Kampánycsend

Hehe, persze nem. De. Kedves fórumozók, olvasók!

Vasárnap estig most nem lesz moderálva a hozzászólásotok, mert nem leszek a gépem közelében. Szerintem ne is nagyon írjatok, mert lehet, hogy 1-én este az már úgy is idejétmúlt hozzászólás lenne, amikor megjeleníteném.

Nó komment.

Vitya

Foglyok

8 politikai foglyot kiengednek ma a tárgyalásig. Kettő lakhelyelhagyási tilalmat kapott. Tomcat háziőrizetet.

Tomcat

Athina blogjáról:

Ma, félnégytől kiengednek egy csomó előzetesben lévő srácot (Tomcat-et is) a Nagy Ignác utcában! Tehát 15:30, Nagy Ignác utca 17., aki akar, jöjjön!

Rajtunk röhög a fél világ!

Tomcat-ről, Athinától

Tomcat megvan, bár kapcsolatba továbbra se léphetek vele. Három nappal ezelelõtt még azt sem kívánták a hozzátartozók és az ügyvéd orrára kötni, hogy éppen hol tartják fogva. Szintén ekkor érkezett a hír arról is, hogy a szombati, Dob utcai tárgyalás után Dr. Gaudi-Nagy Tamás két védencét (akik szintén az MTV székház ostromának ügyében vannak eljárás alá vonva) brutálisan bántalmazták a rendõrök. Jogállamban élünk? Nem. Van állam, és van jog, külön-külön, de a kettõ együtt nincs.

Egyre inkább kezd testet ölteni az egész koncepciós letartóztatás- és persorozat váza, melynek lényege az, hogy elfogtak egy csomó srácot (most már 150 körül jár az elõzetes letartóztatásba helyezettek száma), 95%-ban alaptalanul, és most testi-lelki terrornak, megfélemlítésnek, illetve mindenféle gusztustalan kihallgatási eljárásoknak vetik õket alá.

Feltételezem, hogy a rendõrség megpróbálja rájuk húzni azt, hogy csoportosan, sõt, szervezetten követték el mindazt, amit valójában egyrészt el se követtek, másrészt többnyire nem is ismerik egymást a gyanúsítottak. Azt sem tartom kizártnak, hogy vádalku ígéretével megpróbálnak most a gyanúsítottak közül párat rávenni arra, hogy szabadulás, vagy enyhébb büntetés reményében tegyen (hamis) terhelõ vallomást másokra nézve.

Ez így kezd nagyon mocskos és nagyon reménytelen lenni. Ha a hatóság annyi hamis tanút vonultat fel, amennyit csak akar, akkor nem csak az egészséges esélyek nincsenek meg az igazság bebizonyítására, de semmilyen esély nincs (a gyanúsítottak számára).

Nem tudom, mi lesz, és nem tudom, mit lehet tenni. Kétségbeejtõ. Írtam az ICRC-nek (a Vöröskereszt emberjogi szervezete), a CNN-nek, hátha sikerül kicsit nagyobb nyilvánosságot szerezni ennek a gusztustalan eljárásnak, ami éppen most folyik Magyarországon.

Forrás: http://blog.tomcatpolo.hu/

Már megint

Újra, és újra bevetik ezt a szélsőjobbos rioragást.
Mikor nő már fel a lakossága ennek az országnak? Mikor veszik észre, hogy a szélsőjobbozás kezd kurva unalmas lenni? Én már unom. Azt is unom, hogy sikerül a tpc-k, Szindbádok körében is elhitetni, hogy aki nincs velük, az szélsőjobb. Az Amőba csapat dolgozik rendesen. Agymosást hajtanak végre a szerencsétleneken. Gondolkodni-képtelen, média-trágyát felokádó droidokká változtoztatják őket, aztán jönnek pl. ide e naplómba, és előadják magukat. S aztán nem értik, miért röhög rajtuk több tucat ember. Hát azért, mert szánalmas amit csinálnak. Unom.
Ja, most épp Demszkygrád szánalmas vezetője lőtte be újra a közbeszédbe a szélsőjobbot, mindezt Tarlóssal kapcsolatban, aki eddig egyetlen pártnak volt a tagja, az SzDSz-nek.
http://index.hu/politika/belfold/budapest/demszky4494/

A szolgasajtó meg persze szajkózza, amit Demszky mond. A szolgasajtó nem a Combinókról beszél (amik azt hiszem most a szélsőjobbos veszély miatt amúgy is garázsban vannak), nem a Budafoki, és Soroksári út felújításáról, amiket 30 méteres darabokban csinálnak, s amik szeptember 15-i átadás helyett akkor lettek elkezdve. Nem. Szélsőjobbról. Grr…

Apropó, tegnap a vitában milyen volt már, amikor ez a degenerált elkezdte mondani Tarlósnak, hogy “Felújítottam Neked a Bécsi utat, megcsináltam Neked a csatornát, stb”.
Neki. Tarlósnak. És ő. Nem.
Közpénzből megcsinálta a Főváros azt, ami a feladata volt, s nem Tarlósnak, hanem a fővárosi és az agglomerációban élő embereknek.

Olvasnivaló

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=375893&rvt=114

php/mySQL finomhangolás

A tegnapi horror után, amikor több 100.000 kapcsolódási kisérlet volt néhány óra alatt, ma volt időm, kicsit utána néztem ennek a szutyok mysql-nek, s az alábbi optimalizációs trükköket találtam.
A php forráskódban a mysql_connect parancsokat kicseréltem mysql_pconnect parancsra. Ezzel el lehet érni, hogy a php motort a mysql_close-kor ne zárja le a kapcsolatokat, s ha kiadom a pconnectet, akkor első sorban megpróbál már létező kapcsolatot használni.
A mysql.ini-be ezt tettem bele a [mysqld] alá:
set-variable=max_connections=500
Az alapbeállítása a mysql-nek 100.

Remélem, ha ezek után újra kapok egy tegnapihoz mérhető rohamot, akkor nem csupán 95%-ban lesznek a weblap-lekérések kiszolgálva, hanem 100%-ban. :-)

http://www.kossuthter.com/

http://www.kossuthter.com/
Már a “végleges”. Sajnos még nem a leggyorsabb, kéne egy 2.4GHz XEON, de azt nem lehet sehol kapni.

Minden esetre azt üzenem a ballib olvasóimnak, hogy mielőtt megnézik az oldalt, vegyenek be nyugtatót, és fogják fel, hogy azt az oldalt már nem is én hosztolom. Azt is fogják fel, hogy ha a mostani oldal lefárad, vagy bármi más történik, akkor ismét a nálam hostolt oldalra fog mutatni a www.kossuthter.com.
Ez az internetes világ ilyen. A ballib barmok, nem értik meg.

Ja, még egy dolog, mielőtt valamelyik ballib okostojás elkezdi magyarázni, hogy a mostani kossuthter.com láblécében nincs benne, hogy milyen ingyenes eszközt használnak, szeretném jelezni, hogy annak az ingyenes eszköznek a magyarországi fejlesztői csoportjának a vezetője üzemelteti az oldalt, így feltehetően tisztában van a liszenszelésével.