Rezsó

Előzmény

Nu, mégsem lett rezsószerelés. Az öreg villanytűzhely bekötési ábráját még csak-csak értettem, de a 3 fázishoz írt 5865Watt elgondolkoztatott.
Ez persze 3 fázis együtt, de akkor is. Fél Paksot lelövöm, ha elkötök valamit, így nem vállaltam.
Feltérképeztem mindent, mindenről csináltam fotót, mind a rezsóról, mind a bekötési útmutatójáról, meg a falban találtam egy kötődobozt, amibe a korábbi tulaj tűzhelye volt kötve. (A csóka nem bogozta ki a korábbi drótot, hanem szépen sniccerrel elvágta, majd mindenféle szigetelés nélkül visszadugta a kötődobozba. Mintha csak az lett volna a szándéka, hogy aki a művének az álmát megzavarja, az ott helyben meghalljon. Na, én élek, jelentem!)
Szóval, ha összejön, szerdán villanyszerelő haveromat valahogy józanul összeszedem (szerintem reggel 8 körül), s vele megcsináljuk. Ő holnaptól a Szigeten fabrikálja valamelyik cég sátrát, fénytechnikájához a drótot, stb. Tavaly a legjobban működő sátor az volt, amit ő rakott össze. Tudja, ha most szar munkát végez, akkor az egész Sziget alatt foglalkoznia kell vele. Ha jól megcsinálja, akkor egy hétig lehet merevrészeg. :-)

Vörös nő

Általános iskolában volt osztálytárnőm. Sokat gondoltam azóta is rá, ma találkoztam vele. Egy éjjel-nappaliban. Este. Aztán felvetette, hogy igyunk valahol, valamit. Így majd egy évtized után négyszemközt voltam egy — nekem — kedves lánnyal. Jó volt. Szeretnék még vele találkozni. Ha jól értettem, ő is. Ő már túl van egy kapcsolaton, ahol a pasi agresszív volt. Hát, velem ilyen gond biztos nem lesz. :-)
Azt hiszem, hígul a szakma. Holnap megyek segíteni tűzhelyet beüzemelni, mert nem tudja, hogy mi az a háromfázis. (Én sem, de tudom, hogy akkor vagy 5 drótot kell rákötni a tűzhelyre, nála meg annyi nem lesz, szóval csak 3 drótot kell jól hozzákötni. Nagy baj — remélem — nem lesz. Viszek voltmérőt, oszt annyi.)

Csótány tegnapi beszéde

A hírTv jóvoltából elérhető:
http://www.hirtv.net/filmek/060727gyurcsanyeste.wmv

Nem, nem fogom ezt hostolni. Ez egy szar.

A neten már több fórumban kezdik pedzegetni, hogy ez a feminim fasz a Szalacsi babérjaira tör.

Népszabadságot elvből nem veszek (Contrát idézve, az adott újság már a fejlécén is hazudik, hiszen a Szabad Nép évfolyamszámát viseli magán), de ma azért szívesen elolvastam volna, hogy írnak-e benne az utcára vitt politikáról, hiszen a Csótány a Parlamenten kívül beszélt, s ez Orbán idején főbenjáró bűn volt, valamint az is érdekelne, hogyan ajnározzák a beszédet, hogy mennyire igaza volt, milyen szépen kikerülte az Orbánozást, de azért egyértelmű, hogy Orbánnak is szólt, meg milyen keményen megmondta, hogy az embereknek elegük van a hazugságokból.

Na, nem idegelem magam. Az Index fórumain épp elég olvasni, hogy sok faszparaszt 100 napos türelmet kér a Csótány kormányának, “mert nem szerettem sem antallt, sem zorbánt, de nekik is megadtam!”
A seggarcok nem értik, hogy a Csótány nem most került hatalomra. Nem ellenzékben volt eddig. Akármennyire nem volt észrevehető, hogy van kormánya Magyarországnak, de 2002-től szocialista kormány volt. (Csak nem csináltak semmit, azon kívül, hogy megykó eladósította kb. örökre az országot a non-produktív rétegek több 100 milliárdos támogatásával).

