Összefoglaló videó a rendőrterrorról

Magyar szöveggel, angol felirattal. Kéretik terjeszteni!

http://www.youtube.com/watch?v=r7lomdMrlS0

Összefüggések

Kezdek valamit látni…
Még nem tiszta, sőt!
A magyar titkosszolgálatok összevonása van napirenden. Ezt meg kell alapozni, hiszen ez a tett olyan hatalomkohncentrációval jár, ami demokratikus országban elképzelhetetlen.
Közvetlen kORRMÁNYirányítás alatt lesz a külső/belső/katonai elhárítás, stb…

Ezt alapozni kell. Jó külügyi helyzet az iraki. Jó ürügy a zsidó terrorállam védelme. Jó ürügy a TV-székház ostroma. Stb…

Valahogy azt gondolom, hogy ez a dolog még ki fog kerekedni. Remélem, nincs igazam!

VisszhangTV

Nincs valakinek meg?
http://www.echotv.hu/index.php?akt_menu=38&ml_id=52&mm_id=451

Meg ennek az első része?

Nemesis

Szeretem a TV2-t. Kiszámítható. Egy kereskedelmi csatorna, amelyik a nézőkért van.
Tegnap 22:20-ra meghírdette a StarTrek aktuális epizódját. A tv2.hu honlapon már persze 22:05 volt. Aztán elkezdték játszani 22:16-kor.

A TV2 szerint: minden kurva videós menjen a gecibe!

Végülis, lehet hogy igazuk van. Mi vagyunk értük, nem fordítva. Az, hogy a TV2 híradója nézhetetlen, szar, bulvár, az egy dolog. Normális ember csak röhög rajta. De hogy még a filmeket sem tudják időben kezdeni, ez nagyjából olyan, mint ahogy egy országot kell miniszterelnökölni. El kell kúrni, aztán közvéleménykutatni, majd mindenkit meg/szétverni. Oszt jó lesz.

Egyébként maga a film jó volt, és az első 4 perc nélkül is értelmezhető. :-)

szadesz vs maszop

Ma éppen demszky maó kezdett el lázadni gyénégyzet erzsi ellen.
Holnap majd fodor gabriella oboaművész lázad hegyi gyula ellen. Aztán pető veseverő Mr Pufajka “csak a rendet akartam helyreállítani” horn ellen, majd körmösbauer gyurcsányi ellen.

Igen.

Elkezdődött a kampány a következő választásra.

A szadesz ismét eljátsza a különutas politikáját.

Az ENSZ is aggódik

Úgy tűnik, egyedül a szélsőségesen liberális tolerancia-bajnok SzDSz szerint van minden rendben Magyarországon.

“A bizottságot különös aggodalommal töltik el a 2006 szeptemberében és októberében Budapesten lezajlott tüntetések során történt rendőri fellépésre - aránytalan kényszerítő eszköz használatra és bántalmazásokra - vonatkozó híradások” - áll az ENSZ emberi jogi főbiztosságának égisze alatt működő kínzás elleni bizottság (Committee against Torture - CAT) Magyarországról kiadott legfrissebb jelentésében.
A testület megállapítása szerint a magyar államnak fokozottabban kell ügyelnie az emberi jogok érvényesítésére, biztosítva a jogellenes intézkedésekkel szembeni zéró tolerancia elvének betartását a rendőrségi hierarchia minden szintjén és a büntetés-végrehajtásban is. A kínzás elleni bizottság ajánlása szerint lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a rendvédelmi szervek csak a szükséges esetekben és mértékben alkalmazzanak erőszakot: ennek érdekében pontos definíciókra és szabályokra van szükség, amelyek betartását is következetesen ellenőrizni kell.

Budaházy

Ni, egy újabb Budaházy interjú:
http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=32&HirID=7554

Üzenem neki, hogy kitartás, és örülök, hogy egy ilyen embernek barátja lehettem.
(Kedves NBH: utoljára kb. a hídfoglalós bulija után találkoztam vele, s politikáról akkor sem volt időnk beszélgetni.)

