Erdélyi EMI-tábor

Én sajnos a munkahely-változtatás miatt nem tudok menni (nincs elég szabadságom).Újabb komcsi hazugság! Már meg sem lepődöm…

Kurvajó!!!!

Egész múlt héten azt üvöltözte a Néphazugság, meg a (s)Láger rádió, hogy Fideszes fószer fenyegetett fegyverrel! Mostanra kiderült, hogy nem Fideszes, hanem volt maszopos! Kurvajó! Minden napra egy hazugság, minden napra egy csúsztatás, így lehet hatalomban maradni lyóóóóól!

Mosakszik az MSZP a fegyverével fenyegetőző bűnöző tagja miatt
2007-07-29. 21:14:05

Vadász János már lassan egy éve nem tagja az MSZP Országos Választmányának - mosakodott a Független Hírügynökségnek vasárnap este Simon Gábor, a választmány elnöke.

A politikus ezzel reagált az MTV vasárnap esti Híradójának arra az információjára, amely szerint Vadász János, az MSZP Országos Választmányának tagja vett elő fegyvert, amikor szóváltásba keveredett egy biciklis futárral kedden a Kodály köröndön.

Nyakó István, az MSZP szóvivője a Független Hírügynökség megkeresésére vasárnap este annyit mondott: nem kívánnak reagálni az ügyre.

A Híradónak egyébként Vadász János elmondta, hogy valóban róla van szó. Az egykori szakszervezeti vezető állítása szerint azonban a biciklis futár támadt rá, és jogos önvédelmet kellett alkalmaznia. Elmondása szerint fegyveréhez nem kell engedély, és nem is volt megtöltve.

(FH nyomán)

Költői kérdések…Azon gondolkodtam, amikor ezt a videót néztem, hogy ha nem lett volna HírTV, akkor vajon ezekből a brutális cselekményekből mennyi derült volna ki? Vajon a közvélemény akkor tudott volna ezekről? Illetve — figyelembe véve azt, hogy most, a mai napig is van olyan ember, aki szerint “a csőcselék magának kereste a bajt” — elhinnék-e az emberek azt, amit mi, ott lévők mondunk. (Nekem a Papp-jelentés megjelenéséig senki nem hitte el, hogy a Deák téren az oszlatás akkor kezdődött el, amikor a Fidesz rendezvény véget ért. Mindenki azt a hazugságot szajkózta, hogy utána vártak a rendőrök egy órát, hogy aki akarta, elhagyhassa a helyszínt. Én ott voltam, s tudtam, hogy ez nem igaz. Mégis, ha mondtam, hogy hogyan is történt, akkor azt mondták nagyon sokan, hogy én hazudok. Most szerencsére már a Papp-jelentés is bizonyítja, hogy megint nem én hazudtam.)
Na, ezek lennének a mai költői kérdéseim.

“Tudom, sokakat sértek ezzel, pedig én nem rosszat mondok, hanem az igazat.”

“Sokáig nyomta ez a lelkem, most úgy érzem, kinyithatom a számat, tudni akarom az igazat, miért neveztek bozgoraicának, hazátlannak, amikor annyi sikert szereztem Romániának. Tartok tőle, az igazság most sem fog kiderülni, nem tudom meg, kinek ugráltam annyira a szemében. Tudom, sokakat sértek ezzel, pedig én nem rosszat mondok, hanem az igazat.”

http://index.hu/sport/szabokati/

Alapesetben nem szoktam a sporttal kapcsolatos híreket elolvasni, ez most kivétel volt.

