Aug. 20. — Talán utoljára :-)

Lezárulódott ügye a kormányzati vizsgálat, ami megállapította egy meteorológus emberke felelőségét, mert hogy az az ember csak egy e-mailban hívta fel a figyelmet a viharra. Ezt az e-mailt több kereskedelmi, és állami TV is meglobogtatta a kamerák előtt, hogy “ez volt az az e-mail, amit nem olvastak el”.

Ezek után tegnap kiderült, hogy a meteorológus már reggel óta többször küldte a figyelmeztetést, mind a belső zárt rendszerükön (talán Maraton?), mind e-mailban, mind faxon, s egész nap egyre pontosította a riasztást, pont a tűzijátékra való tekintettel.

Ezek után már csak egy darab kérdésem lenne: Mi a retkes halál faszát vizsgált a kormány majd 3 napon át?

Cseh Paradicsom I.

Prága előtt egy kamion. Kezdtem örülni, szép látvány.

Mivel beállt a benzinkút kihajtójához, így jobb híjján csináltam még gey fotót.

Repülős kocsma Prágában, ez nekünk törzshely, ha ott járunk, itt mindig iszunk, ha lehet abszintot is.

 

 

Éjszaka Prágában, nem tudom hol, nem emlékszem rá. :-)

 

Egy szép nagy torony.

Utcakép.

Ezt nem tudom miért fotóztam, talán aludhattam rajta éjszaka?

Prága főterén az egyik templom.

A másik.

Híd.

Prága a várból.

Szintén.

Ez is.

A várban.

Várban II.

 Várban III.

Várban IV.

 

Az a bizonyos rádió-torony, amin állandóan tériszonyos leszek.

Látkép.

Prágai duzzasztónak a hajóátemelő-csatornája I.

Prágai duzzasztónak a hajóátemelő-csatornája II.

Rájöttem, hogy lehet túlexponált képet csinálni a SonyEriccson W810i-vel. Várban újra.

Várban ez is.

Mégsem akartam a középsőt, akkor Jan Slota megveretett volna, biztos.

Újabb SonyEricsson w810i trükk.

Makrót is tud. Ez a Cseh 50 koronás egyik oldala.

Ez a másik.

Folytatás következik.

Csumbagramma ment a hajtóműbe

Van ügye ez a freeblog.as.hu oldal, ezt páran teszteltük mint atom. Oszt most vettem észre, hogy a képfelküldés nem megy. Hát, meg kell hagyni, nem teszteltünk úgy, mint kellett volna, de ami a lényeg, hogy most már az is megy. Viszont ezúton is kérem a leendő, és jelenlegi freeblog felhasználókat, ha ilyen, vagy hasonló hibába futnak bele, akkor azt SOS mailozzák el nekem, mert a blog-motor még nem rendelkezik az as.hu legújabb fejlesztésével, az öngyógyító v3.0-val, csak én tudom beleprogramolni a javításokat. :-)

Nu, most meg leviszem a kutyám legelni. (Ezen a héten gBhZT/7%+4 a neve. Újdonság, hogy használok “z” betűt a nevében, amit kerülni szoktam, mert angol billentyűzeten a kedves felhasználóim kutyulják az y-nal.

u.i.: gratulálok annak, aki ma 37.000-szer próbálkozott az Administrator user nevében belépni. Előrelépés, hogy nem “root” nevében próbálkozott, de továbbra is jelzem, hogy a szerveremen nincs sem Administrator, sem Guest felhasználó. Az Administratornak olyasmi lett a felhasználóneve, mint a kutyámé, tehát még annak kitalálása sem lenne kevés idő. :-))

Combinó-rongálás

Letörném a kezét annak, aki ezt tette, de ettől független megjegyzem, hogy a Combinó-beszerzéskor több szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy a rongálások ellen nincs kellően védve az új villamos, mert míg a korábbiaknál az ablakok fóliával voltak védve, ennél ez párezer forintos védelem hiányzik.
Nem, ne legyenek illúzióink, a graffittikért Orbán Viktor a felelős, aki politikai haszonszerez a Jobbikos fasiszta Tarlóssal, akik együtt vannak akkora ördögök, hogy még augusztus 20-i vihart is tudnak csinálni, a nácifasiszta anyjukat!

Ismerős Arcok

Lassan indulok a Gesztenyéskertbe, ahol Ismerős Arcok koncert lesz valamikor 18:00 után. 18:00-kor a Transylmánia (vagy hogy írják) lép fel, s az Ismerős Arcok utána lesz.

:-)

Bejött a főnök, s hozott mindenkinek egy-egy üveg sört. Most én éppen ezt iszom. :-)))

Kilkenny az egy jó sör.

IE7 referencia

Kurbli blogján találtam egy IE7 referenciát, s néztem mi megy belőle Firefox alatt. Sokminden. :-)
Az egyik dolog, aminek látom az értelmét, s fogom is használni, az az, hogy ha beírok egy címet, s nyomok CTRL-ENTER kombinációt, akkor automatikusan kiegészíti a cím elejét a “http://www.”-tal, s a végére odateszi, hogy “.com”. Értelem szerűen nekem a “.com” helyett “.hu” kellene, amihez a Firefoxban a következőt kell tenni:
Címsorba beírni, hogy “about:config” (idézőjelek nélkül), majd a megjelenő oldalon megkeresni a “browser.fixup.alternate.suffix” sort, s itt a “.com” helyére a “.hu”-t beírni.

Ja, maga az IE7 referencia itt van.