A politikában nincs helye

http://index.hu/politika/belfold/ssg7472/

Arról szól a cikk, hogy egy fideszes egy magánlakáson egy gyűjtő gyűjteményéből felvett egy náci egyenruhát.
Erre Gusztos és Zuschlag ezt bírta mondani:

Az SZDSZ-es Gusztos Péter szerint a politikában nincs helye olyan embernek, aki akár komolyan, akár viccből elfogadhatónak tartja, hogy egy SS katonai egyenruhát fölvegyen. Mindenkinek alaposan meg kell gondolnia, hogy politikusként magáneseményeken is mit mond, miként öltözködik, még akkor is ha nem gondolja komolyan, nyilatkozta Zuschlag János.

Érdekes, hogy a politikában nincs helye egy SS egyenruhába belebújó fideszesnek, de egy pufajkásnak van?
Érdekes, hogy Zuschlag egyáltalán meg mer szólalni egy ilyen kérdésben a nemrégi zsidó-viccelése után.

Érdekes. Talán kettősmérce?

Ja, a héten kitaláltam, hogy az ÁTV miért ÁTV. Ez annak a rövidítése, hogy “Átnevelő TV”. Ha sokáig nézed, hülye ballib lesz belőled.

Checksum

Fedora linuxot szedtem le netről, s volt mellette egy SHA-1 checksum. Ennek az az értelme, hogy az ISO-fájlból csinál egy pár bájtos “kivonatot”, amit az ISO fájl készítője mellé ment, s miután az ISO-t leszedem, én is tudok ilyet csinálni, s ha a fájlban akárcsak egy byte is megváltozott, akkor a két “kivonat” nem fog egyezni.
Erre a fedora készítői ezt az eszközt ajánlják:
http://www.slavasoft.com/hashcalc/
Javaslom mindenkinek, mert összesen fél mega, és nem csak SHA-1 -et, hanem még vagy 12 hasonló “kivonatkészítő” technikát ismer.
MD5, MD4, SHA1, SHA256, SHA384, SHA512, RIPEMD160, PANAMA, TIGER, MD2, ADLER32, CRC32, eDonkey/eMule, HMAC

Régebben…

Régebben elég sok gépet tartottam karban, upgradeltem, szervizeltem - sok esetben azután, hogy a hivatalos szervizesek szétbarmolták, amit lehetett. Mára igyekeztem leépíteni ezeket az „ügyfeleket” - elsősorban azért, mert pénzt ugye az ember nem szívesen fogad el rokonoktól, ismerősöktől, szomszédoktól (esetleg kölcsönös szívességet), ingyen meg egyszerűen nem éri meg órákat, esetleg napokat szívni egy őskövület hulladékkal. Mert amíg megy a cucc, addig nincs nagy baj, haver vagy, etetnek-itatnak, gyerek boldogan játszik a Dyna2-vel meg a Passziánsszal - egészen addig, amíg el nem húzod a beledet, és akkor nekiáll szisztematikusan törölni a Windows/System mappából, véletlenszerűen bele-beletöröl a registrybe, kulcsfontosságú programokat uninstallál, CD-számra hordja haza és tölti le internetről a férgeket, vírusokat és trójaiakat, gyakran meghívja az idióta haverjait, hogy segítsenek ők is a rombolásban - aztán ártatlan arccal odaáll a kedves szülei elé és imigyen szóla: „X (ez lennél te) nem jól csinálta meg a gépet, lefagy!” - és már görbül is lefelé a szája, az informatikából életreszóló felmentéssel rendelkező szülőegyedek meg kapkodnak a telefon után, tök mindegy, hogy nappal van vagy éjszaka, hétvége vagy munkaidő és hangjukban a kétségbeesés keveredik a burkolt fenyegetéssel… És mindig milyen sürgős nekik! mintha legalábbis a paksi atomerőmű vagy a NASA szervere lenne csecsen terroristák célpontja.

