Vádló BitófákWass Albert: Háromféle ember van ebben az országban…

Wass Albert: “Háromféle ember van ebben az országban… háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán
csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.
Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.
Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed, tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért. Érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép.”

Forrás: kuruc.info

Másképp látják: szerintük nem jogalap – BRFK kontra Strasbourg

Felhívtuk az Európa Tanács emberi jogi biztosának figyelmét arra, hogy a BRFK szerint a „strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság egyik korábbi döntésére való hivatkozás nem jogalap arra, hogy valaki hetekre előre szervezzen be nem jelentett demonstrációt.”

„A strasbourgi döntés Magyarországon nem jogforrás, a rendőrségnek nincs mérlegelési lehetősége a be nem jelentett demonstráció kezelésével kapcsolatban” – a BRFK ezzel indokolta, hogy feloszlatott egy be nem jelentett kormányellenes tüntetést még november 17-én. Mindezzel ellentétes véleményen van Strasbourg – derül ki abból a válaszból, amelyet Stefano Montanari küldött lapunknak az Európa Tanács emberi jogi biztosának hivatala nevében. A gyülekezés és a társulás szabadságának jogát az európai emberi jogi egyezmény 11. cikkelye védi, s „ezért valamennyi szerződő félre vonatkozik, köztük Magyarországra” – írta a válaszban.

– Az Európai Bíróság többször is foglalkozott a 11. cikkelyre vonatkozó esetekkel – folytatódik a Thomas Hammarberg emberi jogi biztos hivatala nevében adott válasz, amely hangsúlyozza: e bíróság hatásköre nemcsak a bíróság elé utalt esetek eldöntésére terjed ki, de – általánosabban – hatáskörébe tartozik az egyezmény által megalkotott szabályok értelmezése, védelme és továbbfejlesztése, vagyis ezzel hozzájárul ahhoz, hogy az államok eleget tegyenek a szerződő felekként vállalt kötelezettségeiknek.

Montanari kifejtette: ezek az általános elvek kötelezik mindazon szerződő felet, mint Magyarországot is, amely az egyezményt 1990-ben írta alá és 1992-ben ratifikálta. Magyarország 1993-ban törvénybe iktatta, és az a magyar jogrend részévé vált. Ezenkívül – részletezte válaszában a hivatal állásfoglalását Montanari – az Alkotmánybíróságnak is jogában áll, hogy felülvizsgálja, vajon a meglévő jogszabályok kitételei megfelelnek-e az európai emberjogi egyezménynek – fejeződik be a strasbourgi válasz.

Emlékezetes: a rendőrség előállította azokat a tüntetőket és újságírókat, akik megjelentek a Batthyány-örökmécsesnél november 17-én tartott demonstráción. A tüntetés szervezői nem közölték tervüket a rendőrséggel, arra hivatkozva, hogy a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság nemrég kimondta: a be nem jelentett, de békés jellegüket megőrző megmozdulások nem oszlathatók fel.

Forrás: Magyar Nemzet

Budapest melyik ország fővárosa?Ezt most nem kommentelem meg. :-)

Max annyi, hogy kezdek félni, hátha egyszer mondjuk a kurdok miatt miatt támad meg USA, vagy valami ilyesmi.

A nagy stratéga

Az imént beleütköztem egy cikkbe, mely az amerikai republikánusok egyik fenegyerekéről, választási stratégájáról szólt (az egyik kedvenc témám a politika azon belül is a manipuláció művészete). A fickó akiről ebbe a cikkben szó van nem más, mint Karl Rove. Rove régi motoros, már Nixon, az öreg és az ifjabb Bush, no meg a párt szolgálatában állt (Amerikában nem politikai, hanem úgymond választási pártok vannak).

Nem akarok sokat foglalkozni vele (akit érdekel úgyis elolvassa eredetiben). Inkább csak kiemelek egy részletet, hogy legyen elképzelésünk arra nézve, milyen játékok folynak a hatalmi, politikai berkekben (és ez már legalább 2-3000 éve így van, amióta az ókori görögök meg rómaiak művészeti szintre emelték a politikát).

“1994-ben ismét a fiatal Bush mellett tűnt fel [mármint Karl Rove], aki végre vállalta a kormányzói megmérettetést Texasban. A papája ekkor már az USA elnöke volt. A kampány remekül sikerült, egyik tréfás eleme a buzizás volt. Valakik olyan közvélemény-kutatásokat végeztek, amiben pl. azt kérdezték, hogy „akkor is a demokrata jelöltre (egy nőről volt szó) szavazna-e, ha kiderülne, hogy stábjában sok leszbikus van?”. Senki nem állította, hogy egymást nyalják a demokrata nők, de az ilyesmi kérdések csak bogarat ültettek a választók fülébe. A játékos közvélemény-kutatás ötlete állítólag Rove-tól származott, de erre nincs egyértelmű bizonyíték.”

