Best of Árpád-sáv

Fodor Gabriella, vagy Kókadt?

Furcsa kérdés, furcsa állástfoglalni benne.
Igazából Kóka győzelme összességében jobb lenne a jobboldalnak, hiszen ez az mszp-talpnyaló szélső-liberális gazdaságpolitikában hívő egyén végképp szét tudná verni a belvárosi törpepártot. A mostani 3%-ról simán le tudná tornászni 0-1% körülre. Ez jó lenne mind a jobboldalnak, mind a teljes Kárpát-medence magyarságának.

Más szempontok alapján meg egyértelműen Gabriella lenne a befutó. Ő lenne talán az, aki az SzDSz-t visszarángatná arra a pontra, amikor elképzelhető lenne az MSzP-nélkülisége is.
A Fidesz mellett kormányra nem hiszem, hogy kerülhetnek a közeljövőben. Azt a jobboldali közönség nem tolerálná, az elmúlt 13 éves működésük után, de ha konstruktív ellenzéke lennének majd a 2010-es Fidesz-kormánynak, vagy inkább kívülről támogatnák azt, akkor elképzelhető, hogy lenne számukra visszatérés a politika színpadára abból a pöcegödörből, amibe Kuncze és Kóka vitte őket.

A bejegyzésem vitaindítónak szánom, várom az olvasóim véleményét. Csak ma estig, holnap már megtudjuk ki is lesz az SzDSz vezetője.
(Ha fogadnom kéne, én Kókadtra tenném a voksom, hiszen a komcsiknak mindenképpen az lenne az előnyös, ha az SzDSz nem ellenük lenne. Persze lehet, hogy Gabriella is benyalna nekik.)

Kacsacomb sütve

Nem mondom, hogy a világ legjobb kajája lett, de nekem ízlett, s közben lehetett weblapot összelapátolni, nem kellett mellette állni.

Boltban vettem egy db kacsacombot, amit alsó, s felső részre vágtam szét. Csont benne maradt.

Bedörzsöltem sóval, borssal, majorannával, szerecsendióval, s két gerezd nagyon apróra vágott fokhagymával. (Apropó, fokhagyma: a fokhagymanyomóról leszoktam, mert nagyanyám mindig hisztizett, hogy marad benne, s kifejlesztettem a villával való fokhagymapréselést. Igazából fogod a fokhagymát, összenyomod késsel, majd a villával elkaparod, ennyi.)

Betettem egy tálkába, 4 db-ra törtem egy babérlevelet, majd meglocsoltam Egervin féle 2004-es Bikavérrel. (Ez a bor talán csak erre jó, meg forralt bornak, meg esküvőkön 10 Jägermeister mellé 1 üveggel kísérőnek, de magában ha nem muszáj, nem innám.) Szerintem a kacsához valami édes fehér jobban passzolt volna, de Kvaszinger-féle, vagy 15 rugós Szepsy-féle tokaji borokkal mégsem locsolok le egy sütésre váró állatot.

Na, ezt a kacsacomb — fűszerek — Bikavér cuvée-t hagytam egy órát állni (nem hűtőben!), azalatt összeraktam 6 weblapot, majd lecsöpögtettem, s minden oldalát átsütöttem forró olajon. (Tudom vazze, kacsazsíron kellett volna, de azt nem tudok szülni.) Miután körbesült minden oldala, szépen ráöntöttem a páclét, jól lefedtem, kislángra vettem, s hagytam egy órát párolódni.

Norbi-ápdétes joghurtöntettel lelocsolt jégsalátával ettem meg, amibe egy paradicsomot is belekarikáztam, hogy legyen valami íze.

A konkrét munka a salátával együtt, vásárlás nélkül kb. 10 perc volt. Ez azt jelenti, hogy 1 óra 50 percet lehetett dolgozni a vacsi előtt. :-)

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

laci olvasóm hívta fel a figyelmem erre a cikkre:
Minden nemzetnek olyan kormánya van…
A cikk egy komoly nyomozást mutat be, hogy kiderítse, a sokszor idézett mondatokat valóban Széchenyi mondta-e.
A cikk következtetése, hogy nem.

(Természetesen magának a mondandónak a tartalmi része ennek ellenére is érvényes napjaink közállapotaira!)

laci-nak köszönöm, hogy beküldte a linket!

Esztergom is? Árpádsáv-ellenes körkép, turullal…

Ez Esztergom zászlója. Ebbe is a holokausztoz kell látnunk?

Ez a magyar címer. A bloldala is a holokausztot kéne hogy jelentse számomra?

 

Az Anjou-ház címere. Ők is hungarista-nyilasok voltak?

Ez a Nemzetbiztonsági hivatal címere. Ők is zsidó-ellenesek?

A címerükön van még egy madár is:

Ez is ám fasiszta jelkép…

Jut eszembe, ez a madár az 50Ft-os hátulján is ott van. (Kerecsensólyom, azaz turul, lat: Falco cherrug).

