉK!

Minden kedves Olvasómnak, Ügyfelemnek, Kollégámnak, és Kolléganőmnek sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!
Az Országnak, és a Nemzetnek meg változásokban gazdagot!Emberölésért felfüggesztett, Gárda-vezetésért 1 év

“Emberölésért: felfüggesztett” kontra “Gárda-vezetésért: 1 év” - ez a két transzparens fogadta a hétfő délután a Fővárosi Bíróság épülete előtt elhaladó járókelőket. Ide szervezett ugyanis csendes gyertyagyújtást a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amely szervezetnek hét belvárosi képviselőjelöltje tiltakozott a “magyar joggyakorlat” ellen.

A konkrét esetet, vagyis az összejövetel apropóját az épület bejárata elé támasztott transzparensek közé helyezett fénykép világította meg: még 2008 januárjában történt, hogy egyik osztálytársa megölte a főváros VIII. kerületében a középiskolás Mészáros Rolandot. Az elkövető a bíróság múlt heti ítélete értelmében egy év felfüggesztett fogházbüntetést kapott, két társát pedig végül meg sem gyanúsították. A megemlékezés közepette Hegedűs Lorántné, a Jobbik V. kerületi jelöltje a Stopnak elmondta: a néhány nappal ezelőtti határozat nagyon szomorú pillanatát jelentette a magyar igazságszolgáltatásnak, mégpedig azért, mert újra az ott megszokott kettős mérce érvényesült. A Magyar Gárdával kapcsolatban a párt már megszokta ugyanis, hogy a lehető legszigorúbb ítéletek születnek (nem egyszer direkt rájuk szabva), míg elsősorban a bankárok, a cigányok és a külföldiek esetében méltánytalanul enyhe büntetéseket hoznak.

“Jelen esetben is ezzel állunk szemben: eme nagyon brutális gyilkosság kapcsán értelmezhetetlenül gyenge büntetést szabott ki a bíróság. Már maga az értelmetlen halál is igazságtalan, ezen a Földön megmagyarázhatatlan, a család számára pedig nyilván rendkívül nehéz a tényt elfogadni - egy ilyen szenvedés csak az örökkévalóságban nyerhet értelmet. Azért találták ki az igazságszolgáltatást erre a világra, hogy legalább a földi tereken valamiféle igazságtételt kaphassanak a hozzátartozók. A megfelelő ítélet pedig azért is lenne nagyon fontos, hogy a leendő hasonló áldozatokat megvédve is példa statuálódjék. No ez az, ami itt nem történt meg!” - vélekedett a képviselőjelölt.

A politikus emlékeztetett: a római jog, ami alapján napjainkban is ítélkezünk, nem csak egy jogrend volt, hanem azzal a nevelés egyfajta eszközét is a kezünkbe adták. “Bizonyára sokan ismerik a ‘méz és korbács’ jelszavát, ami azt jelentette, hogy a nevelendő gyermeket mézzel is próbáljuk okítani, de egyben korbáccsal is igazgatni - persze átvitt értelemben. Ha viszont mi folyamatosan mézzel kínáljuk a bűnözőket, akkor annak nagyon-nagyon rossz következménye lesz! Időnként tehát a korbácsot is kell használni!” - fűzte hozzá Hegedűsné.

Példaként említették még a jelenlévők, hogy egyebek mellett a halálos gázolásért is előfordul, hogy két-három évet kapnak az elkövetők, mivel az is gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősül, csakúgy, mint Roland esete - nála azonban a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés helyett a fenti kategóriát állapították meg. Mint Cziráki Adorján VI. kerületi jelölt közölte, elsősorban tehát e jelenlegi jogalkalmazás ellen emelik fel a szavukat, mivel szerintük sorozatban történik meg, hogy a törvény szó szerinti betűjével ellentétesen hoznak a bírák ítéletet. Hangsúlyozta: nem véletlenül létezik egy minimálisan és egy maximálisan kiszabható tétel a hazai gyakorlatban, rendkívül méltánytalannak nevezte azonban, hogy például amíg egy betiltott szervezet esetében nyilvános megmozdulásért akár egyéves börtönbüntetés is kiszabható, addig ha fiatalkorú követ el bármilyen bűncselekményt, elképzelhető, hogy az mindössze egy hónapnyi szankciót von csupán maga után. Ezért a Jobbik tervezi, hogy átfogó büntetőjogi törvénymódosítást kezdeményez.

Ellenőrök

Tegnap reggel battyogtam a Móricz felé a Villányi úton, és egy vidéki BKV járatról (40-es) leszállt két iszonyat rosszarcú alak. A zsebükben kutattak, s boldogan néztek egymásra. Biztos voltam benne, hogy két zsebes. Aztán pillanatokon belül csatlakozott hozzájuk még 3 ember, köztük nők is. Hasonlóan rosszarcúak voltak. Na, ekkor vált világossá számomra, hogy ezek dolgoztak a buszon. Ellenőrök voltak.

