Vállalkozás

Az alábbi levelet írtam egy barátomnak, aki értetlenkedett, hogy miért gond egy vállalkozónak, ha a készpénzes fizetés helyett újabb költségekért vállakozói bankkártyát kell csináltatnia. (Kisvállalkozásról van szó.)
Ha van köztetek könyvelő, javítsuk ki együtt, mit cseszek el, mert ez még számomra is meglepetés volt most, hogy 2 millából kevesebb mint 300.000 haszon maradna nálam, ha nem másodállású vállalkozó lennék.

Összefoglalom, most én pl. hogy állok, éves bruttó 2.000.000 forgalommal, másodállású egyéni vállakozóként (nekem nem kell TB-t fizetnem, mert azt már a főállásom után kifizetik.)

Éves 2.000.000 bruttó forgalom. nagyságrendileg éves 500.000 nettó kintlévőség, azaz ennyi számlám ellenértéke nem jön be, nem fizetik ki az ügyfeleim (behajthatatlan, s nem is hajtom be. 10-20e Ft-okat nem lehet behajtattni. Kedves ügyfeleim, akik olvassák, ne tessék ebből rendszert csinálni. :-)).
A 2.000.000 Ft-ból lejön az ÁFA marad
1.665.000
ebből lejön az 500.000 Ft-nak az ÁFÁja, mert minden kiállított számla után be kell fizetnem az ÁFÁ-t, akkor is, ha azt nekem soha nem fizetik ki. (Számlánként 4000Ft-os díjért könyöröghetek az APEHnek, hogy egyedileg engedjék el az ÁFA megfizetését, de ezt 24.000Ft-os számlák esetén nem éri meg, szóval ezzel ne számoljunk.)
1.666.000-100.000= 1.566.000
Ebből lejön a bankszámla-fenntartás, s mint (nem) tudod, a céges számla speciális, azaz drága, éves szinten mondjuk kb. 20.000.- Kamat nincs a számlán, talán 0,5%, szóval ezen ha lehet nem tartok pénzt lekötetlenül.

Az 1.546.000-ből jön le a számlázás , és a könyvelés díja, marad (mondjuk):
1.350.000

Ez lenne a nettó, adózás előtti bevételem (nem hasznom), ezután kéne még kb. 10% adó (ebben minden szar benne van) fizetni. A maradékot venném ki a vállalkozásból, ami után kell még valami adót fizetnem, SzJA-ba beletartozik, azaz még 36%-ot. Marad: X.

Nos, persze a vállalkozásomnak vannak költségei, így ennyi adót nem fizetek.
Jellemző költségek:
internetszámla: 12*30.000 (net az “irodába”, s a szerverhotel díja)
egyéb netes számla: 12*10.000 (biztonsági mentés tárhelye, egyéb szerverdíjank)
Telefonszámla: 12*4.000
Számítógép-alkatrészek, szoftverek (otthonra (irodám), szerverbe): 100.000-600.000/év

Tehát átlagos évben adózás előtti hasznom (beruházások nélkül)
1 350 000 - (12 * 30 000) - (12 * 10 000) - (12 * 4 000) = 822 000
Adózás után:
(1 350 000 - (12 * 30 000) - (12 * 10 000) - (12 * 4 000)) * 0,9 * (1 - 0,36) = 473 472

(A 10%-ba ezeket számoltam bele:
Vállalkozási adó: 4%
Iparűzési adó: 2% (cseles, mert nem a haszon után,hanem a teljes 2.000.000 forgalom után kell fizetni!)
Szolidaritási adó: 4%

Nekem nem kell fizetnem az alábbi “adókat”, mert a főállásom rendezi:
Egészségügyi hozzájárulás: 2000/hó
Egészségbiztosítási alap: 11%
nyugdíjbiztosítási alap: 25,5+8=33,5%
Ha ez lenne a főállásom, akkor nézzük mi maradna az éves 2.000.000 forgalomból (ekkor a könyvelés is drágább lenn, mert TB-t is kellene intézni, de ezt most nem számolom bele, s ez egy közelítő számítás,mert nem tudom, hogy az adók mindig a maradékból vonódnak, vagy a teljes adózás előtti összegből, én most az optimistább módszerrel számolok.)
(((1 350 000 - (12 * 30 000) - (12 * 10 000) - (12 * 4 000)) * 0,9 * (1 - 0,36)) - (12 * 2 000)) * 0,89 * 0,665 = 266 020