Ja, meg azt sem veszik észre, hogy április 23-a óta is van kormánya az országnak (igaz eddig ebből sem láttunk sokat, olyan dilettáns miniszterekkel, mint Göncz Kinga, stb. nem lehet kormányozni). Április 23-a óta meg kb. eltelt a 100 nap. Tovább ez az ország nem várhat.

Ja, mszp szavazók kedvéért: a gáz ára valóban 30% körül fog emelkedni. Számoljátok ki, hogy az eddigi téli fűtéseteket ez mennyiben érinti. Nekem vagy 10 ropi plusz. Emellett a villany árát is emelik. Simán lehet, hogy emiatt többet kér majd a szerver-hosting cégem, otthoni villanyom 3 ropival lesz több, drágul a kaja, és kb. 13%-kal a pia, meg a cigi. Az autó-részletem is már kb. 30%-kal több, mint mikor elkezdtem. Ennyit zuhant a forint a Csótányék regnálása miatt. (Meg volt Svájcban fél százalék kamatemelés, ez nem Csótányéknak köszönhető!)

Összességében az életem 20-30%-kal lesz drágább. Kb. ennyi az a pénz, amit eddig meg tudtam spórolni. Most már én, aki informatikus, én is egyik napról a másikra fogok élni. Az új gazdasági helyzetben az Ügyfeleimtől többet nem kérhetek, mert így is vissza fogják fogni az ilyen jellegű kiadásokat, hiszen ők is egyik napról a másikra fognak élni a folyamatos APEH-ellenőrzések közepette.

Gyerünk magyarok, irány az argentínai válság!

u.i.: továbbra is várom, hogy az mszp szavazó olvasóim elnézést kérjenek! Addig gerinctelen férgeknek tartom őket, vagy tökhülyének. Sajnálom.

Gyurcsányi: Gyerünk Magyarország!

Ez a fasz (mert nincs jobb szavam rá), előadta magát. Az utcára vitte a politikát, ki a Parlamentből, ki a Gellért-hegyre.

Átalakítanak mindent, meg szilárd alapokat építenek, amit vagy együtt, vagy sehogy. Ő az együttet választotta, én a sehogyt választanám.

A hülye fasz 3 percig arról beszél, hogy mire tudjuk elkölteni azt a borzalmasan sok pénzt, ami a miénk, miénk magyaroké.

Ez idióta. Kész, végképp bebizonyosodott, hogy akire a nyugdíjasok, és hasonló nyomik szavaztak, az egy balfasz.

Firefox 1.5.0.5

Új build érhető el. Nem kell az egészet leszedni, elég a “Súgó” alatt a “Frissítések keresése” funkción át frissíteni. Az csak 600k körül szed le.
Az új verzió szinte csak biztonsági javításokat tartalmaz:

MFSA 2006-56 chrome: scheme loading remote content
MFSA 2006-55 Crashes with evidence of memory corruption (rv:1.8.0.5)
MFSA 2006-54 XSS with XPCNativeWrapper(window).Function(…)
MFSA 2006-53 UniversalBrowserRead privilege escalation
MFSA 2006-52 PAC privilege escalation using Function.prototype.call
MFSA 2006-51 Privilege escalation using named-functions and redefined “new Object()”
MFSA 2006-50 JavaScript engine vulnerabilities
MFSA 2006-48 JavaScript new Function race condition
MFSA 2006-47 Native DOM methods can be hijacked across domains
MFSA 2006-46 Memory corruption with simultaneous events
MFSA 2006-45 Javascript navigator Object Vulnerability
MFSA 2006-44 Code execution through deleted frame reference

Egyre több a hiba a Firefoxban, miközben az IE-ben egyre kevesebb bugot javítanak. Szerintem kezd megdőlni a “Firefox a biztonságosabb” elmélet. Csak ügye az a baj, hogy az Explorer nem tud fülezni, meg nincs adblock plugin hozzá.

Csernus doktor 10 szabálya

Arsenicblogon olvastam, beidézem:

Dr. Csernus Imre Bevállalja? című kötetében tíz beszélgetés lelhető fel, a doktor gondolataival kísérve. Minden beszélgetés előtt van egy röpke idézet: egy-egy szabály, amit érdemes lehet követnünk. Nézzük egyben!

