m4

Most találtam:
http://index.hu/politika/belfold/budapest/0626m4prblm/

A cikket nem olvastam el, csak a képeket nézegettem.
Feltűnő, hogy 6 évvel a gonoszOrbán után van metróalagút, az egyik 129, a másik 182 méteres.
Értitek? 1998-ban állítólag Orbán leállította a metrót. Majdnem 10 évvel később van összesen alig 300 méter olyan alagút, amiben szinte semmi nincs kész. (csak van benne egy Árpád-sávos nyakkendőt viselő demszky.)
‘98-ban állítólag a metrót el lehetett volna kezdeni építeni. Most mégis hiányoznak engedélyek. Kisajátítások. Vasúthatósági engedélyek. Nem tudni miből épül? Nem tudni mennyiből? Napról napra nő az ára. Ma derült ki, hogy a KözGáz épülete nem bírja. Most nemrég derült ki, hogy a Gellért téren van egy forrás, ami útban van…
Stb…
Ja, demszky maó már az első választáson is a metróval kampányolt. Akkor azt mondta, hogy ‘97-re utazni lehet a 4-es metróval. A gonoszOrbán ‘98-ban jött. Akkor még egy cm metró nem volt.
2002 óta ez az alig 300 méter épült.
Van még aki hisz az SzDSznek? (Vory, s a hasonlók kíméljenek!)

Szolgálati közlemény + 4/6 vicc

a.) Vory-t megkértem, hogy a jövőben tartózkodjon a kommenteléstől, mert a noIQ kategória legalját kezdte súrolni.
b.) A Vasárnapi “valami” nevű blikkszerű újságban olvastam, hogy a BKV sajtósa közölte, hogy a 4-es/6-oson az izzasztó melegért valójában az utasok is felelősek, hiszen ha jön egy villamos, ami nagyon tele van, akkor arra nem kell felszállni, hiszen úgyis jön a következő, amin már sokkal több levegő lesz. Azt hiszem, no comment. Ez a sajtós legalább olyan hülye, mint Vory, aki szerint Horn Gyula a törvényes rendet védte ‘56-ban, s ez hősies tett volt, nem haza-, s nemzetárulás.

“Bekattantak a tótok”

Az idézet a szélsőséges index.hu portál nyitólapjáról származik.
Minden esetre a ténymegállapítása igaz:

A szlovák kulturális tárca arra kényszerítené a pozsonyi Új Szó című lapot, hogy a jövőben ne Pozsonyként, hanem Bratislavaként nevezze néven a fővárost.

Továbbra is Pozsonyként említi a szlovák fővárost az Új Szó szerkesztősége, noha a pozsonyi kulturális minisztérium megtiltotta, hogy így nevezzék a fővárost, hangzott el a TV2 híradójában.

A szlovák politikus arra hivatkozik, hogy csak azokon a településeken lehetnek magyar feliratok és ott engedélyezett a magyar elnevezések használata, ahol a lakosság legalább 20 százaléka magyar ajkú. Pozsonyban nem minden ötödik magyar, ezért nem engednék a magyar elnevezést sem.

A lap főszerkesztője szerint a szlovák kormány megfélemlítése ellenére lapjuk a jövőben is Pozsonyként, nem pedig Bratislavaként említi a szlovák fővárost.

Szeretném leszögezni, hogy ezzel nyílvánvaló vált, hogy a kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazáson a kormánypártok azon ellenérve, hogy “majd az ejrópúnijó” úgy is megoldja a problémákat, végképp nevetségessé vált. Emiatt ismét várom a “nem”-mel szavazók elnézést kérését a határainkon túl rekedt magyaroktól!

Egy komment

Athina blogjába kommentezte egy Molnargoreny nevű ember:

Egyebekben: pontosan tudjuk, hogy [Tomcat] politikai fogoly. Valójában a politikai nézetei és a demonstratív - de valójában és érdemben mindig veszélytelen - tiltakozásai miatt ül. A “robbanóanyag” robbanásra alkalmatlan volt, közveszélyt sem okozhatott, a vád marhaság - arról nem is beszélve, hogy a lakástulajdonosok szabadlábon vannak, csak TC ül…

Hamarosan más politikai foglyok is bekerülnek majd. Amikor kiderül, hogy a kormány sehogy nem nyerhet több választást, el fog szabadulni a pokol. Ávós provokációk, esetleg politikai gyilkosságok, Teve utcai álmerényletek, szétvert tüntetések, bebörtönzött tüntetők, végül rendkívüli állapot. Annak idején a 168 Óra ordibálta, hogy Antall nem fogja átadni szépszerével a hatalmat - az az Antall, aki egy gumibotütés nélkül eltűrte a taxishiénák blokádját… Nos, Gyurcsány már tényleg nem játszhatja meg a demokratát, mert ahogy elnézem, lassan megszűnik rá a politikusokra érvényes egymásközti vadászati tilalom (vagyis ha a jobboldal győz, becsukja a rohadtat). Gyurcsány vagy megmarkolja a hatalma, vagy disszidál, vagy sittre megy. Szerintem az elsőt választja, és ami azt illeti, a lehető leggátlástalanabb lesz, mint ahogy eddig is az volt. Hogy forradalomra sor kerül-e, nem tudom, de nem kizárt.