Csak azért létrehozni egy közvélemény-kutatást, hogy aztán olyan kérdést tehessen fel benne, amin (negatív értelemben) elgondolkodhatnak a bizonytalanok, hát egyszerűen zseniális! No és persze gusztustalan is egyben. Csakhogy épp ezért izgalmas a politika. Megszüntetni vagy harcolni ellene úgyse lehet, akkor legalább tanuljunk meg együtt élni vele, ismerjük ki alaposan, és semmiképp se csodálkozzunk a hatásain nagy kerek szemekkel. Inkább emlékezzünk arra, hogy anno 2002-ben a nálunk is napokig előtérben lévő Kövér-féle “Köteles beszéd”, meg a “23 millió román munkaválaló” beözönlése témák napirenden tartása és manipulatív tálalása milyen istentelenül jót tett a szociknak. Ezek is, meg a “szélsőségesezés” vagy “náciveszéllyel való riogatás” is pont olyan bevált technikák, mint amelyeket Mr. Rove alkalmazott odaát.

Forrás: Put About blogja

Megadeth - Symphony of DestructionA Nyakó egy fasz

Most mondatról mondatra megkommentálom ennek az elmeteg fasznak a közleményét. Ennek az elmebeteg fasznak börtönben, vagy zártosztályon lenne a helye. Ez barom.

Tegnap este végleg bebizonyosodott, hogy a Fidesz az érdekvédelmi szövetségeket kihasználta, a sztrájkot pedig csak ürügynek tekintette. Ürügynek – az utcai radikalizmus újraélesztésére.

Az utcai radikalizmust az ÁVÓ élesztette újra. Egy békés spontán demonstrációt kezdtek el kormányutasításra vegzálni. (A kormányon most nem a fidesz van, hanem a szocialista-liberós koalíció). Emellett rosszindúlató, minden valóságalapot nélkülöző mondatok. Én a fidesz helyében ezt nem hagynám annyiban, s feljelenteném ezt a faszt.

Szerda este a Kossuth téren mindenki számára láthatóvá vált, hogy Orbán Viktor csapdába csalta a szakszervezeteket: akik tőle vártak támogatást, azok árpádsávos radikálisokat kaptak a hátukba. A tegnapi nap híre nem a szakszervezetek demonstrációja, hanem az arra rátelepedő, be nem jelentett radikális rendbontó akció lett.

Tény, hogy ha a rendőrök nem kezdenek el verekedni, akkor magának a demonstrációnak a híre jobban lett volna képviselve a médiában. Szóval egyértelmű, hogy a rendőrcsürhe tombolása a kormány érdeke volt.

Ez jó lehet Orbán Viktornak és a radikális ellenzék más politikusainak, de bizonyosan nem jó a szakszervezeteknek, a munkásoknak, az ország többségének. Ezért a Fidesz vezetőit és személyesen Orbán Viktort terheli a felelősség, hiszen nem egyszerűen támogatták, hanem szervezték is a szerdai tüntetést – ezt a párt több vezetője is beismerte.

Most akkor a tüntetést, vagy a rendbontást? Vagy mit? S ki ismerte be? Ez nyilvánvaló hazugság, és csúsztatás. Csúzlág után mehetne Nyakó.

A Fidesz program híján még mindig a „minél rosszabb, annál jobb” politikáját folytatja. A szerdai történések után a jövőben remélhetőleg óvatosabbak lesznek a szakszervezetek, és nem hagyják magukat politikai kelepcébe csalni.

Ez a “minnél rosszabb, annál jobb” politika tudjuk mi volt? Ez arról szólt, hogy 2003 óta a Fidesz folyton mondja, hogy radikális gazdasági változásokra lenne szükség, mert az ország csúszik le a lejtőn, s ennek az lesz a vége, hogy kezelhetetlen lesz az államadósság, stb… (Szóval olyan szar helyzet lesz, mint ami mostanra lett is.) Szóval a fidesznek igaza volt végig.
S valóban, remélem a szakszervetek legközelebb nem lépnek vissza, ha a kormány azt a hazugságot kezdi terjeszteni, hogy a marslakakók állnak a sztrájkok mögött, s valójában a munkavállalóknak az az érdeke, hogy elvegyék a nyugdíjukat, meg megszüntessék az állásukat. Nyakó egy seggfej.

Az MSZP nevében felszólítom a Fideszt, hogy a népszavazás után ne sajátítsa ki a munkavállalói érdekképviselet demokratikus intézményét is – a pártpolitikának el a kezekkel a független érdekképviseletektől!
Nyakó István,
az MSZP szóvivője

Minden normális ember nevében felszólítom ezt a faszt, hogy a gyurcsányi bagázzsal együtt, magukkal csábítva a liberális pártot, húzzanak el a vérbe, s fejezzék be az ország kettévágását, az árokásást, a gyűlölködést, s húzzanak el a retekbe!
Ezt a kisajátított népszavazást meg nem értem. Szerintem ennél a mondatnál Nyaklónak valami rohama lehetett, ami miatt azt sem tudta mit ír le.