Mindenki náci-fasiszta-hungarista-antiszemita aki 50Ft-ost használ, kézbevesz, és nem semmisít meg! Ezzel szellemi közösséget vállal azokkal, akik zsidókat lőttek a Dunába!

 

Ébresztő, basszameg!

Miért használok árpádsávot?

Az alábbi írás az index.hu-n jelent meg. Egyet tudok érteni az írójával.

Kedves barátom, a március 26-i, Indexen megjelent írásod késztetett most arra, hogy tollat, pontosabban megfelelve a 21. század követelményeinek, billentyűzetet ragadjak, és leírjam, de csak zárójelben, miért használom az Árpád-sávot.

Egy kis történelmi emlékeztető, amit bizonyára tudsz, írásodban is felsejlik, de álljon most itt is.

Az árpád sávos zászló a II. világháború alatt a Nyilaskeresztes Párt jelképeinek részévé vált. Az eredeti vörös színű, nyilaskeresztes zászlót egészítették ki a 9 sávot tartalmazó területtel. Az eredeti Árpád-sáv nyolc sávból áll, megjelenik városaink címerében, egyes protokolláris eseményeken a magyar történelmi zászlósor tagjai, valamint megjelenik a címerünkben is, melynek első mezeje vörössel és ezüsttel hétszer vágott

Azt írtad, hogy a jelkép azt jelenti, amit a használói és a szemlélői belelátnak. Nos, én nem a nyilaskereszteseket látom bele, én nem érzem magam antiszemitának miatta, sőt nem érzem magam hős hungaristának, és nem megyek el a „nyolc-ker”-be cigányokat meg csöveseket rugdosni. Nem vonulok fel a Becsület napján, még ha nem is értek egyet azokkal, akik elítélik ezt, de ennek történelmi hátterét most nem fejtem ki neked, nem vállalok közösséget a neonácikkal, nem tekintem Hitlert szellemi atyámnak.

Keresztény-konzervatív embernek vallom magam, és nem szeretem, ha mások, „független gondolkodók”, különböző címkéket ragasztanak rám a hitem vagy a meggyőződésem miatt.

Én használom az Árpád-sávot. Kint van a kocsimon, van zászlóm, van jelvényem, és használom a Magyar Köztársaság címerét is. Azt már leírtam, hogy mit nem jelent nekem, következzen most, hogy mit jelent. Mint konzervatív, hagyománytisztelő embernek, az Árpád-sávok a kései Árpád-háziak által használt, vörössel és ezüsttel hétszer vágott pajzsmező sávjait jelenti, államalapító Szent István királytól kezdve III. Andrásig. Ez a nyolc sáv utána számos királyi ház és főnemesi, nemesi család címerében feltűnik. Azóta ez a nyolc sáv a Magyar nemzet és az ország megalakulásának, ezeréves történelmének szimbóluma.

Úgy gondolom, hogy ma egy-két „kis pöcs”, alantas szándékból össze akarja mosni a szélsőségeseket a konzervatív jobboldal hagyománytisztelő polgáraival. Én ezt nem akarom hagyni. Tisztelem a trikolort, hordok kokárdát március 15-én, de nem felejtem el nemzeti jelképeinket sem. Ha elfeledjük, és hagyjuk, hogy egyesek kisajátítsák ezeket a szimbólumokat, kokárdásokra és nem kokárdásokra, sávosokra, színesekre, sötétekre és nem sötétekre szabdaljuk az országot, akkor rossz lesz itt, kérlek, mindenkinek.

Baráti üdvözlettel:

Somogyi Bálint

Hazugság III.

Kóka azt állította, hogy “a középtől kicsit a konzervatív irányba” az, amit képvisel.
Kóka közben nyilvánvalóan a liberális gazdaságpolitika képviselője, az egész életútjával.

Hazugság II.

Kóka azt állította, hogy Erdő Péterrel többször is tárgyalt.
Erdő Péter szerint nem tárgyaltak többször.

Hazugság I.

Gyurcsányi azt állította, hogy Merkellel folytatott beszélgetésén Merkel azt mondta neki, hogy “Sok kitartást a mostani politikájához”, meg hogy az ellenzék nem demokratikus.

Egy órával később Merkel cáfolta. Azt mondta, hogy a Fidesz szóba se került a megbeszéléseken.

Evvan

Update, csak hogy aki akarja, üvölthesse:
Ozzy Osbourne: Paranoid
Finished with my woman ’cause she couldn’t help me with my mind
people think I’m insane because I am frowning all the time
All day long I think of things but nothing seems to satisfy
Think I’ll lose my mind if I don’t find something to pacify

Can you help me occupy my brain?
Oh yeah

I need someone to show me the things in life that I can’t find
I can’t see the things that make true happiness, I must be blind

Make a joke and I will sigh and you will laugh and I will cry
Happiness I cannot feel and love to me is so unreal

And so as you hear these words telling you now of my state
I tell you to enjoy life I wish I could but it’s too late