1. Aki tudja, hogy mit kellene tennie, de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát. Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki. Önmaga előtt.
2. Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit, szeretteit! És tanuld meg tiszteletben tartani az ő döntésüket! Mert ami nincs, az fájhat, de attól még nem lesz…
3. Tartsd tiszteletben a saját érési idődet! A türelmetlen ember önmagát erőszakolja meg, amikor sietteti sorsát. Ezzel magában hordozza az örök elégedetlenséget.
4. A gondjaidért soha nem más, mindig te magad vagy felelős. Tanuld meg vállalni a következményeket a tetteid után, és nem másban keresni hibáid okát!
5. Az önző ember először környezetét, majd önmagát teszi tönkre. Ide vezet az önzőség. Miért teszed mással azt, amit magadnak nem kívánsz?
6. Vesztesekre márpedig szükség van. Hogy tudd, hová jutsz, ha az ő útjukat járod. Ők a viszonyítási pont. A nullák így töltik be végül küldetésüket.
7. Másra támaszkodni mindig veszélyes. Igaz, sokszor ez a könnyebbnek látszó út. De a támaszték eldőlhet. Tudod mit? Támaszkodj magadra!
8. Merj szembenézni a saját tükörképeddel! Ez az első lépés a talpra álláshoz. Harc, amit meg kell vívnod a menekülések helyett. Egy napon pedig nemcsak sajátodéba, de mások szemébe is büszkén nézel majd.
9. A világban épp elég dologtól függsz akaratlanul. Ne válassz magadnak újabbat! A kiszolgáltatottság helyett a szabadságért küzdj, hogy lehess büszke is magadra!
10. A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig fölemészti az állandó megfelelni vágyás. Így hogyan valósíthatod meg önmagad?

Telefon–

Öcsémtől ma a melóhelyéről 2 cigány ellopta a telefonját. A hülye barmok nem észlelték, hogy kamera van. Illetve lehet, hogy észrevették, de sok csavar tartotta, s munka lett volna leszerelni.

Naszóval, öcsémék tudják ki a cigány, s szóltak neki, hogy holnapig kérik vissza a telefont.

Mondtam neki, ha nem hozzák vissza, s mennek lerendezni a dolgot, akkor a retkes tolvaj cigányt véletlen se hívja retkes tolvaj cigánynak, hanem legyen politikailag korrekt, mert ha nevén nevezi a cigányt, akkor még a végén neki lesz baja, mert hogy rasszista.

Öcsém szerintem kezdi kapisgálni, milyen világ ez, ahol egy almát körtének, egy retket epernek kell hívni. Ahol ha kimondod, hogy zsidó, antiszemita vagy, ahol ha kimondod, hogy cigány, rasszista, ahol ha kimondod, hogy földimogyoró, akkor anti-földimogyoró vagy.

Miért?!

Miért?!

http://as.hu/blog/index.php/2006/03/18/165

Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?!

Miért a jók mennek el?

Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?! Miért?!

MIÉRT????????????????????????????

A százmilliárd rejtélye

Talán önök is emlékeznek még a kilencvenes évek elejéről az első csomagküldő szolgálat botrányára. Akkor még feltűnő újdonságnak számított, hogy egy cég potom áron hirdette portékáit: a repülősdzsekit és a többi fantasztikus árucikket. Egy ország dőlt be a katalógusoknak, és rendelte házhoz a bóvlit. A piacgazdaság néhányszor már megfizettette velünk a tanulópénzt.

A kijózanító kurzusok közül ez volt az egyik. Ugyanez a folyamat zajlik most a politikában. Éppen most fizetünk azért, mert a többség tavasszal hitt egy jól megtervezett és kivitelezett reklámkampánynak. Időközben már meg is érkezett Gyurcsány Ferenctől a megrendelt csomag. S most sokan csodálkoznak azon, hogy amit kaptak, valami egészen más, mint amit korábban a szóróanyagokban láttak.