Matula magazinból cikk

Most találtam, igaz elég régi, de érdemes elolvasni:

Bede Márton: Ripacs a köztévében

Megnéztem Gyurcsányt a tévében. A hat percet. Nagy a kísértés, persze, hogy most akkor a hat percről essék szó. Arról, hogy ez miképpen lehetséges. Hogy miként kérhet - s főleg kaphat - ez a ripacs hat percet egyetlen füttyentésre a közszolgálati televízió elnökétől?

Hogy akkor kap-e majd az ellenzék is? Hogy vajon miért nem kapott annak idején Antall? Hogy vajon mennyi köze van a ripacsnak a Blikk főszerkesztőváltásához? S egyáltalán: hatalom és média hogyan is áll itt, a félperiférián? Nagy a kísértés, de ellenállok neki.

Ha erről lenne most szó, elsikkadna a lényeg. A lényeg pedig: a ripacs. És egy kérdés, amit feltett. Az a kérdés a lényeg, Magyarország… Így szólt, így tette fel ennek az újra zsákutcás magyar történelemnek a jelenkori Toldi Györgye: “Hogyan lehetséges az, hogy hat évvel kevesebbet élünk, mint szinte bármelyik európai polgártársunk?”

Ez a kérdés a veleje mindennek. Toldi György azért tette fel, hogy megválaszolhassa. Azért élünk kevesebbet, mert rossz az egészségügy. És most ők majd rendbe teszik.

Nem. Nem ezért élünk kevesebbet hat évvel, mint szinte bármelyik európai polgártársunk. Hanem azért, mert önök, tisztelt kormány, tönkretettek bennünket. Szívós, kitartó, a múltat végképp eltörlő, társadalomátalakító, küldetéses ötven esztendő alatt. Mert elvették a paraszttól mindenét, lesöpörték a padlását, beleverték a téeszbe. És most azt vágja a paraszt képébe Gyurcsány, hogy legyen versenyképes, és vegye tudomásul, nem traktort kell venni, hanem tanulni kell. Legyen versenyképes? Ilyen ötven év után azokkal a dán, francia parasztokkal szemben, akiknél generációk tucatjai óta jogfolytonosság van, akiknek nem vették el mindenét, s akik most nyolcvan százalékkal több állami dotációt kapnak, mint a mi földműveseink - és azt mindig időben meg is kapják? Egyetlen ilyen aljas és cinikus és gyalázatos hazugság nem hat, de tíz évet vesz el az életünkből.

Miért élünk kevesebbet? Mert 1956-ban lelki nyomorúságba taszítottak egy nemzetet. Mert piedesztálra emelték a hazugságot. Mert az aljas, a hazaáruló, a hazug, a nyomorult vitte valamire, aki meg akár csak gondolni mert az igazságra, az rághatta szégyenében ökleit. Azért, mert a tanárok sem mondhattak igazat. Azért, mert senki nem mondhatott igazat, és mindenki tudta, hazugságon alapszik minden. Azért, mert kizsigerelték ezt a társadalmat. Mert ostoba, értelmetlen beruházásokra költötték a pénzt. Azért, mert elüldözték az értelmiség legjavát. Azért, mert iszunk, mert dohányzunk, mert falvaink lelkét meggyilkolták, a középosztályt lezüllesztették, mert a munkásságot proletarizálták, mert az értelmiséget cinkossá tették. Az MSZMP KB, a KISZ KB, az összes függetlenített párttitkár, a téeszcsék bunkó vezetői, a munkásőrség, az úttörőszövetség, a besúgóhálózat - ezek egyenként elvettek hat évet az életünkből.

De a legtöbbet az vette el, hogy önök mind itt maradtak. Maga, Toldi György. Maga vesz el az életünkből hat évet, a puszta létezésével és a kamerába elmondott farizeus, hazug, ripacs beszédével. A végtelen cinizmusával. Az elviselhetetlen pózolásaival. A médiájával. Nézhetnénk persze legott komédiának magát, Toldi György, és mulattathatna az a rossz, népszínműízű ripacskodás, ahogy áll és hadonászik a karjaival a kamera előtt, riadtan pislogva néha oldalra, hogy vajon mennyi még a hat perc… Nézhetnénk - de hát ez nem lehetséges. Mert évek mennek el az életünkből, maga miatt. “Átok és hazugság minden ige szádban! / Egy betű való sincs, Toldi György, a vádban…” Ezért nem lehet. Figyeljen csak, ripacs: “Tűrte Miklós, tűrte, ameddig tűrhette, / azzal álla boszszút, hogy csak föl sem vette; (…) de midőn egy dárda válla csontját érte, / iszonyatosképp megharagutt érte…”

Itt remeg a vállunk csontjában, ripacs. A zsigereinkben. A gyomrunkban. Az összes idegszálunkban. Már keressük a malomkövet, ripacs.

(Forrás: Matula)

Állat

A borkóstoló után kiültünk még a parkba inni pár bort, mert az jó.

Mikor elvonultam, akkor szembesültem ezzel a lénnyel:

Borkóstoló

Tegnap borkóstolón voltam, a Budai Borszalonban. Nagyon kellemes rozéborokat kóstolhattunk meg, de nekem továbbra is a testes vörösök maradnak a kedvenceim.

Volt a rozék közt egy-egy igazán kiemelkedő is, amik már majdnem fehérbor-jelleggel bírtak, azok ízlettek a legjobban.

Ja, a Budai Borszalon a XI. ker Tas vezér utcában van, a tűzoltósággal szemben. Érdemes elmenni, s körbenézni, mert jó árak vannak, 1000 ft körültől már lehet venni nagyon jó borokat. Sajnos Vincze Béla borait nem tartják, de be tudják szerezni, ha az ember kéri.