Angol

Huh, ezt most kidühöngöm magamból hamar… Aztán majd holnap higgadt fejjel még egyszer végiggondolom…

Cégünk fizet angol okítást, és olyan jó tanárt kaptunk, amilyet még soha nem kaptam az elmúlt 20 év alatt, mióta angolul próbálnak tanítani. Az elmúlt 2 évben nagyon sokat fejlődtem, — ha szükséges — már telefonon is beszélek angol nyelvűekkel. Sajnos a TV-, és mozifilmeket nagyon kevéssé értem még mindig. Biztos süket vagyok…

Most nemrég kaptunk egy “anyanyelvi” tanárt, és vele nem vagyok kibékülve. Ahelyett, hogy “beszélgetnénk”, nem is tudom mit csinálunk. Ma is kérdezett valamit, amire nem pont azt válaszoltam, amit kellett volna, erre egy 5 perces alázás lett a vége. Totál fáradtan, pont ez az, amire semmi szükségem nincs, és így teljesen haszontalannak érzem az órán való részvételt. Azt sem érzem, hogy tanulnék valamit…
A helyzet az, hogy heti 4 óránk van, 2 kedden, 2 csütörtökön, és ez időben is sok, egyszerűen szinte semmi szabadidőm nincs. Este negyed kilencre érek haza hetente kétszer, a többi napon meg 7-re.
Eddig ugye hasznos volt mindegyik óra, de most nem az. Nem tudom mit csináljak.
Holnap megkérdezem a csoporttársaimat, hogy ők hogy értékelik az anyanyelvi tanárt, ennek függvényében vagy azt fogom kérni, hogy kapjunk másik tanárt, vagy azt, hogy nekem ne kelljen járnom a csütörtöki angolra. Ha megkérdezik, hogy miért nem, akkor a válaszom is attól fog függni, hogy a csoporttársaim hogy állnak a dologhoz. Ha ők akarják, és megfelel nekik ez a tanár, akkor majd azt mondom, hogy nincs időm. :-)

Igazából kíváncsi vagyok a csoporttársaim véleményére…

Azt nem tudom, akkor mit tegyek, ha nem lehet úgy járni angolra, hogy csak a keddi órákra járok. Mert az biztos, hogy ezekre az anyanyelvi órákra nem szándékozom többet bemenni, de teljesen abba sem szeretném hagyni az angolt. Talán akkor majd megpróbálok átjelentkezni egy másik csoportba, csak kérdés van-e másik, az én szintemen lévő csoport a cégnél…

Hmmm….

Nem értem…


Kép Leonról

BlackCat csinálta, szép lett. Elteszem emlékbe.

Szeszrendeletről ismét

Múlt pénteken este kivételes nap volt, már este 21:45-kor végeztem a melóval, így egy sörre beugrottam a Fadrusz-sörözőbe, de hamar zártak.
Onnan átmentem egy másik kocsmába, ott előbb nem akartak beengedni, de aztán a bentülők felismertek, megmondtam a jelszót, és beengedtek.
Ott ittunk 11:15-ig, de akkor bezárt az is, nem mert tovább nyitva maradni. Ezután fél órát beszélgettünk a kizavart vendégekkel, közben Molnár Gyula, és kurva anyja is csuklott rendesen, az biztos…

Utána éreztük, hogy azért egy végigmelózott hét után még egy kibaszott harmadik sörnek le kell csúsznia.

Elbattyogtunk a LUKOIL nevű kocsmáig, és vettünk még pár sört, majd a parkban megittuk. Hogy Molnár Gyulűnak ez miért jó, azt tudjuk. De hogy nekünk, kerületi lakosoknak miért jó, hogy olyan megoldásokat kell találnunk, ami kényelmetlen, és törvénytelen, azt nem tudom.

Ja, a LUKOIL nevű kocsmánál volt egy árpádházi-sávos oszlop, ahhoz kötöttem ki Leont, mert oda sem engednek be kutyát, sajnos.

Ez egy értelmes írás

Nem sok ilyen szokott megjelenni az index.hu címlapján, ez most valahogy átcsúszott a cenzúrán.

„Úristen, de ciki!”, „nem tudom elhinni”, „szégyen magyarnak lenni!”. Ilyesmiket küldözgetnek egymásnak a fészbukon meg sms-ben meg mindenfelé azok, akik most meglepődtek.
Pedig sok csodálkoznivaló nincs. Ha a kormánypártnak és főleg külső támogatójának az ország jelenét, pláne jövőjét érintő egyik legfőbb - és épp elég sokak által naponta tényleg érzékelt - problémahalmazról, a cigányság kérdéséről az egyetlen érdemi mondanivalója az, hogy aki ezt szóba hozza, az szélsőséges és rasszista, akkor lesznek is szélsőségesek és rasszisták. Ha már egyszer ilyen nagy igény mutatkozik rá. Aztán majd ők sorolják a saját megoldásaikat.
Ehhez jön még a folyamatos árpádsávozás, gárdistázás, szélsőjobbveszélyezés, vagyis a folyamatos média-(meg még ki tudja milyen) támogatás, aztán már lehet is csodálkozni.
Meg meglepődni azon, hogy nem ér el 5 százalékot egy olyan párt, amelynek - és akkor most a kormányzati teljesítményről és a pártönfinanszírozásról ne is beszéljünk - fontos egy-két kiválasztott kisebbség és egy-két emberi jog protezsálása (ez eddig helyes), csak olyan alapvető liberális értékekről (emberi jogokról) feledkezik meg, mint a magántulajdon és -birtok védelme, a személyes biztonsághoz, a zavartalan élethez fűződő jog meg hasonló apróságok.

Teljes bejegyzés itt.

Magyarország!

Tegnap hajnali egyig néztem a TV-ket. Szinte nem bírtam hinni a szememnek, és a fülemnek!
Majdnem bejött az, amit a haveroknak napok/hetek óta mondok, hogy nem az lesz a kérdés, hogy az szdsz vagy a Jobbik lesz a harmadik erő, hanem az, hogy a Jobbik, vagy a maszop lesz a második erő.
És igen, bejött.

Ma már azt is tudjuk, hogy ki a HATODIK erő: a belvárosi törpe- és devianciapárt — az szdsz.

A Jobbik szinte az ország harmadában második erő lett. Jellemzően a cigánybűnözés-fertőzött területeken. Több helyen 30, sőt majdnem 40% körüli bázist tudott felmutatni, ezzel nem csak a maszopot, hanem sok helyen a Fideszt is megelőzve.

Hajrá Jobbik, nézzük meg mit tudtok kezdeni ezzel a 3 emberrel az EU-parlamentben!