Sokan bekerülünk még a börtönbe, néhányunkat le is lövik talán, de ha azt akarjuk, hogy a gyerekünk normális demokráciában és szabadságban nőhessen fel és ne kelljen félnie, ellen kell állni. Ennek a rohadt kormánynak ellen kell állni, ezek mocskos bitorlók, csalással-megtévesztéssel szerzett hatalmukkal csuknak be, vernek szét minket. Nem marad kórház, jönnek a kínaiak, a cigányok számára már-már szabadrablási jog biztosíttatik, a négyes metrót feketemunkások építik - ez egy felfordult világ, és a közhatalom fő célja a személyes gazdagodás és a hatalom végleges megszerzése.

Szerintetek?

Szerintetek ez melyik század, melyik évében hangzott el?

“ne gondoljunk semmi rosszra, de Tamás személyiségégéből fakadó okok miatt van előzetes letartóztatásban […] mert hát mindenki tudja, hogy nem a rendszer barátja […] továbbá az szintén ismert, hogy ellenséges politikai beállítottságú”.

Válasz

A pufajkást ki akarják tüntetni? II.

Igen, jól éreztem, hogy a baloldalnak az erkölcsi mérce az a béka segge alatt van valahol.
Valamelyik vasárnapi újság szerint az emberek 48%-a szerint járna a kitüntetés a pufajkásnak.
A média természetesen elhallgatja Sólyom igazi indokát, miszerint a fő gond még csak nem is Gyula pufajkás múltjával van, hanem pont az általam is idézett Welt interjúban megfogalmazottakkal, azaz azzal, hogy mind a main napig azt állítja, hogy a törvényes rendet védte. A “törvényes rend” ‘56-ban azt jelentette, hogy a forradalmárok ellen harcolt. A törvényes rend…
Ma még a szocialista párt, meg az szdsz is elismeri, hogy ‘56 forradalom, s szabadságharc volt. S mint ilyen, aki akkoriban a törvényes rendet védte, az az államhatalmat védte Nagy Imréékkel szemben, a szemben a magyarokkal.
Horn “naés?” Gyula áruló, árulója volt a magyar szabadságharcnak.
S mint ilyen, alkalmatlan arra, hogy kitüntetést kapjon. Még ha azóta megbánta volna, elnézést kért volna érte, akkor talán…
Bár én a “nagy európa-egyesítő” szerepében sem hiszek. Olvastam akkoriban a Parlamenti jegyzőkönyveket, hogy Horn Gyula nem akarta átengedni a németeket, hanem csak az akkori miniszterelnök utasítására tette ezt meg. Sajnos ezzel kapcsolatban a neten már nem találok hiteles forrást, így ez maradjon csak kósza emléktöredék, s feltételezés részemről.

A fidesz szélsőbal

Kóka szerint a fidesz szélsőbaloldali lett. Jól jegyezzük meg, ma éppen szélsőbalos. Holnap meg szélsőjobb lesz megint. Össze-vissza hazudik a 3 korményzópárt. Mindennel kapcsolatban.
(Jó példa arra, hogy értelmetlen dolgokban is hazudnak Hiller vezér ámokfutása az elmúlt hetekben a megtalált festménnyel kapcsolatban. Mi értelme volt az egésznek? Le akarta járatni a magyar művész/tudóstársadalmat? Vagy csak magát? Vagy éppenhogy ezzel akart kétes hírnévre szert tenni? Úgy mint ahogy a gyurcsányi beszéddel csinálták? Hogy 1 év alatt átértelmezték? Újbeszél*.
*: “Észrevehető a hasonlóság a politikai korrektség és az újbeszél között. Az 1984 című regényben az újbeszélt azért hozták létre, hogy növeljék az állam egyénen való hatalmát azáltal, hogy befolyásolják, korlátozzák a gondolkodását.”

php mail problem

Ugye megmondtam, hogy nem fogják kijavítani?

Le is zárták azzal, hog nem bug:
http://bugs.php.net/bug.php?id=41732

Holott az. Lehet, hogy az angolom nem a legjobb, de ha minimális hajlam is lett volna bennük, hogy megoldják a problémát, akkor megoldhatták volna.
Azt megértem, hogy a win, meg a lin alatt máshogy kell a leveleknek kinéznie, de akkor ezt kezelje már le az a kurva php motor, ne küldjön már ki olyan levelet, ami nyilvánvalóan nem felel meg az RFC-s ajánlásoknak.
De nem, a php fejlesztői szerint egy hibás formátumu e-mail az jó, s ez nem bug. Hülye faszok. Na, ezért utálom az egész “mi vagyonk a kurvajófejek, mert ingyen, meg opensource, meg stb” közösségeket.
Linuxostúl, php-stúl, mindenestűl.

Ha a WordPress-fejlesztőknek írom meg, hogy a mail nem megy ki WP alól a vipmailos címekre, akkor azt mondják, ez a php hibája. Ha a php-nál jelentem be, akkor meg nem hiba.

