Elnézést kérek a cipőmtől

Természetesen nem én, hiszen én a kutyám (aki anticica) befolyása alatt állok, de fan_fan, az ex-szűznyuszi úgy gondolja, hogy a macskáknak több jár, mint a vízbefojtás:

Elnézést kérek a cipőmtől
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=126356

Ebbe, az emberi arcnak csak látszó pofába szívesen beletörölném a sáros cipőmet. Bár meglehet a cipőm sértésnek venné. Ez úton is kérek elnézést a cipőmtől.

Világhülye zene

Ez uccse lesz sokáig elérhető:

További hasonlóan alázós zenék:
http://www.hurkatolto.hu/main.php?page=zene
A ‘90-es évekbeli Jóskás zenekarok fílingje!!! :-)

Ja, ha valaki le akarná tölteni, akkor Firefox, liveHTTP, oszt mazsolázzon. Az rbs kiterjesztést át kell nevezni mp3-ra.

Ryan legérdekesebb hívása…

“Ryan legérdekesebb hívása az az eset volt, amikor valaki a McDonalds-ból hívta fel. A sorban álló srác azt szerette volna megkérdezni a lelkes önkéntestől, hogy vajon mit kellene rendelnie a gyorsétterem kínálatából.”

No. Mondom No comment!

Teljes “cikk”

Képek — ömlesztve

 Kutyám (jhG/z5zZZZ6/):

Sajnos lemaradt a füle. Van egy másik kép, de azon meg vakít a pöcse, s ez így nem alkalmas háttérképnek. :-)

Ja, meg tök hülye fejet vág.

Itt elment egy repülőgép:

De nem látszott semmi belőle, így csináltam még egy képet:

Ezen már látszik a kondenz-csík. A repülő pont a napba száll.

Ez itt meg egy sündisznó:

Ez a lény a Feneketlen-tónál zavarta meg a kutyám legelését.

jhG/z5zZZZ6/ persze megpróbálta megfogni, de szúrhatta, mert mikor rászoltam, hogy “engedd el”, azonnal elengedte.

Ez itt egy konnektor a Budai Irgalmasrendi Kórházból, amit feltehetően nem mertek a felújítás során kiszedni, mert nem az ő tulajdonuk:

 

Voltunk egy borkóstolón, s az egyik borosdugó vallást váltott egy olívabogyó segítségével:

És még pofázott is:

Egy kis pol (aki megmondja, hogy hol, s mi, az kap egy sört — akik ott voltak velem, ők persze nem, s csak az első kommentező!):

 

 

Mára ennyi. :-)

A képek egy SonyEricsson W810i telefonnal készültek.

MS Magyarország fordítás?

Szerintetek mi lehet az eltérés oka?

 

Az, hogy “Ne csatlakozzon ehhez a számítógéphez”, és hogy “Ne kérdezzen rá még egyszer, hogy akarok-e csatlakozni” elég eltérő dolog.

Szerintem valami tipikus félrefordításról van szó. Kiváncsi vagyok, mikor javítják, illetve fogják-e javítani a Remote Desktop kliens eme fordítási hibáját. (Biztonsági hiba is egyben, hiszen ha a magyar kliensben valaki kiválasztja, hogy nem akar csatlakozni, utána fog csatlakozni.)

Nu, kedves Microsoft?

Bárki

Na, mai naptól megint bárki kommentezhet, nem szükséges regisztráció hozzá.
Ellenben a hót furkó, faszfejek bejegyzéseit továbbra is kitörlöm. :-)
Meglátjuk, tud-e élni a lehetőséggel a köz.

A naplóm ugye az én naplóm, ez egyértelmű, így senki ne várja, hogy nyilvános fórumként fog üzemelni. Akinek nem tetszik ez, a ne kommentezzen a jövőben sem, vagy menjen el gyurcsány blogjára, ott az ő hozzászólásait biztos szeretni fogják. :-)

Álom, és valóság

  • A könyvtáros megszólal a betérő rendőröknek:
  • - Mi van fiúk, esik az eső?

