SÜN!Fel is lesznek jelentve!

Előzmény: Fel kéne jelenteni ezeket

M E G H Í V Ó S A J T Ó T Á J É K O Z T A T Ó R A

Tisztelt Szerkesztőség!

Ezúton hívjuk meg Önöket sajtótájékoztatónkra, melynek témája: a
Petőfi híd budai hídfőjénél lévő szórakozóhelyek jogellenesen megtűrt
közterület-használata miatt egymilliárd forintot veszít Újbuda, a
Jobbik
feljelentést tesz.

Tartják: Szabó Gábor, a Jobbik XI. Kerületi Alapszervezetének elnöke
és
Dúró Dóra alelnök
Időpont: március 30. (hétfő) 11 óra
Helyszín: Petőfi híd, budai hídfő, a Zöld Pardon bejáratánál

Kérjük, tudósítsanak sajtótájékoztatónkról!

Köszönettel:
Novák Előd,
a Jobbik sajtófőnöke

Fletó elméje megbomlott

Ilyen még azt hiszem nem volt, de most beemelek egy teljes blogbejegyzést ide Fletó blogjából. Remélem, a Fidesz feljelenti gyurcsányit rágalmazásért, ez lenne a minimum.

Amit a Fidesz képvisel, nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem Magyarország számára közveszélyes.

Az előrehozott választásokkal szemben sokféleképpen lehet érvelni. Az én érvelésem magva kettős. Egyrészt a demokráciának, a demokratikus versengésnek, a választásnak nemcsak formai kellékei vannak. Azaz az általános és egyenlő választójog, vagy a tisztességesen lebonyolított választás mellett az is a feltétele, hogy az emberek tudják, miből választanak. Miből, mondom, és nem kik közül! Márpedig ma nem tudják, mit kínál nekik a legnagyobb ellenzéki párt, hiszen eddig semmi mást nem mutatott, mint az egyébként valóban meglévő aggodalmakra, a változásoktól való félelemre próbált nagyon egyszerű, empatikus, de hamis válaszokat adni. Ebben a helyzetben nem megengedhető, hogy valaki program nélkül kérjen felhatalmazást. Különösen akkor nem, amikor azonnal cselekedni kell!

Ezzel legalábbis egyenrangú ellenvetés, hogy a demokratikus értékek védelme, a demokratikus kultúra gyakorlása szempontjából az, amit a Fidesz képvisel, nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem Magyarország számára közveszélyes. Amikor a jobboldal nagyobbik része ellenségként, mi több, selejtként tekint a baloldalra, akkor egy ilyen politikával szemben küzdeni kell, tisztességes, alkotmányos módon, de semmiképpen nem átengedni neki a hatalmat! Egy olyan politikával szemben, amely nem legyőzni, hanem megsemmisíteni kíván bennünket, azt hiszem, egész egyszerűen öngyilkosság kinyitni az utat az alkotmányos, törvényes határidő előtt a választás számára.

A választásokig meg kell értetni az emberekkel nekünk, baloldali és liberális politikusoknak, hogy amit a Fidesz képvisel, az a magyar demokratikus normalitás sérelmére elkövetett politikai tisztességtelenség. Amit tesznek, asszisztálás a félelemkeltés, gyűlöletszítás, az erőszak térnyeréséhez. A múlt héten az Élet és Irodalom egyik cikkét másoltam ide a weimarizálódásról. A Fidesz megnyilatkozásai a ‘30-as évek szélsőséges szövegeire hasonlítanak. Attól tartok, hogy bizonyos tekintetben a gondolkodásuk is. Ez akkor is baj, ha persze a mai környezet teljesen más. Leginkább tehát azért nem szabad támogatni a tisztességes, elkötelezett demokratáknak az előrehozott választást, mert ma két fontos feltétel hiányzik. Egyfelől nincs valóságos és számon kérhető, a válságot kezelő gazdasági-társadalmi reformprogramjuk, másfelől nyilatkozataik és magatartásuk fényében elmondható, hogy a Fidesz hatalomra kerülése a demokratikus működés tudatos sérelmét jelentené. Akinek tehát fontos Magyarország, az a törvényes választási időpontig mindenképpen küzd, hogy egy ilyen politika ne kerüljön hatalomra.

Na, gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!

