Ez nagyon kemény…. :-)Egy fószer mesél a “rendőr fajról”. Érdemes megnézni, de szerintem tökhülye ez az ember…. :-)

Alkotmány

Hülye egy világban élünk. Az Alkotmánybíróság szokás szerint velem értett egyet. Szerintük is alkotmányellenes, ha az ÁVO szétver csak azért egy demonstrációt, mert az nem ér véget 20:01:00-kor.

Nem véletlen.

Ezek a dolgok azért vannak így kitalálva, hogy ne legyen hülyeség miatt vérontás, károkozás.

Pl. március 15-én a Blaháról Budaházyék békésen elindultak várostnézni. Nem, nem törtek-zúztak. Békésen elkezdtek vonulni, ami a mostani AB-döntés szerint 100%-ban legális, törvényes, alkotmány-barát tett volt. Erre az ÁVO, 100%-ban alkotmány-, demokrácia-, és törvényellenes módon fellépet. Utána kezdődött a BOTRÁÁNY!

Az agyilag zoknik számára egy példával ilusztrálom a dolgot: mész az utcán este 9 óra 3 perckor. Egyszercsak odajön rendőrhorda, s közlik, hogy most azonnal agyonvernek, s ennek neki is állnak. Ekkor te vajon nem ellenkeznél? Hiszen semmi törvényellenest nem csináltál. Ilyenkor az, aki nem ellenkezik, az a szabadságot adja fel. Azt az alapvető normát, aminek a segítségével megkülönböztetjük magunkat az állatoktól.

Egyébként nem csak a Blahás sztori végződhetett volna balhé nélkül, hanem szinte minden korábbi olyan demonstráció, ahol az ÁVO bevetette magát. Hiszen mindegyik balhé úgy kezdődött, hogy az ÁVO a békés spontán demonstrálókat feloszlatta arra a törvényre való hivatkozással, amit most az Alkotmánybíróság megsemmisített.

Persze ne legyenek illúzióink, a diktatúra, s az azt kiszolgáló seggnyaló horda fog találni újabb törvényt, vagy rendeletet, ami segítségével ugyanúgy balhét csinálhatnak a városban. Szar banda az egész.

Évforduló II.

Azon gondolkodtam reggel, hogy vannak az országban olyan szélsőséges anti-demokratikus egyedek, akik mind a mai napig nem határolódtak el az öszödi beszédben elhangzott antidemokratikus, az embereket, az Alkotmányt, és a törvényeket semmibe vevő beismerésektől, s a személytől, és 2 párttól, amelyik meg merte azt csinálni, hogy 2 évig nem kormányzott, csak hazudott.

Ezek azok a szélsőséges antidemokraták, akik ha Hitler reinkarnálódna, és megválasztanák, majd elkezdené kiirtani mondjuk a barna szeműeket, akkor is csak azt böfögnék, hogy “demokratikusan lett megválasztva”, “nem 2 évre választottuk, hanem 4 évre”, “nem kell itt csinálni a cirkuszt”.

Ettől persze eltérnének azok a szélsőséges antidemokraták, akik barna hajjal rendelkeznek.

Évforduló

Ma van a második évfordulója annak, hogy elmondta beszédét a hazug, őrült Néró.

Remélem mindenki érzi, hogy milyen szánalmas ez, hogy 2 év alatt nem lehetett eltakarítani a mocskot, s csak egyre mélyebbre süllyedünk…

És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba.

Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.

Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

…másról szól ez a kurva ország…

Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.

Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek.

Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk.

Totyógó faszok

A zsIndex (zsindex.hu) fórumáról:

Tele vagyunk mar rendeletekkel, hogy a gyorshajtok milyen esetekben mekkora bunteteseket kapnak, de soha sem esik szo a lassan hajtokrol. Azokrol, akik kepesek 60-70-nel vegigmenni a 90-es orszaguton, tobbtucat autobol allo sort felgyujtve maguk mogott. Akik miatt kikerulunk a zoldhullamokbol, mert nem kepesek tartani a tempot. Akik autopalyan 90-100-zal poroszkalnak. Akik miatt egy esos reggelen all az egesz varos, mert ugy gondoljak, hogy a vizes utburkolatrol 30-40 folott leesik az auto. Akik 100 meteres kovetesi tavolsagot tartanak a reggeli csucsban, akar 6-8 autoval is csokkentve ezzel egy lampa atereszto kepesseget. Es a sort folytathatnam.