Igaza van az álomjósoknak, az álmok sokszor a valóság szöges tükörképét mutatják.
Feltehetően valami akciófilm jelenetei futhattak le ma hajnalban az agyamban, az álom lényege valami olyasmi volt, hogy egy rendőr beépült valami bűnözői csoportba, akik 3-an lelőttek valakit, amit én láttam. Utána meg üldöztek, hogy elkapjanak. Na, mikor majdnem sikerült nekik, akkor felfedte magát, s amire emlékszem, az az, hogy örömömben közöltem vele, hogy “a kurva anyád, hamarabb is szólhattál volna!”…

Ezzel szemben a valóság: a bűnözők rendőregyenruhában, a rendőrök közé vannak beépülve, s nem megmentenek, hanem lelőnek, megvernek, lekönnygázoznak, miközben a demokratikus alapjogaiddal élsz, s közben ezeknek a bűnözőknek azt üvöltöd, hogy “a kurva anyátokat!”.

Ez a különbség egy álom, s az MSzPSzDSz által szponzorált valóság közt. :-)

Bérlet, vagy ne bérlet?

Ma vettem bérletet, az új melóhelyemre ugyanis autóval nem nagyon lehet beérni.
Egy bérlet ára 7350 Ft. Egy hónapban, ha minden nap utazom a munkahelyemre (aza nincs egy db szabadnap/szabadság) sem, akkor 20 munkanappal lehet kb. számolni. 2 db 20-as gyűjtőjegy ára 7800 Ft.
Háát, határeset.

Hosszú napok

Új munkahelyemen 2 nap óta melózom.
Tegnap reggel még telepítgettem, IIS-t, Visual Studiot, MS SQL 2000-t, és 2005-öt.
TextPadot, és Total Commandert. (Apropó, TextPadból suttyomban kijött az 5-ös verzió!)
Ma meg megcsináltam azokat a feladatokat, amiket (mint kezdőnek) erre a hétre írtak ki.
Igazából azt le kell hogy írjam, hogy a magyar átlagfizetés meghaladó juttatásért a magyar átlagmunka többszörösösét kell elvégezni.
Kicsit meglepett a pörgés, ennél nyugisabb munkára számítottam, de ugyanakkor tetszik is!
Úgy megy a dolog, ahogy elvárná az ember. Mikor belépsz, a titkárnő adja a mailokat, csak válaszolni kell, kollégák azért vannak, hogy minnél több meló legyen készen, tesztelők azért, hogy minden hibát megtaláljanak.
Szóval program-gyár!
Valahogy ki vannak dolgozva az eljárások. Hogy a SourceSafe rendszerben hogyan kell elkezdeni egy feladatot, hogy hogyan lesz abból munka. Dokumentálva van, hogy hogyan kell fejlesztői környezetet összeállítani, stb…
Igaz, hogy a korábbi cégek, ahol melóztam mindig mások, megrendelők számára fejlesztett, ahol a megrendelők érdekeit, elvárásait is figyelembe kellett venni, emiatt nem lehetett egységes rendszert felállítani, most meg olyan cégnél dolgozom, amelyik “dobozos” softot gyárt, s a saját termékét akarja eladni, reklámozni.
Ja, velem egy szobában csak lányok vannak (2 db). Kedves IT-s kollégák, haverok, tessék irigykedni! :-)

A sánta korcs Márait olvas

Csótány megint Márait olvas:
http://blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=T11e70790b661b118d5a26e6194af7b2

Én megint megírtam a kommentek közé azt, amit Contra írt erre:

“Mindig, mindent adjál oda hazádnak.” Ezt Márai írta. Az a Márai, aki Kassán született, a ma szlovák megszállás alatt álló Felvidéken, s akit, ha ma élne, Gyurcsány és bűntársai a csonkamagyarországi szociális ellátórendszerre ácsingózó élősködőnek hazudna, ahogy a ma élő kassaiakkal (és beregszásziakkal, és kolozsváriakkal, és zentaiakkal, és eszékiekkel, és lendvaiakkal, és borostnyánkőiekkel) művelte a tolvaj hazaáruló.
“Mindig, mindent adjál oda hazádnak.” Fontos mondat. Hogyan merészel erre hivatkozni az, aki saját cinikus és trágár felhorgadása szerint nem csinált semmit, csak hazudott éjjel-nappal, és elkúrta, amihez csak hozzáfogott?
“Mindig, mindent adjál oda hazádnak.” Hogyan aránylik ehhez a Szalay utcai ingatlanpanama, a Fittelina-disznóság, a Kulcsár ügyben a sikkasztás eltussolásában segítő “ismeretlen” Gyurcsányi? Hogyan aránylik a mindent odaadáshoz minden mozdíthatónak elopása és szarért-hugyért elkótyavetyélése idegeneknek?

Korábban is megírtam neki, de a moderátorai nem engedték át.