Jó videóOrbán tusnádi beszéde

Orbán Viktornak a Fidesz elnökének Tusnádfürdőn immár minden esztendőben hagyományosan megrendezett - immár a XVIII.- Bálványosi Szabadegyetemen 2007 július 21-én elmondott beszédének szószerinti leirata, melyre a Tőkés Lászlóval közösen tartott fórumon került sor a szabadegyetem Nagy Szinpadán:

Jó napot kívánok, tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket és kísérletet teszek arra, hogy betartsam, megfogadjam Püspök Úr, illetve a vitavezető Németh Zsolt intését, és a tiszta beszéd jegyében próbálok röviden és egyenesen fogalmazni. Dacára annak, hogy ennek súlyos következményei szoktak lenni, miután az ember ismét Magyarország földjére lép, megrángatják a nadrágja szárát. Nos, mielőtt azonban mondandóm lényegére térnék, engedjék meg, hogy külön is köszöntsem a földijeimet, hiszen a felcsútiak egy delegációja is itt van most, aminek az az oka, hogy mi a csíkmenaságiak testvértelepülése vagyunk, és falum delegációja most látogatott el a menaságiakhoz, ahonnan szintén vannak itt jó néhányan, őket is a Jóisten hozta, köszönöm szépen, hogy itt vannak. Valamint a pécsieket és nyíregyháziakat is, természetesen.

Nos, ha megengedik, a mai, egy kicsi tekervényes úton közlekedő előadásomnak a kiinduló tézisét szeretném megfogalmazni. Mondandóm induló tézise úgy hangzik, hogy Európában egy új politikai és szellemi korszak kezdődött, és egy új politika van kibontakozóban. Ezzel szemben Magyarországon még a régi politika van hatalmon, amely provinciális, kisszerű és dogmatikus. Ez a régi politika ebben a megváltozott európai közegben gyenge országot, gyenge nemzetet, gyenge közösségeket eredményez, és nem tudja hozzáadni az erejét, csak a gyengeségét a közös európai célokhoz. Eddig a rossz hír.

A jó hír, hogy ennek nem szükségszerűen kellene így lennie. A magyar politika lehetne európai kitekintésű, lehetne nagy ívű, lehetne érzékeny és nyitott. Azonban ahhoz, hogy ez így legyen, ahhoz pontosan meg kell értenünk, hogy mi az a korszak, ami lezárult, és milyennek mutatkozik az az új európai korszak, amelybe most fogunk belépni. Ezért mondandóm belső részében kísérletet teszek arra, hogy megfogalmazzam a lezárt, régi, európai korszak és régi európai politika néhány lényeges jellemzőjét, amely korszakot én 1968-tól eredeztetem. 1968 fordulópont volt Európa életében, de hogy ez menyire mást jelentett Európa nyugati felén, mint a keleti felén, ezt csak 1990 után, amikor már mi is a nyugat részévé váltunk érthettük meg. Számunkra, közép-európaiak számára 1968 az Prágát jelentette elsősorban. A bevonuló orosz tankokat, és a letiport cseh szabadságvágyakat, valamint a közép-európai szolidaritás hiányát. Nyugaton azonban a ‘68-as barrikád építések, diáklázadások egészen másról szóltak. Ha a különbséget érzékeltetni akarom, hogy ide idézem Önök elé, hogy mit írtak a párizsi diákok a Sorbonne Egyetem falára mintegy a ‘68-as megmozdulások és lázadások mottójaként. Ez a mondat a falon valahogy így hangzott: Professzorok, épp olyan vének vagytok, mint a kultúrátok.
Olvasd el a teljes bejegyzést »

Sárga szalag

Szeretném kifejezni szolidaritásomat Kosaras Péter Ákossal, akit azért rúgtak ki történelemtanári állásából, mert egy második világháborús hadijátékon SS-egyenruhába öltözött, és mellesleg könyvet is merészelt írni Magyarok a Waffen-SS kötelékében címmel. Ez a könyv nekem is megvan, kiváló és alapos munka. Mindenkit biztosíthatok, hogy Kosaras tanár úr semmi olyasmit nem írt le vagy mondott, amiért kulturált országban bármiféle diszkrimináció érhetné. Következésképpen Magyarország nem kulturált ország.