Na de ennyire rosszarcúak? Ez még engem is meglepett…

Egyébként 10 napja félig lógok a BKV-n, mert 8-án lejárt a bérletem, és erre a 8 napra nem lehetett rentábilis áron bérletet vásárolni, így úgy döntöttem, hogy reggelente lukasztok a villamoson, este hazafelé meg nem. Ezt meg is tettem, 2 reggeli nap volt, mikor nem működött a lukasztó, akkor este lukasztottam. Nekem napi 300 Ft-ot ér meg a BKV, többet nem. Bérlettel ez tartható is, jeggyel csak így.Influenza-összefoglaló

Egy nagyon jó, és profi influenza-összefoglaló olvasható ezen a blogon:
Influenza-para
Javaslom mindenkinek, hogy olvassa el. És a kommentárokat is. (Itt ezt most nem lehet kommentálni.)

Az egyik kommentár (nem én írtam):

Ha abban a bizalmi válságban, amelynek kiváltó oka korántsem a társadalom többségének rögeszmésen korlátolt egészségügyi felfogása, hanem a fentebb felsoroltakon túl a médiaócedánból áradó szinte végtelen számú és tartalmú információ, amit nálunk súlyosbít egy alapvetően szociológiai és politikai tartalmú ún. öszödi-típusú bizalmi válság is, szóval ha e válságban, ilyen szakszerűen, okosan, precízen és mégis érthetően elmondták volna a nagyobb és kisebb médiumok vezetőinek, hogy miért lehet tudni előre, hogy most tényleg nagy baj lehet, legyetek szívesek és segítsetek, mert ez meg a ti szakmátok, és nem hülyeségeket beszélnek pro és kontra hiteltelen alakok, akkor most a lakosság 70 százaléka be lenne oltva.
Én is ellene voltam, mert a bizalmatlanságom legyőzte a félelmemet, vagyis a környezetem és az életösztönöm becsapott, ezért életellenesen reagáltam egy fenyegetésre, mert azt tapasztaltam, hogy a hozzám hasonlók is így reagálnak (lásd a mesét a hazudós pásztorról és a farkasokról).
Nem tudom, hogy fut le ez a járvány, remélem, minél többen túléljük. Azt azonban tudom, hogy új, a bizalomra alapuló kommunikációs stratégiát kell majd alkotni, ahol a bizalom alapja a szakszerűség, a reális beszéd és a valóságos arányok szerinti értékelés. Kommunikációs szempontból a new yorki tornyok lerobbantása, a Szaddam Huszein elleni háború, az Oszama bin Laden saga, az afganisztáni demokratizálás, azaz általában véve az ún. terror elleni háború képeződött le most a vírus elleni háborúban. Ezért bizalmatlanok vele szemben Amerikától Romániáig mindenütt az emberek, mert ugyanaz a gépezet ugyanazokkal a retorikai eszközökkel igyekezett velük elhitetni formailag ugyanazt. A különbség az, hogy bár eddig hazudott (túlzott, manipulált stb.) a fenyegetésről, most azonban nem hazudik. Az emberek világszerte csapdába estek: mert ha ez a vírus valóban olyan veszélyes, mint itt olvashattuk, akkor saját éleslátásuk a baj okozója. Azért nem hiszik el, hogy baj van, mert tudják, hogy minden eddigi vészriadó manipulált volt. Minél hangosabban verték a vészharangot, annál nagyobb volt a valószínűsége, hogy a végén kiderül, vaklárma volt az egész.
Ez a paradoxon olyan súlyos fenyegetéseket rejt, amiket ma még el sem tudunk képzelni, bár a jelek szerint néhány virológus már sejti.
A gyógyszer az elfogulatlan, tényszerű, szakszerű és értékarányos beszéd amit nem baj, ha nem ért mindenki - a mostani levezetésben egy csomó mindent nem értek, mert nem rendelkezem ahhoz szükséges ismeretekkel -, valahogy mégis, mint a felhangok, ezek a feldolgozhatatlan ismeretek is hozzájárulnak a megértéshez.
Már csak egy probléma maradt: honnan tudhatom, hogy a világhálón keringő rendkívül nagy számú „okos” magyarázat és tanács közül melyiket kell az igazinak kiválasztani, ha tudom, hogy ezen a döntésen szó szerint élet és halál múlik?

Valaki leontott egy pohár wiszkivel, merthogy rohadt fideszes vagyok. ;-)

Szóval a sztori:

Kutyasétáltatás végén betértem a Fadrusz sörölőbe, és volt ott egy ember. Közben az RTL-en ment a Fábry-val a Legyen Ön is Milliomos.
A csávó elkezdett üvölteni, hogy ez egy paraszt. (Fábry-ra.)

