Hóhér, Vigyázz!!!Pihen a bácsi

Csak megbüntették a sajtótájékoztató miatt…

Előzmény: A diktatúra velünk él (2008-06-11)

Szijjártó: A jogállamiság szégyene Budai Gyula megbüntetése
2008. július 30. 16:07

MNO
A Fidesz a jogállamiság és a demokrácia szégyenének tartja, hogy a rendőrség 40 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a párt egyik politikusára, Budai Gyulára, mert közterületen tartott sajtótájékoztatót – mondta Szijjártó Péter, a párt szóvivője szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az ügy előzménye, hogy Budai Gyulát, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szövetségi igazgatóját, fideszes választókerületi elnököt június 11-én a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épülete előtt tartott sajtótájékoztatója után rendőrök igazoltatták, mert elmondásuk szerint be nem jelentett demonstrációról kaptak információt.

Szijjártó Péter és Budai Gyula szerdán azért állt a nyilvánosság elé – szintén közterületen tartott sajtótájékoztatón –, mert rendőrség a múlt heti határozatában a gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése miatt 40 ezer forint pénzbüntetést szabott ki Budai Gyulára. Utóbbi, aki kifogással élt a bíróságon a határozat miatt, megjegyezte: van náluk igazolvány, ha most is meg akarják bírságolni őket a rendőrök.

A Fidesz szóvivője kijelentette: elfogadhatatlan és példátlan, hogy a rendőrség azért büntessen meg egy ellenzéki politikust, mert közterületen tart sajtótájékoztatót. Szijjártó Péter kíváncsi a rendőrség és Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter véleményére is arról, vajon a büntetés szerintük hogyan fér össze a demokráciával és a szólásszabadsággal.

A fideszes képviselők arra is felhívták a figyelmet, hogy kormánypárti és ellenzéki politikusok egyaránt szoktak sajtótájékoztatót tartani közterületen. Kedden maga Draskovics Tibor, valamint Szekeres Imre honvédelmi miniszter a ferencvárosi bomba kapcsán tájékoztatta a sajtót közterületen, így szerintük ilyen alapon ők is elkövették ezt a szabálysértést.

Budai Gyula elmondta, hogy egy hasonló ügyben, amikor az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség egyik politikusa kapott pénzbüntetést szintén egy közterületen tartott sajtótájékoztató miatt, a Budai Központi Kerületi Bíróság megállapította: közterületen tartott sajtótájékoztató nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá, vagyis nem kell bejelenteni.

A sajtónak kiosztott rendőrségi határozat szerint Félix Péter, a Füstirtók Egyesület elnökének bejelentése alapján igazoltatták a rendőrök Budai Gyulát, amiért bejelentés nélkül tartott sajtótájékoztatót közterületen. A határozat szerint az ilyen helyen tartott sajtótájékoztatót a gyülekezési törvény alapján három nappal előbb be kell jelenteni.

Budai Gyula úgy látja, ezzel a büntetéssel a politikai hatalom a rendőrségen keresztül akarja megfélemlíteni és elhallgattatni. Megjegyezte: információi vannak arról, hogy a BRFK illetékesei utasítást kaptak arra, tegyék meg a feljelentést ellene.

Azt üzenem a hatalomnak, hogy nem félek, és továbbra is elmondom a véleményemet – tette hozzá Budai Gyula, akinek június 11-ei igazoltatása után a Fidesz írásbeli kérdéssel fordult Draskovics Tiborhoz, aki szakszerűnek minősítette a rendőri fellépést.

(MTI)

UPDATE 2008-07-31 00:35:
Összezavarodtak a Pest megyei rendőrök

Többszörösen furcsa dolgok történtek egy fideszes politikus körül. Először 40 ezer forintra büntették Budai Gyulát be nem jelentett tüntetés miatt, holott ő csak sajtótájékoztatót tartott. Utána a büntetést mentelmi jogára hivatkozva visszavonták, holott nem képviselő, így mentelmi joga sincs.

40 ezer forintra büntette a rendőrség Budai Gyulát, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szövetségi igazgatóját, egy július 11-i sajtótájékoztatója miatt. Budai a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő előtt tartott sajtótájékoztatót, amit a rendőrök be nem jelentett demonstrációként értelmeztek. Budait a helyszínen igazoltatták, majd értesítették, hogy megbüntetik 40 ezer forintra.

A Fidesz tiltakozott, a szólásszabadság és a demokrácia szégyenének nevezték, hogy egy sajtótájékoztatóért megbüntették egy politikusukat. A párt tiltakozó sajtótájékoztatóját szintén közterületen, a BRFK székháza előtt tartotta, ám ott nem igazoltatták a politikusokat.