S akkor tessék számolni, hogy mennyire éri meg vállalkozni M.o-on.
(az adók egy részét akkor is fizetned kell, ha nincs egy kanyi bevételed sem,mert az állam feltételezi, hogy a minimálbér kétszerese minden hónapban befolyik. Ha nem, az pech. Akkor is fizess, s dögölj meg ha akkora fasz vagy, hogy vállalkozni mernél. Maradj csak proletár, építsd a szocizmust te rohadt reakciós!)

Szopatás

Szerintetek mi a retkes faszt tudna még ez a kibaszott kormány kitalálni, hogy tovább szopassák a vállalkozókat?
http://www.mno.hu/portal/612445

Most éppen eljutottunk oda, hogy a MédiMarktban nem vehetek meg egy 250.000 ft-os számítógépet, vagy pl. ha szervert akarok venni, mint egyéni vállalkozó, akkor addig szopathatom magam azzal, hogy hogy a picsába fogok egy vadidegen cégnek utalni, míg a kedvem el fog menni az egésztől, hogy ebben a kurva országban egy fillér adót is fizessek, s megcsinálom a kibaszott offshore cégemet, vagy csak elmegyek Szlovákiába, s a rohadt tótoknak fizetek adót, mert azok úgy gondolkodnak, hogy a kis-, és középvállalkozók tartják el az országot, s azok nem valamiféle kiirtandó szarok.

Ebben az országban a morál, mint szó, értelmét vesztette 2006 ősze óta. Miért kellene nekem bármiben is alkalmazkodnom az országhoz, ha az semmiben nem akar engem? Minden lépésemnek keresztbe tesz. Minden gondolatomat, tervemet megöli.

Jóság

Nyitok egy ilyen új kategóriát a blogomon, hogy le tudjam írni a mai estémet majd…
Olyan emberekkel találkoztam, hogy azt alig bírom elhinni. Egész véletlen…
Az egyikük volt rendőr, s tudtam végre beszélni valakivel, erről a problémámról.
Érdekes volt megtudni, hogy az elkövetők még hény nőt öltek/vertek meg. Megtudtam, hogy a mocskos szarháziakat egyszer már el is kapták a rendőrök, de akkor nem tudták rájuk verni az ügyet.
A csapat több mint 5 nőt ölt meg.
S amit tudtam a híradásokból, hogy románok voltak, most annyival kiegészítettek, hogy román cigányok voltak. Érdekes. Ezt mindig is tudtam. Aki látott már pépesre vert megerőszakolt női holtestet, az soha nem fog másra gondolni, mint hogy cigányok tették. Én most ezt 100%-ra biztosan megtudtam. Tudom, rasszista vagyok.
Nagyon durva volt egy nyomozóval beszélni olyan témáról, ami több éve basztatja az agyam, szinte minden áldott este, mikor lefekszem aludni…
Most nem is tudom, akarok-e többet írni a témáról.

A “jóság” kategóriát értelemszerűen nem emiatt a téma miatt akarom megnyitni.

És egy nap arra ébredtek, hogy nincs internet…

http://www.southparkstudios.com/guide/1206/?

Megállt!

T-Com-nál megállt az élet. Feltehetően Marika néni takarít a szerverszobában.

Budapest TV

Ezek szerint nem csak bennem merült fel a kérdés:

Ahh… Gulyásleves Pinot-val…

Hát ez fenomenális volt.
A gulyáslevest pörköltalappal indítottam, azaz a füstölt szalonna kisült zsírján finoman megpirított hagymára tettem apró kockákra vágott paradicsomot, és zöldpaprikát, amiket együtt pároltam vagy 15 percig só hozzáadása mellett, néhány gerezd fokhagymával… (Ja, köménymagot is tettem rá.)
Aztán ment csak bele a disznócomb, ami éppenhogy színt kapott, s már öntöttem is fel vízzel, közvetlen azután, hogy jóminőségű pirospaprikával megszórtam. (Tudom, az “igazi gulyás” nem így készül, de én leszarom az “igazi gulyást”, nekem ez is megfelel, s nagyon-nagyon finom lett!).
Mikor a hús majdnem teljesen puha lett, kapott kockákra vágott zellert, karalábét (ebből nagyon keveset), fehér-, és sárgarépát, meg még egy gerezd fokhagymát apróra vágva, és egy fél csomag petrezselymet.
Ezután már csak a legkisebb lángon főztem, nem forrt. Mikor a zöldségek megpuhultak, belevágtam egy fej krumplit. Pár perc múlva ment bele a csipetke. (Aki nem tudná, a csipetke így készül: egy tojás, bele egy kávéskanál só, s annyi liszt, amennyit képes vagy belegyúrni. S utána még egy evőkanálnyi. :-) Ha ez jól össze van dolgozva, akkor egy tálcára ki kell csipkedni, körömnyi darabokat. A tálcán legyen kevés liszt, hogy ne ragadjon össze. Akkor jó, ha legalább 2-3 órát tudott állni felhasználás előtt.)
Na, ma ezt ettem, s hozzá Simon-pincészet 2005-ös Síkhegy Pinot Noire-ját kortyolgattam. Kortyolgattam, mert összesen 1 dl-t ittam hozzá. :-)
Tudom, pörkölthöz Kékfrankos kell, meg ilyesmi, de nem érdekel. Ez most nagyon összeállt. Lehet, hogy utóitalként most iszom még egy dl bort, s lefekszem aludni, ahogy kell.

Milyen lesz a világ, ha a cukiság végképp leigázza?

-Irodalom:
Petcsi Sanyi híres magyar kölcsi, Kiskörcsin szülcsizett 1823-ban. Híres verijei a Reszket a bokcsi, a Nemcsi dal, a Szepti végén és az Anycsi tyúkcsija.

-Fizika:
A sebcsi (jelcsije: v) egy vektis mennyiség, amely a mozgi nagyságát és ircsijét adja meg. Meghatározása: az egységnyi iccsi alatt megtett uccsi. A vekti mértéke uccsi per iccsi. Az SI mértékegysirendsziben méccsi per szekcsi. A sebcsit úgy számíthatjuk ki, ha az iccsit elosztizzuk az uccsival.

-Csillagászat:
A Fölcsi a Napcsirendszerrel együtt a Tejcsiuccsirendszer nevű gali része. A Tejcsiuccsi lényegében egy ezüstös sáv, amely az egész éjszakai égcsin áthúzódik, és főleg olyankor figyizhető jól meg, amikor tiszta a levi és kicsi a párcsitarcsi. A Tejcsiuccsirendszerben négymilcsi csili található. Galink csak pari része a vilcsiegyinek, amely nyolcmilcsi galiból áll.

Négymillió forint egy kilőtt szemért

http://index.hu/politika/belfold/rebisz7490/

S mind a mai napig sok szarházi a tüntetőket csőcselékezi, és azt harsogja, hogy “megérdemelték amit kaptak”. Ezek az emberek ugyanúgy felelősek a rendőrség akkori tettéért, mint maguk a rendőrbűnözők, akik ezeket a tetteket elkövették, s természetesen Gyurcsány Ferenc főbűnöző is, aki a saját blogja szerint közvetlenül irányította a rendőrséget.

Lassan közelítünk a 100 millióhoz, amit a rendőrség közpénzből kártérítésre fizet. S nem az áldozatok a felelősek ezért, hanem az elkövető rendőrállatok, és megbízóik.

Ahogy Gaudi-Nagy Tamás szokta mondani, Magyarországon még jogállam van, de csak azért lehet annak nevezni ezt ami itt folyik, mert a bíróságon előbb-utóbb évek alatt az igazság győzedelmeskedik.
(Érdemes megnézni Tomcaték ügyeit is, amik most zajlanak a bíróságon, ott is ugyanez a helyzet. Sorban hozzák a felmentő ítéleteket. Lásd pl. itt: http://kuruc.info/r/1/33502/)

Nem nyugszunk bele!

Ha nekem egyszer lesznek utódaim, ők is fogják énekelni. Azt hiszem…