Ezúton javaslom, tömeges akcióval tiltakozzunk a politikai médiaterror ellen, egyszersmind fejezzük ki azt, hogy a továbbiakban, hasonló esetben, nem hajlunk meg a média nyomása előtt, s nem tűrjük el, hogy becsületes embereket meghurcoljanak, tönkretegyenek a véleményükért, tudományos munkásságukért, csupán a televízióban kezdeményezett hisztériakampánnyal lejáratva őket, környezetüket megfélemlítve, hamis “értékek” nevében kiközösítésre kényszerítve.

A tiltakozás jelképéül a sárga szalagot javaslom. Aki nem hajlandó barátja, munkatársa, ismerőse kiközösítésére azért, mert egyes riporterhiénák rossz színben tüntették fel a műsoruk nézettsége kedvéért, nem hajlandó meghajolni a “politikai korrektség” szent ügye előtt, és nem hiszi el a képernyőn ágáló senkiháziaknak, hogy kellemetlensége származhat abból, ha nem szakítja meg a kapcsolatot a célba vett személlyel, az tűzzön a ruhájára sárga szalagot, illetve helyezze el weboldalán ezt a jelvényt. Különösen elvárható ez a sajtó azon munkatársaitól, akik nem azonosulnak ezekkel a módszerekkel, az alamuszi sugallatokkal.

sargaszalag.gif

Ha valaki be akarná szúrni a weblapjára, akkor ezt a kódot használhatja:

<a href="http://as.hu/blog/2007/07/23/1041">
<img src="http://as.hu/blog/wp-content/uploads/2007/07/sargaszalag.gif" />
</a>

Ja, a mozgalmat Tomcat indította el itt.

Interware szakítás 2.

Érik a dolog. A mai napon kértem árajánlatot a GTS-től, ők adták a legjobbat. Sajnos az ő szerverhotelükben jelenleg nincs hely, amit nem csodálok, mert ár/minőség arányban sokkal jobbak mindenki másnál a piacon. Hozzájuk november környékén lehetne beköltözni, így most úgy döntöttem, hogy addig meghúzom magam az Interware-nél, mert egy ilyen rövid időn belül kát költöztetéssel nem akarom az ügyfeleim idegeit borzolni. Meg ha átmennék 2 hónapra a Vivanethez, akkor nem járna az éves kedvezmény, s horror drága lenne. Ha ősszel meg lesz hely a GTS-nél, akkor mindenképpen oda érdemes menni.

Re: Proletárszag — mi a proli?

Erre a bejegyzésemre érkezett néhány szalonképtelen, néhány hamis e-mail címes reakció, amik ki lettek moderálva.
Minden kommenteznek javaslom, hogy a minősítgetésem kerülje, mert semmi értelme eleve kommentet írni, ha ilyen van benne.
Na mindegy, nem ez a lényeg.

H.Z. megkérdezte, hogy tudom-e, mi a proletár.
Egszerű lenne egy Pallas lexikonból előrángatni, hogy

a (proletarii), társadalmi osztály az ókori Rómában, mely nevét a proles (gyermek) szótól vette, minthogy a P. csakis gyermekeik számával lehettek hasznára az államnak. A Servius Tullius-féle cenzus szerint azok voltak a P. (ritkábban accensi velati), akik az általa megállapított öt osztály egyikébe sem tartoztak, de legalább 1500 asszal birtak, holott azok, akik még ennyivel sem rendelkeztek, capite censi. Újabb időben P. azok, akik vagyonnal nem rendelkeznek és csak napi munkájok után élnek; magasabb értelemben (p. Csiky Gergely ily c. szinművében) olyanok is, kik vagyontalanságuknál fogva kiszorulnak abból az osztályból, amelybe műveltségöknél fogva beillenének.

Egyszerű lenne idézni olyan klasszikusokat, hogy

Fel fel, ti rabjai a földnek
fel, fel, te éhes proletár
a győzelem napjai jönnek
s rabságodnak vége már
a multat végképp elfeledni,
rabszolgahad indulj velünk
a föld fog sarkából kidőlni
semmik vagyunk s minden leszünk
ez a harc lesz a végső csak összefogni hát
és nemzetközivé lesz holnapra a világ

Vagy akár Adytól rángathanánk elő egy szép verset:

Proletár fiú verse

Az én apám reggeltõl estig
Izzadva lót-fut, robotol,
Az én apámnál nincs jobb ember,
Nincs, nincs sehol.