Az MNO-n így kommentálták ezt a bejegyzését:

Bontsuk csak elemeire a bukott ember mondandóját! Mit jelenthet az, hogy nem engedi át a hatalmat? Most tekintsünk el attól, hogy aki ilyet mond, az simán kiírta magát a demokraták közül, mert ebben a névsorban Gyurcsány már régóta áthúzott névvel szerepel. A hatalom, a kormányzás ugyanis nem az ő tulajdona, bármit is gondol. Az nem egy darab kádkő. Azt ő nem privatizálta aprópénzen, nem lízingelte, nem kap utána osztalékot (vagyis persze kap, de másképp). A hatalom ugyanis még mindig a népé, s jó, ha tudja, bármikor kinyilváníthatja az istenadta nép, hogy sok mindent eltűr, de azért van egy határ. Jó lenne, ha nem várná ezt meg. Mert ha a nép „fölkel, és nem kér, de vesz, ragad”, abból azért komolyabb baja is származhat itt sokaknak.

Persze Gyurcsány sietve hozzáteszi: csupán alkotmányos eszközökkel akarja a Fidesz kormányra kerülését megakadályozni. Ám ki hiszi ezt el még neki? Ismerjük az ő alkotmányos eszközeit: a hazugságokat, a trükkök százait, a kíméletlen erőszakot, a rendőrterrort, a megfélemlítést stb.

Nincs a Fidesznek programja? Tegyük fel, hogy így van, habár egészen nyilvánvaló, hogy nagyon is világos elképzelései vannak Orbán Viktornak arra nézvést, hogyan, milyen irányba kellene elindulni. Arról nem beszélve, hogy egy választási kampányban azért nem feltétlenül azt mondaná a Fidesz, kezét széttárva, hogy emberek, fogalmunk sincs, mit kellene csinálni, de szavazzatok ránk. Mert az jó lesz nekünk. Szóval ha itt lenne a kampány ideje, valamit mondaniuk kellene, esetleg sokkal részletesebben, mint eddig. S nem csak mondani: amennyiben kormányra kerülnének, tenni is kellene valamit, s tennének is. Hát legfeljebb nem sikerülne nekik sem. De ezt az érzést Gyurcsány oly közelről ismerheti, mert neki még semmi sem sikerült. A Fidesz bukása meg pláne jól jönne a magukat baloldalinak nevező pártoknak.

De azért van itt még egy kérdés a programokkal kapcsolatosan. Mert jó, hogy a Fidesznek esetleg nincs (vagy úgy van, mintha nem lenne), de kinek van? Mi most a kormányprogram? Van-e még egyáltalán kormány? S ezen is túl: itt és most személyekről folyik az alkudozás. Hogy a bülbülhangú Surányi vagy éppen a mosóporügynök Vértes legyen-e az, aki Gyurcsány golyóálló mellényeként kiáll a politika színpadára. Személyekről, és nem programokról. Tudjuk-e, hogy mit akar az egyik, s mit a másik, harmadik? Fenéket! Azt tudjuk, hogy olyan embert keresnek, aki elég bolond elvállalni, hogy Gyurcsány magyar hangja legyen, s akit még ráadásul elfogad az SZDSZ (esetleg az MDF) is. De mit tenne Surányi, Vértes, Glatz? Hol a programjuk? Ezeknél azért a Fideszről jóval többet tudunk.

Ez a rettentő nagy köztársaságpárti Gyurcsány úgy viselkedik, mint egy nyűgös uralkodó. Nyomja már a fenekét a trónszék, ezért átadná másnak, annak, akit ő alkalmasnak tart. Hogy a nép esetleg mást akar? Annál rosszabb a népnek. De azért én nem hallottam, hogy közben kikiáltották a Duna jegén Gyurcsányt királynak. Lehet, hogy őt egyszer, 2006-ban megválasztotta a nép demokratikusan. De ki szavazott az említett urakra? Ha végigmegyünk az utcán, s megkérdezzük bárkitől, szavaztál-e Vértes miniszterelnökségére, vagy Surányiéra, mit mondanának az emberek? Hogy menjünk már a fenébe, mi ez, valami vicc, nem is hallottak ezekről.

De elég is ennyi. Annyi bizonyos, hogy amit most Gyurcsány és pártja művel, az a legkevésbé demokratikus, a köztársasági eszménytől oly távol álló művelet, hogy tényleg Weimarra kell gondolni. Vajon egy fasiszta kommunizmus közelít?

Aki itt rezet árul aranyáron s szélhámoskodik, aki a demokrácia legnagyobb ellensége, az maga Gyurcsány. Így aztán akár még igaza is lehet, ha retteg. A zsarnokoknak mindig van mitől félni.

Nincs idő időközire 2.

Úgy tűnik, már Medgyessy is érti mi a csízió, hadd idézzem már őt:

http://hvg.hu/velemeny/20090324_medgyessy_peter_gyurcsany_ferenc_bokros.aspx

hvg.hu: Ön szerint érdemes kísérletezni egy új miniszterelnökkel, vagy inkább előrehozott országgyűlési választásokat kellene tartani?