Én meg mondtam, hogy szerintem nem, ő legalább politikailag korrekt oldalon áll…

Erre felém fordulva elkezdett velem veszekedni, hogy nem csak mi rohadt fideszesek vagyunk a világra szarva… Én ekkor már nem mondtam semmit, csak halkan azt, hogy nem vagyok fideszes…

Ez már nem zavarta a liberális tolerancia eme heves védőjét, tovább hergelte magát, majd arcon öntött egy pohár Wiszkivel… Én szokásom szerint csak röhögtem, és közöltem vele, hogy legközelebb inkább belsőleg fogyasztanám, ha lehet… Erre a barátja megfogta, és kivitte ezt a gyűlölködő mintapéldányát a balliberális toleranciának.
:-)

Tűzifa és nem krisztuskereszt

“Nem felszentelt keresztet döntöttek le Pomázon a minap, hanem a Jobbik nevű neonáci pártalakulat által köztérre talicskázott fatákolmányt”

Tűzifa és nem krisztuskereszt

Nem felszentelt keresztet döntöttek le Pomázon a minap, hanem a Jobbik nevű neonáci pártalakulat által - gyűlöletkeltő és kirekesztő céllal - köztérre talicskázott, és külön köztisztasági problémát is okozó fatákolmányt.
A keresztes háború és a nácizmus gyilkos eszmevilágát harsogó üzenetek tolmácsolására szolgáló horror- és terrorkészítményeknek a civilizált világban sehol nem lehet legálisan helyük.

Különösen felháborító lelketlenségre vall a köztereknek a Názáreti Jézus keresztjére emlékeztető, rasszista, antiszemita célzatú förmedvényekkel történő elárasztása egy olyan ünnepi időszakban, amely a maga legbensőbb lényege szerint a szegények, az elesettek, a megalázottak megszabadítását és a bűnös emberiség egészének a megváltását hirdető karácsonyi üzenettel áll a legigazabb összefüggésben.

Felszólítjuk a keresztény egyházak tagjait, élükön a lelkészeket és főpásztorokat, hogy félresandítástól mentes egyértelműséggel utasítsák el (nem pedig Erdő Péter bíboros fátyolos szavaival - igaz, ő legalább megszólalt e szennyes ügyben) a Jobbik nevű pártszervezet által űzött kalandorkodás kereszténységet gyalázó praktikáit (köztük az évente megismételt keresztállítási botránykeltést), és keresztényellenes merényletként bélyegezzék meg e kufárszellemű politikai társaságnak a keresztény névvel és szóval űzött istenkáromló demagógiáját. Felhívjuk továbbá a Krisztus egyházának lelkészeit és más őrállóit arra, hogy hitvalló őszinteséggel határolódjanak el azoktól a papi és más egyházi személyektől is, akik segédkezet nyújtanak a Jobbik közéletmérgező gyalázatosságaihoz, sőt, mint egyesek e tényezők közül, attól sem riadnak vissza - lásd a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia paráználkodását -, hogy a kereszténység legszentebb jelképeit a legrútabb rasszista-antiszemita eszmék hirdetésére használják fel.

Mint értesülhettünk róla, Sólyom László államfő ismeretlen célú “zárt ajtók mögötti” diskurzusra fogadja hétfőn a Kárpát-medencében élő “magyar egyházi méltóságokat”. Őszintén reméljük, hogy az Államfővel folytatott bizalmas beszélgetéseiket az egyháznagyok felhasználják arra is, hogy megtárgyalják vele az ország életét katasztrofális irányba sodorni igyekvő jobbikos törekvésekkel szemben követendő nemzetstratégia kérdéseit.

Iványi Gábor rektor és Majsai Tamás dékán közleménye ( Wesley János Lelkészképző Főiskola Theológus és Lelkész Szak)

Forrás: Népszara Online: http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1274032

Egy haverom ezt írta rá:

Komolyan, amikor olvastam, en eloszor azt hittem hogy ez egy parodia… Annyira lehetetlennek tunt hogy valaki ilyesmiket leirjon…. Hogy az adventi kereszt es a neonacizmus koze egyenlosegjelet tegyen…

Aztan rajottem hogy ezek tenyleg leirtak ezt, ezeknek tenyleg van ennyi bor a pofajukon…..

Fluval A/B

Na, ma megkaptam a másik (szezonális) influenza elleni oltást is. Ezt a cégemnél kaptuk meg, aki korábban nem oltatta be magát a H1N1 ellen, az a Fluval P-vel együtt, és persze ingyen.

Na mindegy, nekem 3.000 Ft-ot megért, hogy 2 hete beadattam magamnak, hiszen akkor még a cég azt mondta, hogy nem lesz idén központi oltás…

Magyar volt, és magyar marad…Ég-e a ballibek pofája december 5-én?

Milyen erkölcsi senkiháziak azok, akik 5 évvel ezelőtt arra buzdították a magyart, hogy megtagadja határainkon kívül rekedt testvéreit ?Rúzsa Magdi (született: Kishegyes, Magyarország) is évekig próbálta megszerezni a magyar állampolgárságot. Ha jól tudom, végül sikerült neki! Lajkó Félix is Topolyán született, Magyarországon. (Jelenleg szerb megszállás alatt van.)


Ég-e a ballibek pofája december 5-én?

Eredmények

Loading ... Loading ...