Az én apám kopott kabátú,
De nekem új ruhát veszen
S beszél nekem egy szép jövõrõl
Szerelmesen.

Az én apám gazdagok foglya,
Bántják, megalázzák szegényt,
De estére elhozza hozzánk
A jó reményt.

Az én apám harcos, nagy ember,
Értünk ad gõgöt és erõt,
De önmagát meg nem alázza
A pénz elõtt.

Az én apám bús, szegény ember,
De ha nem nézné a fiát,
Megállítná ezt a nagy, földi
Komédiát.

Az én apám ha nem akarná,
Nem volnának a gazdagok,
Olyan volna minden kis társam,
Mint én vagyok.

Az én apám ha egyet szólna,
Hajh, megremegnének sokan,
Vígan annyian nem élnének
És boldogan.

Az én apám dolgozik és küzd,
Nála erõsebb nincs talán,
Hatalmasabb a királynál is
Az én apám.

De, nem.
A proletár, a mai közbeszédben elveszítette a fenti értelmeit, a politikai közbeszédben mást jelent ez a szó.
Talán Mensáros László 1982-es naplóbejegyzése jellemzi leginkább napjaink politikai értelemben vett prolijait:

A proli ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan. Meg van győződve arról, hogy be akarod csapni. Pláne, ha tudja, hogy tanultál és szellemi munkából élsz. Tanulni csak azt lehet, hogy őt hogy kell becsapni. A gondolkodás funkcióját tulajdonképpen ebben látja. Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő üt először, mielőtt te ütnél, és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartál ütni. Ezért nem lehet prolival barátkozni!
Vagy ha barátkozol, eljön a pillanat, amikor fellázad tehetetlen butaságában, meg van győződve arról, hogy meg akartad alázni, mutogatni akartad a tudásodat, és ezzel valami őt kihasználni akaró célt elérni, tehát valamilyen módon a kultúrával “kivenni a fegyvert a kezéből”, amivel neki örökké védekezni kell az “okos” világ ellen, és mindezekért végül elárul. Elárul mindent: téged, a világot, a saját életét. A proli örökké érzékeny. Bosszút kell állnia. A proli a legszörnyűbb állat a világon. Bár nem akarom az állatokat bántani. A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja épp úgy ellensége. Lesi, figyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli (ez a rosszabb). Tehát maguk között sem tudnak békességben élni. Nem véletlen, hogy régen nem hagyták őket szabadjára. Ma azt mondják, hogy azért nem, mert féltek, hogy az urakat fölfalják. Nem! Az urak féltek, hogy ők egymást fölfalják.

Összefoglalva, napjaink prolijait tökéletesen jellemzi, hogy képtelenek megérteni mit jelent a gazdasái felemelkedés, mit jelent az, hogy a kis-, és középvállalkozásokat támogatni kell, nem tudják, mit jelent a Nemzet, emiatt nem is értik, hogy mit jelent, milyen előnyöket hozna Nemzetben gondolkodni, nem érzik, hogy a Nemzet nem csak kér, hanem támasz, kapaszkodó a nehéz napokban.
Nem értik, miért baj az, ha valakinek az utcán egy ellenséges horda kilövi a szemét, nem értik, miért fontos október 23-a, nem értik miért jelent a vasárnap sokaknak tőbbet a rántotthúsnál, koviubival.

S nem, kedves ismeretlen H.Z., a proli nem azt jelenti, hogy valaki kétkezi munkás.
Éppen ezért, a proli kifejezés használata a korábbi jelzős szerkezetemben jó, hiszen nem a munkások szagát emlegetem, hanem a prolszagot. Azt a szagot, ami nem amiatt keletkezik, hogy valaki dolgozik, hanem amiatt, hogy napokig nem fürdik.