Biztos vagyok benne, hogy egyreszt nemzetgazdasagi szinten ezeknek az elveszett idoknek, nagyobb dugoknak, foloslegesen szennyezett levegonek kimutathato hatasa van. Javaslom figyelni, hogy milyen az, amikor nagy forgalom mellett az autok leszakadnak a zoldhullamrol, igy a kovetkezo turnusnak is fekezni kell, amig elindulnak, igy pedig ha mindegyik odafigyel, akkor is eselytelen mar leszakadozas nelkul atjutni. Masreszt pedig a gyorshajtokhoz hasonloan potencialis veszelyforrasok is: jol megfigyelheto, amikor az emberek turelme egyre fogy, es egyre kevesbe birjak mar cernaval azt, hogy feltartjak oket az indokolatlanul lassan haladok, ezaltal egyre neccesebb elozesekbe kezdenek, esetleg jobbrol probalkoznak, neadjisten meg a leallosavot is kepesek lesznek ilyen celra igenybe venni. Aztan persze a fokozott idegallapotnak koszonhetoen az elozes utan jelentosen tullepik a sebesseghatarokat, “be akarjak hozni” a hatranyt. (Csak hab a tortan, hogy ha megtortenik a baj, akkor ezt is a gyorshajtas szamlajara irjak, es nyilvan a totymorgok fogjak a leghangosabban orditani: “orult szaguldozok!” - holott a kozvetett eloidezok esetleg ok voltak.) Bizonyara mindenki tapasztalta mar azt is, hogy autopalyan nagyobb forgalom mellett mekkora fekezesekre kenyszerulunk, amikor a sor utoler valamilyen 80-100-zal mozgo akadalyt (talan ez a legtalalobb nev).

A sebessegmero eszkozok adottak. Javaslatom tehat, hogy ha mar azokat a csunya gyorshajtokat 6 jegyu szamokra buntetjuk, akkor szedjunk adot (adot, hogy ne erezzek buntetve magukat) azoktol, akik indokolatlanul (figyelem: a vezetni nem tudas nem indok, mint ahogy a muszakilag alkalmatlan auto sem, sot!) lassan haladnak. A gyorshajtokkal ellentetben ok nem csak veszelyhelyzetet teremtenek, hanem kozvetlenul is kart okoznak. Ezt pedig illik -legalabb reszben- megfizetni. Bocsi, kicsit hosszu voltam.. :)

100-ban egyet tudok érteni a fent megfogalmazottakkal, bár sebességmérővel nem lehet kiszűrni a lassan haladókat, hiszen akkor a mögöttük lévőket is büntetnék.
Egyébként a statisztikák szerint a “lasshajtás” nagyságrendileg azonos mennyiségű baleset forrása, mint a gyorshajtás.
Egyébként az esetek nagy részében nem a konkrét gyorshajtás okozza a problémát, azaz pl. autópályán ha valaki 160-nal megy, az nem balesetforrás, ellenben a relatív gyorshajtással, ami sokszor szigorúan nézve a táblákat, nem is számít büntetendő gyorshajtásnak.
Sokszor előzés közben történnek balesetek, amire megint ráfogják, hogy gyorshajtás miatt történt, holott nem. Előzás közben rövid ideig mindenki túl szokta lépni a megengedett sebességet, aztán visszasorolás után lassít. Ha erősebb autója lenne mindenkinek, s még sokkal jobban túl tudná lépni a megengedett sebességhatárt előzés közben, akkor pl. simán lehet, hogy kevesebben találnák szembe magukat egy szembejövő IFÁval. (Meg persze nem ártana szabványosítani a lámpahasználatot, meg a fényerőket, hogy kitalálható lehessen, milyen távolságban van a szembejövő!)

