Tovább dübörög…

Sajnos nem a gazdaság, hanem a forint hangja, ahogy gurul a mélybe…

Őrület, továbbra sem kért elnézést egyetlen MSzP-szavazó sem tőlem. Várok tovább.

Gyurcsánék…

Még csak az elmúlt 10 napi mailjaimat olvastam el, s a netes újságok címlapjait, de máris kezd összeállni bennem a kép, hogy az elmúlt 10 napban a kormány nem pihent, hanem újabb, s újabb kibaszásokat pumpált bele a prolik agyába, akik emiatt ezt már óhajtják.

Kérik, mi több, követelik az ÁFA-, gázár-, villanyáram-, BKVjegy-, tandíj-, kenyér-, tej-, benzináremelést.

Hajjaj, nem szép ország jön.

Anyámat pár napja kirúgták a munkahelyéről, mert a Suzuki-láncoknál leépítés van. Magyar ember most nem mer autót venni. Dübörög.

Mehet a komment!

Majd beszámolok az elmúlt napjaimról, de most nem vagyok írásképes.

Blog-komment

Mivel most 29-ig nem nagyon lesz időm sem blogolni, sem a kommenteket moderálni, ezért ideiglenesen (29-ig) a kommentezést lekapcsoltam.

Ennek az oka nem az ide írogató ballibek, hanem sokkal inkább a brutális méretű blog-spam.

Nem kéne ennyit

- inni
vagy
- dolgozni

A kettő üti egymást. Olyan vagyok, mint a mosott szar. Hiába, tegnap péntek volt.

És közben még 1 form 100%-ban hátra van, s tesztelni is kéne. Ami így, hogy a saját munkám tesztelem, nem túl jó. De hétvégén más nem jön be melózni…

Fideszes árnyékkormány, Depeche Mode, ballib újságírók, stb…

Index-féle dologHát igen. Index.hu.

Valójában: a fidesz nem tervez árnyékkormányt, a hír ez volt. A Fidesz azt mondta, hogy árnyékkormánynak kb. a ciklus félidejétől van bármi értelme, most nem. A Fidesz azt mondta, hogy ha csinálnak is árnyékkormányt, annak semmiképpen sem a mostani kormány megbuktatása lesz a feladata, hanem az, hogy kész alternatívát mutasson fel. Azaz az, amit az MSzP baszik megcsinálni, hogy kész kormányprogramja van, amikor éppen megnyeri a választást. Emlékezzünk csak vissza a medijeszku-kormány semmittevésére. Pont mire elkészítették a kormányprogramjukat, addigra buktatta meg a medijeszku által korrupciós ügyekkel megvádolt SzDSz őket. Aztán jött a gyurcsányi-kormány, megint semmitevéssel töltötték az idejüket. Úgy tűnik, most hogy megnyerték a választásokat, megint nem nagyon volt programjuk, most kezdik összemédiázni, majd a visszajelzések alapján összerakni. Ez gáz.

Másik index.hu cikk meg egyszerűen hülyeség, hülyén van megfogalmazva. Nem dolgozhat valamin egy cég titokban, ha arról az egész világ tud. Akkor nem titok. Titok az, amiről nem tud mindenki. Tipikus index.

Egyébként az az érdekes, hogy a baráti köröm is kezdi észrevenni, hogy miről kiáltok itt a szélbe állandóan. A ballib média-gecikkel kapcsolatban.

Ők imádják a Depeche Mode zenekart. Egy Para-Kovács nevű dolog (magyar(?) hírlap ) lehúzta a mostani koncertet, de úgy, hogy ez a Para-Zita még soha nem hallott DM-et. Aztán a hetek nevű újságban(?) is nyomattak egy olyan cikket, amiben egyszerre nevezték a DM-et halálkultuszosnak, és kereszténységellenesnek, és állítólag a DM vonzza a drogos kultúrkört.

Hát ez az amit a ballib média-megmondó emberekben én is rühellek. Ezek a nagy toleranciájuk jegyében náciznak, drogosoznak, halálkultiszoznak le embereket. Gázolnak át lelkeken, embereken, beledöfik a kést mindenkibe, aztán megmondják miért. Ezek, a hetek újságírói, a magyar hírlapos faszok, és az indexes köcsögök tartják a hatalmukban a média 90%-át.

Ha elnémul a város, oly magam vagyok

Beatrice : Meditáció

Ha elnémul a város, oly magam vagyok
és egyedül sokszor rámtör; a depresszió,
Ó, nem, ó én nem tudom, hogy ki vagyok
Minek születtem választ nem kapok.
Mond miért él az ember és hol van a cél?
… és tényleg van-e Isten, mely bennünk él?
Ó nem, ó én nem tudom, hogy ki vagyok
Minek születtem választ nem kapok.