Másik tegnapi témám meg a csövesek kérdése volt, ezzel kapcsolatban ma le akartam fotózni nektek, hogy a Fehérvári úton a Gázművek ügyfélszolgálata előtti járdaszakasz hogyan néz ki, hogyan van telehányva, telehugyozva, teleszemetelve, de a pl. összehugyozva és hányva úgy, hogy a pokróc, amin fetrengenek, az is. De aztán hányingerem lett a mocsoktól, meg az ott élők elkezdtek velem valami féligmeddig magyarnak mondható nyelven kárálni, hogy takarodjak onnan, s ne nézzek oda, szóval még a telefonomat sem vettem elő, hanem továbbáltam. Aki meg akarja nézni ezt a járdaszakaszt, annak itt a cím:
1117 Budapest, Fehérvári út 17.

Proletárszag

Azt hiszem, erre nincs jobb szó. Ez az a szag, amit a 4/6-os villamoson, vagy a 7-es buszon a prolik magukból ergetnek. A többnapja nemmosdás szaga. S nem igaz, hogy ilyen szagért nem kell komolyan tenni. Legalább napokig nem fürdenek, vagy ugyanazt a koszos ruhát veszik vissza.
Egyszerűen csak amiatt, hogy mivel légkondira nem adott Demszky Maó pénzt, helyette kaptunk ingyen szaunát, még nem kéne, hogy szaga legyen az embereknek. Nem igaz, hogy a melegtől bűzlik valaki. Ezek a prolik hidegben is bűzlenek, akkor sem mosdanak.
Tegnap egy öregasszony szarszagú volt, s mellette fekete nadrág volt rajta, egy árpádsávos kötött pulcsi, azon meg egy bőrkötény. A 7-esen meg kb. 65 fok.
A néni nem csoda, hogy beszart, olyan melege lehetett.
Egy hapsi tegnap a 4/6-oson meg olyan szagokat árasztott magából, hogy a 80 fokos szerelvényben aki nem a melehtől, az proli szagától lett rosszul.
Szerintem az ilyen büdös embereket ki kéne zárni az utazásból. (Egyből feleannyian utáznak csak tömegközlekedve!)

Másik meg, amitől hányingerem van, az Demszky kedvenc csövesei, akiket a hírhedt liberalizmusuk miatt nem lehet köteezni semmire. Nem lehet kötelezni sem a fürdésre, sem arra, hogy a rohadó lábukra cipőt vegyenek, sem arra, hogy ne terjesszenek TBC-t, sem arra, hogy ne hugyozzanak, szarjanak maguk alá, bele a gatyájukba, sem arra, hogy ahol fetrengenek, ott ne dobáljanak el ételmaradékot, ne oda hánnyanak… Hogy emiatt ne legyen minden tele bogarakkal.
Nem, nem lehet. Ha valaki a csövesek kérdését rendezni akarja (pl. Tarlós), akkor az nácifasiszta, az emberi jogokat sárbatipró. Holott nem igaz, hazugság liberaizmusnak álcázni azt, amikor hagyjuk a csöveseket megdögleni a saját szarukban, hugyukban az út szélén. Igenis, az ilyen állatként viselkedő embereket (ha kell erőszakkal) rá kell venni, hogy fürödjenek, hogy szaráshoz vegyék le a gatyájukat, hogy hugyozáshoz álljanak fel, s ne arra pokrócra hugyozzanak, amin fetrengenek.
Rá kell őket venni, mert nem csak saját maguk életét teszik tönkre, hanem mindenkiét, aki a közelben lakik, él, dolgozik.
A munkahelyemnél pl. a kapualjba járnak be hugyozni azok a csövik, akik a fedélnélkült mutogatva tarhálnak az autósoktól. Kérdem én, hogy ez lenne a liberalizmus? Ez deviancia. Deviancia tűrni Demszky és csapata részéről.