A miniszterelnök és a szocialista elit azonban nem lenne méltó önmagához, ha erre a helyzetre nem keresné máris a megoldást. A népszerűségi index zuhanását újabb trükkökkel próbálja megállítani a kormányzat. Az emberek heteken belül a bőrükön érzik majd a megszorítások, adóemelések hatását, megkapják a magasabb energiaszámlákat. Bűnbakot kell tehát keresni, visszamutogatni, maszatolni, hogy ne csak az országvezetés vállán nyugodjék a felelősség. Gyurcsány múlt heti szereplései arról szóltak, hogy megpróbált berántani minél több mindenkit maga mellé a sárba. A miniszterelnök előbb a Magyar Nemzeti Bankra igyekezett ráosztani a nép ellenségének szerepét, amikor kijelentette: nem kurtítja a szociális kiadásokat, a jegybank hiába követeli azt. Talán mondanunk sem kell, hogy ez utóbbi állításból egy árva szó sem igaz. A frissen megalakult konvergenciatanács szakemberei is arra kellenek, hogy az uniós pénz 2010-es bevezetése körül várható kudarcot a hátukra vehessék. A tanács kimondja majd, hogy a dátum tarthatatlan, a kormány pedig mossa kezeit, elmaradhat a beismerés.

A felelősség szétkenése mellett egy jól irányzott balhorgot is be kell vinni az ellenzék gyomrába. E taktika jegyében került a napokban a címlapokra az Orbán-kormány és a Ferihegyi repülőtér. Százmilliárdos hiánynövelő tételről van szó. A kormány közeli tálalás szerint azért rakta félre a pénzügyi tárca ezt a jelentős összeget, mert egy kanadai cég hamarosan pert nyer a magyar állam ellen, és kártérítésként magával viszi az egészet. A per pedig amiatt indult, mert az Orbán-kormány felbontotta a társasággal a repülőtér kiárusítására kötött, az ország számára egyértelműen káros üzletet. A híradások arról nem szólnak, hogy a biznisz felháborító volt, és azt még a Horn-kormány követte el. Arról sem hallani, hogy állítólag Medgyessy Péter peren kívül megegyezhetett volna a kanadaiakkal egy sokkal alacsonyabb kártérítésben.

Nem ezekről van szó, hiszen a cél egészen más. A vélhetően kormányberkekből érkező kiszivárogtatások üzenete az, hogy nem egyedül a vezetés a felelős a katasztrofális költségvetési helyzetért, lám, Orbánék is nyakig benne vannak az egészben. Persze, mindez csak akkor hatásos, ha letagadjuk a történet egy részét, mert akkor kiderülne, hogy Hornék olyan előnyöket biztosítottak a kanadai cégnek, hogy abból nagyobb kára származott volna az országnak, mint a mostani perben esetleg elbukott összeg. Arról nem is beszélve, hogy a százmilliárd elkülönítésével azt üzenik a tengeren túlra Gyurcsányék: izgalomra semmi ok, félretettük már a pénzeteket. Nem a pert kellene inkább megnyerni, és bizonyítani, nem jár a kártérítés? Nem ez lenne az ország érdeke? Úgy tűnik, a kormánynak ennél fontosabb a politikai ellenfél rágalmazása. Miközben mindenhonnan elvonja a juttatásokat, erre nem sajnálja a százmilliárdot sem.

(Nánási Tamás)

Forrás: MNO

Elsősorban azoknak, akik beszopták a 23 millió románozást!

Idézetek Jan Slotától:

Részletek dr. Michl Ebner EP-képviselő gyűjteményéből, aki a szlovák kormánykoalíció tagjának számító Szlovák Nemzeti Párt vezetőjének az idézeteit közölte. Eközben az új szlovák külügyminiszter első, magyyarországi látogatásán leszögezte: az új kormány semmilyen felelősséget nem vállal a Slota magyarellenes kijelentéseiért.