A lassan hajtók mindenképpen veszélyforrás, és azok is, akik nem mennek ki előzni az első adandó alkalommal. (Ezt egy rendőrségi tanulmányban olvastam, aminek valami olyan címe volt, hogy “A defenzív vezetés”). Ha nem megy ki valaki előzni, akkor mögötte felgyűlik a sor, s az egyre hosszabb sort már nehéz, vagy lehetetlen megelőzni, emellett a soron belüli előzgetések is veszélyforrást jelentenek.

Megszűnt az eljárás a kordonbontó honatyák ellen

Megszüntette a bíróság az eljárást a kordonbontó képviselőkkel szemben. A fideszes politikusok ellen rendzavarás és garázdaság szabálysértése miatt tett feljelentést a rendőrség, amikor lebontották Gergényi kordonját.

A Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői tavaly február 2-án bontották le a Kossuth teret övező kordont, ezután három nappal a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentést tett Orbán Viktor pártelnök és 79 társa ellen rendzavarás és garázdaság szabálysértése miatt. Az eljárás során valamennyi érintett honatya lemondott mentelmi jogáról.

A kordont az a Gergényi Péter, egykori budapesti rendőrfőkapitány állíttatta fel, aki ellen hatrendbeli szolgálati visszaélés miatt időközben vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség. A volt főrendőr júniusban áll a bíróság elé, ha bűnösnek találják, akár két év börtönt is kaphat.

(Lánchíd Rádió)

Komment:
Teljesen nyilvánvaló volt, hogy a kormány, és a kormányvédelmi hivatal (volt rendőrség) hazudott a kordonnal kapcsolatban. Persze azért kíváncsi lennék a megszüntetés indoklására.

Hittel, Hűséggel, Szeretettel Magyarországért! Bármi áron!Szégyen, hogy miközben fideszes politikusok mutatkozni se nagyon mernének a vármegyés vezetőkkel, több nyugat-európai nemzeti, jobboldali EU-képviselő felajánlotta a diplomáciai védelmet is a magyar hazafiaknak a neokommunista-liberális kormánnyal szembeni harchoz. Úgy fogalmaztak, hogy ma a magyarság mutat példát nemzeti ellenállásból Európának. Éppen úgy, mint 1956-ban. A nyugat-európai nemzeti szervezetek vezetői elmondták, hogy csodálattal nézik a magyar nemzeti öntudat és kultúra feléledését, a több ezer fős megmozdulásokat, nemzeti fesztiválokat.

Teljes cikk

Me megint

Egyébként ma megint ilyen napom volt:

Dobogó Kő: Világosítsd fölJövőbe látás

Vajh’ honnan tudhatta József Attila (’36-ban), hogy mi várható 2008-ban Magyarországon?

VILÁGOSÍTSD FÖL

Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt.

És vígasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
mivelhogy rend kell a világba,
a rend pedig arravaló,
hogy ne legyen a gyerek hiába
s ne legyen szabad, ami jó.

S ha száját tátja a gyerek
és fölnéz rád, vagy pityereg -
ne dőlj be néki, el ne hidd,
hogy elkábítják elveid!
Nézz a furfangos csecsemőre:
bömböl, hogy szánassa magát,
de míg mosolyog az emlőre,
növeszti körmét és fogát.

1936. július - október

Maurer Oszkár bora

Jelenleg egy fehér kimért, “kannás” bort iszom. Ára talán párszáz forint lehet literének.

Eszméletlen finom, kellemes. A savak persze szódáért kiáltanak, hogy fröccs legyen belőle, de salátát vacsoráztam, s ez tisztán kéri a bort. :-)

A bor Magyarország déli területéről származik a Szabadka és Magyarkanizsa között található Hajdújáráson lévő Maurer pincéből.

Ja, a saláta:
Hagyma (ha nem újhagyma, akkor én leforrázom, mert nem bírja a gyomrom).
1 paradicsom
30 dkg párizsi (valami olyan, ami ehető!)

Ezeket szépen felvágom. Hagymát karikára, paradicsomot, párizsit kockára.

Sima, hagyományos öntet kell rá: só, bors, cukor, ecet (én sima+borecet cuvée-t használok ehhez a salátához).