M. P.: Meggyőződésem, hogy az előrehozott választás most már mindenkinek jobb lenne. Hasznos lenne a baloldalnak, a szocialistáknak is, ahogy ezt már két évvel ezelőtt elmondtam, 2006 végén, az őszödi beszéd és a 2007-es költségvetés jóváhagyása után. Mostanra végképp elveszett a bizalom, és most már a parlamenti többség sincs meg. Az ország számára jobb lenne, ha egy bizalmat élvező, szilárd többséggel rendelkező kormány hajtaná végre a szükséges reformokat. Ezt a megoldást akkor sem lehet elkerülni, ha tudni lehet, hogy a baloldal elveszíti a következő választást. Szerintem a baloldal számára is jobb gyorsan lenyelni a békát, és utána, emberileg, eszmeileg megújulva készülni a 2014-es választásokra.

hvg.hu: Az MSZP-ben nem igazán nyerő ez a megoldás.

M. P.: Ha sokáig húzzák az időt, fokozódni fog a már most is érezhető erózió a baloldalon. Nemrég egy jelentős gazdasági pozíciót betöltő emberrel beszélgettem, aki szerint az előrehozott választással az a baj, hogy az országot hónapokra, akár egy fél évre is leállítja. Erre azt feleltem neki: miért, a következő tizenkét hónapban nem áll le akkor is az ország, ha nem tudunk kiállítani erős parlamenti támogatottsággal rendelkező, bizalmat élvező kormányt? Az agónia az első esetben három-hat hónap, a másik esetben tizenkettő. Tudom, nem népszerű a baloldal és a liberálisok körében az, amit mondok, de az a véleményem, hogy mindkét tábornak nagyvonalúbbnak kellene lennie, túl kellene lépnie a saját, személyes és rövid távú érdekeken.

Borsodi Barna

“Nincs munkaviszonyom, nem vagyok dicsak és nem hordok 120 grammnál könnyebb aranyláncot.
A világ egyik legegyszerűbb és legprimitívebb nyelvét beszélem, s rajtam kívül csak a megyénkben félmillióan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: “kandesz rakló”.
Magyarnak hisznek, ha külföldre megyek és nagyon örülök, hogy a magyar politika összekeveri az igazságszolgáltatást a rasszizmussal.
Büszkén gondolok anyámra, mindkét apámra és a tizennégy különböző vezetéknevű féltestvéremre.
Nem szeretem a Magyar Gárdát, a rosszul helyszínelő rendőröket és az olaszliszkai sofőröket.
Itt élek Európa szívében, mégis azt mondják, nem vagyok idevaló.
Enyingen mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk vannak Európa legterrorizálhatóbb magyarjai… Magyarország, én benépesítelek!”

Fel kéne jelenteni ezeket

Molnár Gyula polgármester, valamint az MSZP-s és SZDSZ-es képviselők megtorpedózták a két nagy újbudai szórakozóhely, a Rio Cafe és a Zöld Pardon büntetését. Az ellenzék a hozzájárulás nélkül használt közterületekért elvileg kötelezően kirovandó tízszeres díjtétel behajtását indítványozta, de a kormányoldal leszavazta, így a kerület több mint egymilliárd forintos bevételtől esett el. (Innen)

Ebből a pénzből mondjuk a Ménesi út életveszélyes járdáit ki lehetett volna javítani, vagy a Feneketlen tó vízminőségi vizsgálatait elvégezni, hogy kiderüljön mitől bűzlik, és fogy a tó vize.

Szerintetek nem lenne érdemes feljelenteni a képviselő-testületet hivatali visszaélés, vagy hűtlen kezelés, vagy simán lopás miatt?

Illetve ha nem is a képviselő-testületet, akkor ismeretlen tettes ellen?

A “Hűtlen kezelés” (1978. évi IV. törvény BTK 320. §), vagy inkább a “Hanyag kezelés” (1978. évi IV. törvény BTK 320. §) szerintem mindenképpen megáll.

319. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.
(2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a hűtlen kezelés kisebb vagyoni hátrányt okoz.
(3) A büntetés bűntett miatt
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés nagyobb vagyoni hátrányt,
b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés jelentős vagyoni hátrányt,
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés különösen nagy vagyoni hátrányt,
d) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés különösen jelentős vagyoni hátrányt
okoz.

