Hatoson

Egy svéd hajóflottakapitány-nő, és egy norvég ufológusból álló pár bebizonyította ma, hogy egy olyan hatos villamoson, amin egy gombostűt sem leejteni, képes két skandináv úgy végigrohanni,  mintha nem is lenne tömött a villamos.

Eközben a svéd hölgy habzó szájjal üvöltött valamit, hogy “szétbaszoma…”, miközben a norvég UFÓ-kutató ököllel ütötte a svédet.

Mikor a villamos elejére értek, akkor ért a villamos a Blahára, ahol rövid időre megszakadt a színjáték, mert a hölgy leszállt, s utána a norvég úr, aki a Blahán posztoló finn sebészprofesszornak üvöltött, hogy “Feri, kapd el a kurvát…”, mire a hölgy visszaszállt.

Ezután az úr is. Ő még egy darabig próbálta a finn sebészprofesszor barátját revenni, hogy csatlakozzon, s verjék ketten agyon a svéd hajóflottakapitány-nőt, de Feri nem csatlakozott. Feltehetően a Blaha jobb bevételi forrás.

A villamosra a kettes ajtónál száltak fel, majd a norvég úr leült (miután egy szemüveges magyart felállított “takarodj innen te szemüges geciii” kiáltással.) Egy darabig próbálta rávenni a svéd hölgyet is, hogy ülljön le, de az inkább habzó, s fröcsögő szájjal üvöltött az utastársaknak, hogy “megbaaszla….”…

Na, a Mester utcánál szálltak de, de az előtte lévő megállónál a norvég ufó-kutató úr még jó hangosan közölte a svéd kapitánynővel, hogy “még egy megállónyit élsz!”.

A magyar utazóközönség csak kényelmesen hátradölt, és élvezte a helyzetet.

Hajszálon múló életek

Csak nemrégiben találkoztam ezzel a videóval - a linket már vagy öten-hatan elküldtétek nekünk - és eléggé szemléletesen, szívhez szólóan mutatja be mit tehet velünk és másokkal a felelőtlenség. A magyar médiában többnyire visszafogottan hívják fel a figyelmünket, hogy bizonyos cselekedetünk, vagy éppen annak elmúlasztása milyen drasztikus következményekkel járhat. Ahogy a képek pörögtek, végig borsódzott a hátam, szörnyű látni, hogy miken múlik egy ember élete és a gyászoló családé, akik talán soha nem lesznek képesek megbírkózni a fájdalommal.Forrás: autózz!

Az a jó abban…

… hogy be vagyok baszva, hogy feltünnek olyan dolgok, amik az átlag halandónak nem.

Olvassuk el pl. ezt a cikket. Az első bekezdés:

Egy spanyol újság csütörtökön nyilvánosságra hozta a Spanair spanyol légitársaság gépének augusztusi lezuhanásáról készült videofelvételt. A Spanair MD-82-es típusú, a Kanári-szigetekre tartó gépe röviddel a madridi felszállás után csapódott a földbe, 154 ember halálát okozva.

Mennyire ÖTÖS, hogy egy újság leközöl egy videófelvételt? Ugye?…

Ha józan lennék, fel sem tűnne egy ilyen apróság!

Apukáám…

Mint Romániában…

Akartam írni, de visszaemlékeztem arra, hogy Erdélyben a boltokban minden kapható, szóval ez nem passzolt volna ide.

Igazából az baszta fel ma a csőröm, hogy a Móriczon sem a Groby-ban (jó drága bolt), sem a sarki másikban (passz a cég) nem lehetett kenyeret kapni 1 órával a zárás előtt. Azt már tudom évek óta, hogy kenyér nem kapható este munkaidő után sehol. De ma se kenyér, se kifli, se zsömle, se cipócska, semmi. Az egyikben volt még előrecsomagolt szendvicskenyér. (Ja, újabban néha már mindenféle 600Ft-os magos szarokat, meg fekete féltéglákat is szoktam enni, mert csak azt lehet kapni.)

2 bolt. Biztos vettem volna mellé felvágottat, 2-3 üveg sört, joghurtot, kefirt. Kb. 1500-2500 Ft értékben szoktam ilyenkor vásárolni.

Felteszem nem én egyedül döntök ilyenkor úgy, hogy ha nincs pékárú, akkor nem állom végig a 10 perces sort, hanem megyek egy másik boltba.

Végül a Bartók-Fadrusz sarkán a CBA-ban (Tó-ábécé) lehetett kapni “hagymás cipót”, ami egyébként nagyon finom, de 230 Ft a negyed kiló. (Ami persze nekem mindegy, de másnak azért ez kicsit húzós lehet.)

Egyszerűen nem értem. Ezek a kis boltok azok, akik folyton panaszkodnak, hogy mindenki a Tescóba, meg a madarasteszkóba jár vásárolni, akinek kocsija van. Persze. Mert ott van választék, s nincs olyan, hogy nincs kenyér, vagy zsömle, vagy tej.

Én nem tudom, hogy G-Roby miért gondolja úgy, hogy jobb, ha a napi 13 órás nyitvatartás 1/10-ében nincs árú, mintha tételezzük fel ottmaradna rajtuk 10-20 kiló kenyér, cserébe több tucatnyian ott vásárolnának.

S ráadás, hogy a kenyeret másnap reggel még simán el lehet adni (ha olyan kenyeret rendelnének)…