A büntetést kiszabó Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) erre reagálva azt mondta az MTI-nek, hogy Budai büntetését soron kívül visszavonták. Úgy fogalmaznak a rendőrök, hogy “az eljárás során tudomásunkra jutott, hogy Budai Gyula országgyűlési képviselő és mentelmi joggal rendelkezik”.

Megjegyezték, az országgyűlési képviselőt soron kívül nyilatkoztatják arról, hogy lemond-e mentelmi jogáról, és válaszától függően az eljárást a törvényi előírásoknak megfelelően folytatják.

Budai azonban nem országgyűlési képviselő, így mentelmi joga sincs. (Korábban a közleményt figyelmetlenül átvéve mi is azt írtuk, hogy képviselő, ezért olvasóink elnézését kérjük.)

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője így reagált a rendőrség tévedésére: “A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ma tovább súlyosbította a saját magáról eddig is kialakított meglehetősen abszurd képet. (_)Őszintén reméljük, hogy a rendőrség más esetekben a demokrácia tiszteletben tartásával és ennél azért nagyobb alapossággal jár el.”

Az Országos Rendőr-főkapitányság este egy közlemányben reagált a történtekre. E szerint az ORFK vezetője elrendelte az ügy törvényességi felülvizsgálatát. “Megállapítást nyert, hogy az eljárás alá vont személy nem országgyűlési képviselő. Alkotmányjogászokkal történt egyeztetés során megállapította azt is, hogy a közterületen megtartott sajtótájékoztatók nem esnek a gyülekezési törvény hatálya alá, így azokat a rendőrségre bejelenteni nem kell” A tájékoztatás szerint az ORFK felülvizsgálja a Budai Gyula elleni szabálysértési eljárást, és kezdeményezi annak megszüntetését.

indexes hányadék férgek újra

Ilyeneket írnak le, s moderáció nélkül megússzák. A kuruc.info-n ha ilyen megjelent volna, akkor felteszem az emberjogi bíróságtól kezdve, az ügyészségen át, a belügyminiszterig mindenki ezzel foglalkozna.
Itt meg még csak ki sem moderálják.
(Képzeljétek el ugyanezeket a szövegeket nyilasmagyar helyett palesztínnel, zsidóval, szdszessel, vagy cigánnyal.)

Innen vannak

“Tévedsz, kisnyilas. Nem a rendes embereket irtjuk, hanem a hangadó hőzöngőket. Valójában elég fellógatni 70-80 modern újnyilast, s a többi 50 évre turulustul visszabújuk árpádsávos pöcegödrébe.”

“Egy gyilkos ideogiájú közösséggel szemben miért kívánsz kesztyűs kezet? Verni kell őket, ütni. Ebből értenek csak úgyis. Tavalyelőtt személyesen láttam utcán heverő, vérző nyilasmagyart. Bevallom, hetekig jó kedvem volt a látványtól. Ki is tettem az egyik ilyen képet a hútőszekrényre, közvetlen Szálasi akasztásának képe mellé. Scak egy gond van mindez miatt: gyakrabban járok a hűtőhöz, s fel is szedtem emiatt pár extra kilót. Szóval kénytelen leszek a fogyókúra érdekében a döglött vagy vérző nylasok képeit levenni a hűtőről….”

“Ez nem gyűlölet.

Amikor a garázsban rovarítót szórok ki, nem gyűlölöm a rovarokat sem, egyszerűen kénytelen vagyok irtani őket, mert bejönnek oda, ahová nem kéne. Ha lehetne, szívesebben nem is használnék rovarírtót, hanem megbeszélném velük “rovarok, ne jöjjetek be aházba, maradjatok kint, s akkor lehetünk haverok”, de tudom, hogy nem lehet velük egyezkedni, így marad a méreg.

Ugyanez ahelyzet a nyilasmagyarokkal. Ha maradnának otthon szónokolgatni meg WaSS Albertet simogatni, meg árpádsávos rongyokat csókolgatni, nekem velük semmi gondom nem lenne. De mivel folyton kimásznak pöcegüdreikből hőzöngeni meg magyarkodni, hát kénytelenek vagyunk könnygázt elővenni, s gumibott suhintgatni. Szimpla önvédelem. Gyűlölet nincs. Az alacsonyabbrendűeket nem gyűlöljük, gyűlölni csak egyenrangű embert lehet. A csótányt, a férget, a nyilasmagyart, a krumplibogarat nem gyűlöljük, csak irtjuk őket - érzelemmentesen, önvédelemből. “

Miért hányok az indexes patkányoktól?