És sokszor sírnom kellett, ha nem bírtam már,
a cinizmus mögé rejtem, ha valaki bánt,
Ó nem, ó nem tudom, hogy ki vagyok
Az álarc lehullt, hát itt vagyok.
Ha elnémul a város, oly magam vagyok,
és egyedül sokszor rám tör a depresszió,
egy könny lefolyik az arcomon,
ha elhagy minden; hát meghalok…

//
Fura ilyen fasz állapotban lenni, de ma ilyesmiben vagyok. Hétfőn mennék nyaralni, oszt azzal a prodddzsekktel amivel dolgozom, még nem tudtam abbafejeződni. Most bemegyek melózni szombatkor, meg meg vasárnapkor is. Meglássuk. Hétfőn én vezetek, szóval mennem kell. Annyit már elértem, hogy szóltam a csapatnak, hogy nem hajnalban indulunk, hanem csak 11-kor. Úgy tűnik, ezt tolerálták. Szóval ez azt jelenti, hogy még hétfő reggel is dolgozni fogok. Remélem a főnököm értékeli ezt. :-)))

Ott se volt talán…

Este elmentem kutyát sétáltatni…

Leültem a parkba, a kőasztalnál… a Szentestei-kőasztalnál.
Ott ült egy lány, ott se volt talán,
de ott ült egy lány, szép volt talán…

Elővettem a söröm, belekortyoltam…
Néztem a kutyámat, odament a lányhoz…
A lányhoz, ki ott se volt talán…

De ott volt a lány, szép is volt a lány…
Beszéltem vele, sárga Drumot sodort
Még meg is kínált.
A lány neve Véda, vagy valami ilyen,
Horvát volt az édes, de gyönyörű egyben.
Mondam neki “molim” ennyit tudok
meg hogy “molim jedo pivo”.

Tetszett neki. Elmeséltem neki, hogy van egy lány (aki nincs is talán), akit évekig ismertem, s nem tudtam, hogy az anyanyelve nem magyar. Aztán egyszer elkezdtünk beszélni egy gyerekes játékról, az akasztófáról, s megkérdezte a lány, hogy mi is az. Én akkor döbbentem meg igazán.

Nem is tudom mit akartam írni. A lányról, akinek az anyanyelve nem magyar, róla szeretnék. Sokat. De ő most olyan küldetését teljesíti, amit nem értek meg, talán nem is kell, hogy megértsem. Minden esetre ő azok kevesek közé tartozik, akiknek sokkal (SOKKAL) több járna az Élettől.

De az is lehet, hogy a horvát lányról akartam írni, akivel a Szentestei kőasztalnál találkoztam. Nem tudom. Őt soha többet nem fogom látni. A másik lányt, meg (remélem) igen.

u.i.:
Ebből a blogbejegyzésből Orbán, és a ballib köcsögök majdnem kimaradtak. :-)

Jópofa

http://www.joelonsoftware.com/items/2006/06/16.html

Ismerős Arcok: Szélbe kiáltok (Nyerges - Práder)

Szélbe kiáltok (Nyerges - Práder)

Tényleg csak engem zavar
Hogy bármerre indulok
Északnak, nyugatnak, délnek
Vagy keletnek fordulok
Által a “gúnyhatáron”
Ugyanúgy otthon vagyok
Csak halkabban kéne mondjam
Nehogy meghallják “azok”

Kiknek a lelki nyugalma fontos
- mert érzékenyek ám nagyon!
Azt mondják, tartsam a pofám
Jobb lesz, ha annyiban hagyom
De hogyan lehetne hagyni
Hogy magyar ne magyarként éljen?!
Te, ott a Kárpátok alján
Bácskába’ lenn, vagy épp Felvidéken

Erdélyben, Küküllő partján
Vagy ahol csak magyarok élnek
Együtt vagyunk a bajban
Hát együtt szóljunk a szélnek
Hogy gyűjtsön erőt tavaszra
S ki nem ide való, azt mindet
Söpörje ki e hazából
Ne hagyjon mást itt, csak minket!

/A kérdés természetesen költői (”tényleg csak engem zavar?”), tisztában vagyok a Te érzéseiddel is. A dal épp azoknak szól, akik még mindig nem értik, a köznapi ember számára pusztán szerencse kérdése volt, hogy a határ melyik oldalára kerül. Nincsenek különbségek magyar és magyar közt. Magyar édesanya szült Téged is, engem is. De mondok mást: keblemre ölelek bárkit, aki szereti annyira ezt a hazát, hogy magyarnak vallja magát. Ez egy közösség, ez egy ország, ez egy nemzet. Aki különbnek tartja magát csupán a származása miatt, aki a közösből csak elvenni akar, de hozzátenni nem, aki röhög azon, és nem tartja tiszteletben azt, ami a többségnek szent, annak el kellene gondolkodnia, ő vajon mit várna el, ha volna hazája./

Forrás: Ismerős Arcok
(A kommentárt is ők írták a dalhoz!)