Mély sóhajjal kilépsz a zuhogó esőbe, hónod alatt a hátizsákoddal, amely állandóan oda van támasztva az előszobában a falhoz, benne csavarhúzó, IDE-kábel, telepítő CD-k, haladók esetében ampermérő, póttápegység, esetleg RAM-modul és elindulsz a végzeted felé. Az apró lakásban tapintani lehet a feszültséget, apuka feszült arcizmai egy westernhőst idézik, anyuka felváltva tördeli a kezét és a tányérokat, gyerek arcán az elmaszatolt könnyek keverednek a kaján vigyorral, hogy megint itt van a balek és egyből olyan játékokat követel, amelyek futtatásához az egész lakótömb számítási kapacitása sem lenne elég, nemhogy az ő lepukkadt, kukázott alkatrészekből összetákolt „Pencium egyese”.

Beletörődő arckifejezéssel nekiállsz felmérni a károkat, aztán szépen, erőltetett udvariassággal megkéred a család összes tagját, hogy legyenek szívesek pár centit hátrébb állni, mert nem kapsz levegőt. Apuka megsértődik és olyasmit motyog, hogy ennek a „szuper gépnek semmi baja nem volt, amíg valaki bele nem piszkált (ez lennél megint te)”, gyerek közben teszkókólával locsolja a billentyűzetet és valamilyen megfejthetetlen okból fejhangon visít. Anyuka közben hetvenháromszor elmondja, hogy ők milyen szegények, hogy erre a gépre is évtizedekig spóroltak, de nem számít, a gyereknek meglegyen az öröme. Közben te nagy nehezen életet lehelsz a vasba, kilószám söpröd ki a vattaszerű port a gépházból és a tápból, végre elindul az átkozott masina, persze egyből dob egy kék halált, apuka sörszagúan közelebb hajol: „no, látom alakul”, te magadban húszig számolsz: „nem ütöm meg, nem ütöm meg…” és megfogadod, hogy megváltoztatod a mobilszámodat, a nevedet, új személyazonosságot kérsz a rendőrségtől, elköltözöl Kubába, stb.

Gyorsan újrahúzod a Wint, modemet nem találja, képernyő 640×480-ban 60Hz-en vibrál, anyuka szakért a konyhából: „Pistike édesem, ez nem ilyen szokott lenni, ugye?”, a kezed gyorsabban jár, mint az agyad, közben háromszor keresnek a mobilodon: a barátnőd éppen ráérne, a haverjaid életed legjobb házibulijába hívnak, és a főnököd sürgősen látni akar. Tudatodból jó jediként kizárod a külvilágot és félelmetes sebességgel (133 MHz) telepítesz, konfigurálsz, újraindítasz. Közben azon jár az agyad, hogyan mondd meg nekik, hogy jó lenne venni a gépbe egy ezerforintos hangkártyát, mert az ötszáz forintos CMedia csoda bedobta a törülközőt, nem is csoda, tíz éve is használtan vette valaki, szóval összeül a családi kupaktanács, „ekkora kiadást most nem engedhetünk meg magunknak”, mély sóhajjal belekotorsz a hátizsákodba, és a saját hangkártyádat belerakod a gépbe, tudván hogy soha nem látod viszont.

Gyorsan szedelőzködni kezdesz, a kedvenc sorozatodat talán még eléred, ha sietsz, persze föltartanak, hálálkodnak, „tudjuk, hogy pénzt úgysem fogadnál el, ezért becsomagoltam neked egy kis pirított szalonnát tükörtojással, tudom, hogy szereted”, és azzal a mondattal válnak el tőled, amely jeges marokba szorítja a szíved: „HA VALAMI GOND LENNE A GÉPPEL, MAJD HÍVUNK!”

Forrás: http://zako1.buzz.hu/archives/2006/11/18/Az_elso_tortenet/