Megjelent ez a hír:
http://jobbik.hu/node/4787.
Erre nyitottak egy topikot, miszerint a “Magyar Gárda a gátakon”.
Ebben ezek a szennyek ilyeneket írogatnak:
JPBemondó:
150 fővel vesznek részt? Hűha!! Ez már aztán tényleg nem parlagfűirtás vagy hadisírgondozás!
((Egy-egy jó kis romarijesztő demonstrációra azért 4-5-ször ennyien szoktatok menni, nem?))

gecmarek:
Hol vannak a melegfelvonulás résztvevői? 600-án már mennyi zsákot tudnának cipelni, még ki is melegednének tőle.
JPBemondó:
Az az öntömjénezés undorító tahóság, amit most véghezvisztek, mert össze bírtatok rántani 150 embert. Nevetséges.

Satöbbi…
Na, az ilyenektől olyan szinten van hányingerem, hogy el sem tudjátok képzelni.
Azon persze, hogy a “magyar” média nem számolt be róla, hogy a gárdisták segítenek, nem lepődtem meg. Ugyanígy valójában az indexes patkányok hozzászólásain sem. Csak hányok tőlük, s mindattól amit képviselnek.

WordPress 2.6

Frissítettem a blogmotort. Ha valami nem működik, ami eddig működött, akkor lécci szóljatok. :-)

Milyen a jó sörhab?

Kérdezte tőlem ma valaki. Ezt írtam válaszként:

A jó sörhab kemény, ideális esetben megmarad addig, míg megiszod a sör egy részét, nagyon apró buborékokból áll. Úgynevezett nedves sörhab illik a csapolt sörre, ami úgy keletkezik, hogy maga a sör alulról habzik fel, s nem úgy, hogy hab jön ki a sörcsapból.

A nagy buborékokból álló sörhab pillanatok alatt összeesik, s tipikusan “felragad” a pohár falára, amitől a pohár úgy fog kinézni, mintha már régóta ott állna.

A sörhab feladata, hogy az illatokat, és az aromákat “bezárja” a sörbe, valamint hőszigetel is.

Sajnos Magyarországon — leszarva a gyártók ajánlását — a csapolt söröket szimpla szén-dioxiddal nyomatják ki a hordóból. A szén-dioxid, másnéven szénsav, nem ad elég tartós habot, valamint egyhén savas irányba viszi el a sört, ami pl. a Pillsen Urquellnek már nem hiányzik enyire.

A Plzen-ihez széndioxid, és dinitrogén-oxid (meghatározott) keveréke kellene. (Ez a nevetőgáz, ugyanaz, mint ami a habszifonban használatos).
Ilyen gázzal kinyomva a sör kevésbé savas, s a hab sokkal tartósabb lenne.

9 és fél év…

9 és fél év ment a lecsóba…
Ma este Leonkutya kiszabadítva magát kezeim közül, ráment egy ellenséges kan kutyára… (ez eddig nem baj.) Annak a gazdája, el akarta hárítani a támadást (ilyet nem szabad!), s Leonkutya beleugrott az ellenséges kutya gazdájának a kezébe.
Szerencsére nem komoly az ügy, de sérülés… Leon kutya mostantól máshogy lesz kezelve.
A hölgynek megadtam a számom, s elmondtam, hogy mikor volt oltás, stb…
Nagyon remélem, hogy semmi komoly dolog nem lesz belőle.

Tanulság. Az van. Eddig mindig azt mondtam, hogy Leonkutyára majd akkor kerül szájkosár, ha minden cigány bilincsben száll fel a 6-os villamosra.
Nos, azt hiszem, Leonkutyára is kell a szájkosár, nem csak a cigányokra a bilincs…
Holnap elkezdem hozzászoktatni…

Törvény előtti egyenlőség II.

A nácivadászok már eltüntek a netről, most a partizáninfón a sor.
A rendőrség minden esetre elkezdett nyomozni az ügyben.

Tisztelt Ambrózy Lőrinc!

Tájékoztatom, hogy a rendőrség internetes oldalára 2008. július 16-án a xxxx@xxx.xx e-mail címről tett állampolgári bejelentését a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztályára továbbították.

Tájékoztatásul közöljük, hogy bejelentését megvizsgáltuk, és a szükséges intézkedések bevezetése céljából továbbítottuk a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékes osztálya felé.

Tájékoztatom, hogy a Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztály munkatársai folyamatosan monitorozzák az interneten megjelenő tartalmakat, de munkánk hatékonyságát fokozzák a segítő szándékú állampolgári jelzések, ezért az ÖN bejelentését is köszönettel vettük.

Budapest, 2008. július 17.

Dr. G. T. r. alezredes
osztályvezető

Világváros éjszaka
Már hónapok óta használhatatlan (értsd: a 2000 előtti román állapotokat idézi) ez az átjáró. Most, hajnali fél kettőkor kellett nekiállni, s gyorsan megjavítani. Mindegy. Legalább a szándék megvan.