Javaslatok új pártnévre MSZP helyett

MVRP = Magyar Vasútromboló Párt
MVKP = Magyar Vadkapitalista Párt
ASZP = Anti Szociális Párt
NNMP = Nemzetközi Nagytőke Magyarországi Pártja
BMKM = Becsületes Magyar Korrupcióért Mozgalom
HMNM = Hazudjunk Minél Nagyobbat Mozgalom
GMA = Gazdagok Megsegítése Alapítvány
SZDSZ/Fiók = Az SZDSZ Fiókintézménye

Az MSZP Magyarország hóhéra. A szocialista eszmékhez kb. annyi köze van, mint egy kolumbiai kábítószer kereskedőnek a Vöröskereszthez.

Forrás: fan_fan naplója

Tegnap

Tegnap este a Nádor utcában ittam 2 barátommal, mikor a Kossuth-térről, s más közelmúltbeli zavargások helyszíneiről jól ismert kékruhás csőcselék a szokásos esti zavargásába kezdett bele.

A tegnap esti AVÓs zavargás kicsit kirí a korábbiak közül, ugyanis tegnap reggel az alábbit mondta a rednészeti miniszter:

A valóban spontán és békés demonstráció nem oszlatható fel kizárólag arra hivatkozva, hogy azt nem jelentették be - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter egy parlamenti bizottsági ülésen egy strassbourgi döntésre hivatkozva. Takács Albert szerint azonban a Batthyány-örökmécsesnél tartott akció nem volt spontán, mert azt előtte hetekig szervezték. Az MDF-es Pettkó András szerint a rendőrség törvénytelenül állította elő a térről a munkájukat végző újságírókat, a KDNP-s Salamon László azt mondta, hogy az újságírók ugyanúgy a hivatásukat teljesítik egy tüntetésen, ahogy a rendőrök vagy a mentősök, és a munkájukban nem lehet őket korlátozni. Takács Albert szerint viszont egy tüntetés feloszlatásánál nem lehet különbséget tenni a tömegben álló résztvevők és az újságírók között.
Este újságírók, fotósok és operatőrök tartottak spontán demonstrációt a fővárosban a Batthyány-örökmécsesnél az ellen tiltakozva, hogy hétvégén egy újságírót bevittek a tüntetésről a rendőrök.(MTI)

Tegnap este a demonstráció 8-ig volt bejelentve (nem, nem engedélyezve, bejelentve). Este 8 után a tüntetők nem előre megbeszélt módon, megtervezve, hanem spontán módon maradtak ott. Azt hiszem ennél “spontánabb” spontánság nincs.

Az ottmaradottak tovább demonstráltak, hogy Fletó keresse meg a jó meleg vackát lószarmama belsejében. Ez egy teljesen normális köveletés, hiszen ennek az elmebeteg Nérónak távoznia kell a közéletből. (S akkor még finoman fogalmaztam, Contra majd úgy is megírja, hogy lámpaoszlopokat kéne elcsúfítani ezzel a köztörvényes csalással hatalmat szerzett elmebeteg fasszal.)

Szóval a rendőrség megint, ismét, újfent kitett magáért, s a diktatúrákban elfogadott módszerrel támadta meg hatalom saját spontán demonstráló állampolgárait, tisztán a hatalommániája érdekében.Tisztán látszik az Index felvételein, hogy a rendőri zavargás elkezdése előtt a demonstrálók semmi törvénytelent, vagy “nem békés” dolgot sem csináltak. Amikor a nyilvánvalóan törvénytelen AVÓs zavargás elkezdődött, a tömeg akkor váltott szándékot.
Egyébként érdemes volt tegnap este a tüntetőket is megfigyelni, mert most a demonstrálók jó része láthatóan Ligás volt, nem jobboldali, hanem közép, vagy inkább bal. Sok igazi munkást is lehetett köztük látni.
Haverommal cinikusan röhögtünk is a rendőrzavargások után, hogy eddig a jobboldaliakat verték, most meg a baloldaliakat, gyurcsányék, és az mszp szavazóit, s ők ezt már végtére meg is érdemelték. :-)
De persze ez csak egy cinikus megjegyzés volt, ugyanis még az az ember sem érdemli meg azt, hogy a zavargó politikai rendőrség áldozata legyen, aki szellemi képességeinek hiányában beszopta az mszp kampányát.

XXX

Vén fasz vagyok.
Mindig, mikor azon gondolkodom, hogy FGRth%/7f hány éves, akkor az jut eszembe, hogy egy kutya hogy éli meg a kort. Mindig arra jutok, hogy nem éli meg, nem fogja fel.
Én ugyanilyen vagyok. Nekem az XXX továbbra is a ugyanazt fogja jelenteni.
Nem hiszem, hogy ettől más lenne a világ.
Eleve furcsa, hogy ugyanúgy futni kell a rendőrök elől, mint 20 éve faterral, eleve furcsa, hogy könnygázzal lőnek, most, mikor 30 éves lettem én…
De ezen túl, minden megy tovább a maga útján.
Köszönöm, élek.