320. § (1) Akit olyan idegen vagyon kezelésével vagy felügyeletével bíztak meg, amelynek kezelése vagy felügyelete törvényen alapul, és az ebből folyó kötelességének megszegésével vagy elhanyagolásával gondatlanságból vagyoni hátrányt okoz, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés, ha a hanyag kezelés különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okoz.

Nincs idő időközire

Az MSZP frakciója hétfői ülésén egyhangú szavazással támogatta Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök vasárnapi bejelentését, miszerint keressenek új - párton kívüli - kormányfőt, aki alakítson új kormányt - jelentette be Lendvai Ildikó.
A frakcióvezető hozzátette: a képviselők támogatták a képviselői konstruktív bizalmatlansági indítvány benyújtásának formáját is, mert szerintük egy előrehozott választás esetén a választásokig kötelezően szükséges hónapok bizonytalansága “drámai gazdasági és társadalmi” következményekkel járnának.
A frakcióvezető kérdésre válaszolva elmondta: vannak a pártnak javaslatai a kormányfőjelöltre, de “tiszteletlenség lenne velük szemben, ha ezt elárulnák”.
(FH - HírTV)

Ebbben tudjátok mi a legkeményebb mondat?
“a választásokig kötelezően szükséges hónapok bizonytalansága “drámai gazdasági és társadalmi” következményekkel járnának”

Mit is jelent ez? Elemezzük ki:
A magyar gazdaság most olyan helyzetben van, hogy nincs 3 hónapunk egy új kormány megalakulását kivárni, mert az ország végképp összeomlik.

2010 tavaszán fog lejárni az az IMF kölcsön, aminek több mint a felét az elmúlt 5 hónapban lehívta az ország, s látszólag semmit nem sikerült tavaly ősz óta a gazdaságon javítani.
A következő fél évben lehívják a kölcsön hátralévő részét is, és 2010 tavaszán itt fogunk állni, hogy “ha lesznek most választások, akkor azoknak drámai gazdasági, és társadalmi következményei lesznek”.

Hát nem lenne jobb minél hamarabb túllenni ezeken a drámai dolgokon?

Hát nem lett volna jobb 2 évvel ezelőtt kiírni az időközi választást, amikor már tisztán látta minden elemző, hogy a Féreg már alkalmatlan miniszterelnöknek? Hiszen 2006 véres őszén ez a szarházi már megbukott. Nem sokra rá kisebbségi diktatúra-kormánnyá alakultak, ha máskor nem, akkor már mindenki számára nyilvánvaló lett, hogy nem tudják kormányozni az országot.

2004 december 5.

Ezt akár én is mesélhetném… Szinte szó szerint így gondolom.Mert ez maga az ördög.

Fülig Jimmy búsan mondta a dermedten álló Mr. Theónak:

- Vörös úr, itten most nagy tusa lesz. Mert ez a Piszok Alfréd megint kavarja, látom, hogy kavarja, pedig nem is tudom, mit.

- Ember! Nem szégyelli magát, megijedni egyetlen öreg embertől.

- Nem! Én bevallom: félek tőle. Mert ez nem ember. Öt éve sincs, hogy Alexandriában felpofoztam egy kisebb beduin törzset, de ettől félek. Mert ez maga az ördög.

Take responsibility for your fucking mistakes.

Take responsibility for your fucking mistakes. Annak, hogy ebben az országban soha semmiféle botránynak nem lett komolyabb felelőse, következménye, hogy nincs következményük a gnóm reformoknak, vagy azok hiányának, hogy nincs következménye az őszödi beszédnek, hogy nincs büntetőjogi következményük a postabank konszolidálására elköltött adómilliárdoknak, hogy nincs következménye a felsőoktatás haszonszerzésből elkövetett folytatólagos csalássorozattá silányításának, nincs következménye a pártirodán írt közlemények „munkatársunk” által írt cikként történő szó szerinti közzétételének, hogy nincs következménye a Magyar Televízió szétzüllesztésének a MÁV katasztrofális állapotának, nincs következményük a Tocsik-ügynek, az ügynökügyeknek, a cigányságra elköltött milliárdoknak, nos arról, hogy ebben az országban soha semminek nincs igazi következménye, javarészt ez a 300 ember tehet. A „ballib” „értelmiség” szoros véd- és dacszövetségben mindent elkövetett azért, hogy a felelősséget elkenve megússza saját vagy beosztottjai, barátai, kollégái, régi harcostársai és szeretői tévedéseinek, inkompetenciájának, korrumpálhatóságának, ideológiai vonalasságának következményeit.

Nem, nem a kurucról, hanem az indexről:
http://index.hu/velemeny/olvir/2009/03/19/szarszokokut/