Most már egyébként kiváncsi lennék arra, hogy linux alúl elmennek-e a levelek a vipmailos címekre, ha nem \r\n-nel vannak a mail testében a sorok elválasztva, hanem csak \n-nel, vagy csak \r-rel.

1000

2005 december 8-a óta, ez az ezredik bejegyzésem.
Boldog szülinapot Meister szösszenetei! :-)

A pufajkást ki akarják tüntetni?

Tegyük el ezt az index cikket tavalyról, jól fog még ez jönni a következő napokban, mikor majd a sajtó elmagyarázza nekünk, hogy Gyula igazából ugyanolyan hős volt, mint a D-209-es.

Ja, s hallgassuk meg ezt a számot, most újra:
http://as.hu/blog/2006/11/10/610
Hiszen egy olyan embert akarnak kitüntetni, aki elárúlta ‘56 forradalmát, aki hazudott, aki lenézően “Naés”-ezett, mikor rákérdeztek pufajkás múltjára.

Íme, az index interjú:

1956 volt az első jelentős kísérlet arra, hogy Magyarország Oroszországtól függetlenné váljon - nyilatkozta a Die Weltnek Horn. Iris Marx interjúját szó szerinti fordításban közöljük.

WELT.de: Október 23-án van az ötvenedik évfordulója az 1956-os forradalomnak. Önnek van oka az ünneplésre?

Horn: Természetesen én is ünnepelni fogok. Ez volt az első és nagyon jelentős kísérlet arra, hogy Magyarország Oroszországtól függetlenné váljon.

WELT.de: De az Ön fivérét megölték a felkelők, Ön pedig a pártmilícia tagja volt, és a mozgalom ellen harcolt.

Horn: Igen. Nagyon fájdalmasak a személyes emlékeim. Nemcsak a bátyámat vesztettem el. Nem volt egyszerű az sem, hogy a lányom október 30-án, éppen ebben a nehéz pillanatban született. A körülmények rosszak voltak. A felkeléssel együtt sok bűnöző került szabadlábra, akik veszélyeztették a biztonságot. Én a pufajkás osztagban (Steppenjackenbrigade) a törvényes rendet védtem.

WELT.de: Mi nyűgözte le a kommunizmusban akkortájt?

Horn: Először is szeretném világossá tenni, hogy 1956 nem a kommunizmus elleni harc volt. A felkelők sem akarták eltörölni azt. Ezt manapság gyakran helytelenül ábrázolják. Német származású munkásgyerek vagyok. Apám az ellenállásban harcolt a nácik ellen, a kommunizmusért, és ezért ölték meg. Nyomorúságos helyzetben éltünk. A kommunizmus akkoriban segített, hogy normális életet élhessünk. De ez ma már a múlt.

WELT.de: Hogy érti ezt?

Horn: Kinőttük a kommunizmust, mint egy túl kicsivé vált ruhát. Én vállalom a múltamat. A választóim is tudtak erről. Különben 1994-ben nem választottak volna meg miniszterelnöknek.

WELT.de: Októberben van az évfordulója a nyilaskeresztesek - akik körülbelül hatszázezer magyar zsidó megöléséért felelősek - 1944-es magyarországi hatalomra jutásának évfordulója is. Hogyan dolgozza fel ezt Magyarország?

Horn: A múlt feldolgozása tulajdonképpen csak most indul meg. Ma már nem kell szégyenkeznünk semmiért sem. Mindez már nagyon rég volt. Nem mondom, hogy a történelmet el kell felejteni, ám ma már egy másik generációhoz tartozunk, amelyik a múltból tanult. Ez érvényes egyébként a németekre is. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam Önnek, hogy el kéne már hagyniuk a kisebbségi komplexusaikat, és a továbbiakban nem kéne a korábbi generációk szégyenletes tettei miatt felelősnek érezniük magukat.

WELT.de: Horogkeresztek és a nyilaskeresztesek jelképei még ma is láthatók a házfalakon, a választási kampányokban a politikai ellenfeleket zsidóként szidalmazzák. Nincs szükség további múltfeldolgozásra?

Horn: A kérdés visszafordítanám. Németországnak még ma is komoly problémái vannak a szkinhedekkel - annak ellenére, hogy feldolgozták a múltat. Ha a zsidóüldözés témája újból és újból felmerül, azzal csak a szélsőjobboldaliaknak teremtünk feleslegesen alkalmat arra, hogy hallathassák hangjukat. Ezt ők tudják, és kihasználják a kedvező terepet. Csak néhány száz közülük tényleg antiszemita.

WELT.de: Akkor tehát semmit sem kellene tenni?

Horn: A szélsőjobboldaliak itt csak egy kisebbséget alkotnak. Nincs esélyük, hogy bekerüljenek a magyar Parlamentbe. A firkák ellen, amelyek a sírokon és a házfalakon fordulnak elő, nagyon nehéz fellépni.

WELT.de: Ön személyesen megbékélt Németországgal?

Horn: Igen, én megtettem ezt. Sokat tanulhattunk Németországtól, már ami egy demokrácia felépítését illeti. Jómagam gyakran járok ott, és előadásokat is tartok.