“El kell mondjak egy rövid történetet. 1248-ban egy frank szerzetes ellátogatott a Kárpát medencébe, és a következőket mondta: ahogy a vidéken sétáltam, azon tűnődtem, hogyan adhatott az isten egy ilyen gyönyörű földet ilyen csúnya embereknek?” A szerzetes természetesen az ősi magyarokra gondolt, akik mongoloid külsejűek, görbe lábúak, és az undorító lovakkal éltek együtt. Kis lovakkal. Ezt írta a szerzetes, szóról szóra.
És most, 800 évvel később, a mongoloidok valahogy eltűntek. Nem tudom, hogy mitől váltak civilizálttá, de azt hiszem, a szláv vértől. Sajnos. És nem tudom, hogy ezek a magyarok, akik magyaroknak nevezik magukat, azok mennyire magyarok. Szerintem úgy 90 % a szláv vér bennük, és 10 % az ómagyar. De még mindig megőrülnek a turulmadárért és ilyesmiért.”
(2006. július, választási televíziós vita)

“Ha a Szlovák Nemzeti Párt szélsőséges, akkor a magyarok a radioaktivitás erejével sugározzák magukból a szélsőségességet. Jobban, mint Csernobil. A legjobb megoldás az lenne, ha feltöltenénk az országot betonnal.”
(2005. június 10.)

“A magyarok rákos daganat a szlovák nemzet testén, amit késlekedés nélkül el kell távolítanunk.”
(2005. április 15.)

“A Magyar koalíció pártjának ténykedésétől még a 200 éve elhantolt szlovák holtak is felébrednek, kiugranak a koporsóból, hogy végre jól arconcsapjanak valakit.”
(2005. január 24.)

“A kisebbség terrorizálja a többséget. Mindenütt a világon a terror ellen harcolnak, de itt [Szlovákiában] sokan nem tudják, hogy kik ellen kell harcolni.”
(2002. november 18.)

“A szlovákok nagy általánosságban hülyék.”
(Jan Slota válasza arra a kérdésre, hogy miért kaphatott a Magyar Koalíció több mint 11 százalékot a 2002-es választáson)

A szlovákiai Magyar Koalíció Párja olyan szervezet, amelyről a szlovák embereknek végre meg kellene érteni, hogy Szlovákia elpusztítására esküdött. Egy ilyen szervezet létezését nem is szabad engedélyezni.”
(2002. április 29.)

“A magyarok folyamatosan rugdossák a fejünket, miközben jószomszédi viszonyról beszélnek. Nagyon remélem, hogy a szlovák bérceken nem lesz újra Magyar lobogó!”
(2002. január 14.)

“Tényleg ezt akarjuk? Mi szlovákok? Hogy visszajöjjenek a magyarok és felakasszanak minket a lámpaoszlopokra? Hogy a miatyánkot tanítsák nekünk magyarul? Nem! Kizárt! A tankjainkba ugrunk, és eltapossuk Budapestet.
Harcolni fogunk, a hazánkért, minden egyes négyzetcentiméterért. Semmit sem adunk a Magyar seggfejeknek. Ó és bocsánat! Mi szlovákok rasszisták vagyunk. Ezért azt mondom, testvéreim: még megvannak a fegyvereink, még tudjuk, hogy kell tankot építeni. Köszönjük szépen!”
(1999. március 5.)

“Azok, akik szlovákia deli részén magyarnak képzelik magukat, valójában csak szlovákok, akik asszimilálódtak Magyarországhoz. … Az amerikai iskolákban angol nyelven kell tanulni. Azt akarjuk, hogy szlovák iskolákban szlovákul kelljen tanulni. A Magyar iskoláknak el kell tűnniük.
A magánoktatásban persze mindenki olyan nyelven tanít, amilyenen akar, akár pápua-újguineaiul is.”
(1998. szeptember 22.)

“Vissza kell hívnunk a csapatainkat Koszovóból, és Szlovákia déli részére kell irányítanunk, hogy megvédjük a szlovákokat a Magyar Koalíció autonóm akcióitól. … Nem törölhetjük el a hadkötelezettséget. Szükségünk van a tankokra, a tüzérségre, a légvédelmi erőkre, hogy az autonómiai törekvéseket eltaposhassuk. … Aki elaludt, azon kénytelen leszek használni a 200 kilós kalapácsomat és az 50 tannás tankomat, hogy ráébredjen a veszélyre!”
(1998 március)