Nagykörút, Demszky-város

A maoista feleségverő (most épp tolerancia-liberátor párttag) ismét csődöt mondott, mint a Főváros vezetője. Ez már nem is Főváros, hanem egy koszfészek. Nyáron megyek Prágába nyaralni 3 napra, előre várom. Hazafelé még Bécs is útba fog esni. Na, azok valódi fővárosok. Főleg ügye Prága érdekes, hiszen ott is a retkes komcsik diktatúrája volt nyögve. (Ja, ott mondjuk a hatalomátmentő komcsiknak nem volt lehetőségük, mert ott a rendszerváltozás után kipicsázták őket a hatalomból, nagyon helyesen. Szerintem látszik is az eredménye. Feltehetően Budapest, és Magyarország is tudott volna így fejlődni, amire jó példa az a 4 év, amikor valóban az országot próbálták vezetni, s nem a vagyont menteni.)

Na, hogy mi indokolta eme írásom? Épp most olvastam a VEKE tanulmányát a nagykörúti felújításokról.

Vicc

Tegnap este a feleségemmel üldögéltünk a nappaliban. Azt mondtam neki:
“Nem akarok vegetatív állapotban élni, amikor valamilyen géptől meg palackból csordogáló folyadéktól függ az életem. Ha ilyenre kerül a sor, húzd ki a dugót.”
Erre felállt, kihúzta a tévét, és kidobta a sörömet. Ribanc…

Kedvencem…

Egyik blogbejegyzésemre reagálva jelezték nekem, hogy a kurva kommunisták nevén nevezése nem helyes, valamint félreérthető, hogy kiket is nevezek kurva kommunistáknak.

Ezt a témát azért a jövőben szép lassan igyekszem majd itt körbejárni, elöljáróban csak annyit, hogy mindazoktól, akik azt kérik számon rajtam, hogy 28 évesként hogyan merhetem megítélni a kommunizmust, amikor nem éltem benne, várom a választ az alábbi kérdésekre:

  • Hitler, és az általa képviselt eszméket el szabad-e ítélnem, hiszen nem élem a zsidó holokauszt alatt?
  • Pol Pot, és a vörös khmerek népírtását elitélhetem-e, hiszen nem éltem Kambodzsában.
  • Szaddam Husszein tetteit elitélhetem-e, hiszen nem éltem Irakban.
  • A szerbek népírtását elitélhetem-e, hiszen nem jártam a háború alatt Szerbiában.

A materialista kommunizmus tényleg megköveteli a testi tapasztalást ahhoz, hogy véleményem lehessen valamiről?

Pandora szelencéje

Újabban ezt hallgatom munka közben. Kiváló cucc. Beírsz neki valami előadót, és ahhoz hasonló zenékből összeválogat egy “rádióadót”.

Ma a fos idő miatt Jenis Joplin jutott eszembe. Hallgassátok!

Jenis Joplinról tudni kell, hogy mikor életemben először hallgattam meg tőle az “Oh Lord, wont you buy me a color TV” kezdetű nótát, azt hittem, férfi az énekes. :-)

Rúzsa Magdolna nem magyar?

Szomoru Pasi26: “Mi a fenének kell itt olyan embereknek is versenyeznie, akik nem is magyarok?

Varga Ferenc: “A verseny feltételeit nem én határoztam meg, nekem semmi gondom nem volt vele, de tiszteletben tartom az érzéseidet és a gondolataidat. Csak így tovább!

Forrás: Origo

Tiszteletben tartani? Hmmm…

Érdekesen összecsengenek a gondolataim az ebben a cikkben megfogalmazottakkal.

Ki is hazudott???

Az MSZP kegyelmi állapotban van, mert a választói bizalom még kitart - jelentette ki a szocialisták hét végi választmányi ülésén Gyurcsány Ferenc. A kormányő a Népszabadság tudósítása szerint hangsúlyozta, hogy kétfelé kell nyitni: egyrészt meg kell kezdeni a nagy ellátórrendszerek reformját, másrészt azonnali intézkedéseket kell hozni a költségvetési egyensúly helyreállítása érdekében. A kiigazítást meg kell csinálni, mondta, mert nagy a baj. Ami a bizalmat illeti, a kormányfő jól érzékeli, hogy most még gyakorlatilag bármit megtehet.
(Népszabadság)

Reggel

Tegnap reggel késve indultam a munkahelyemre. 10:00-ra kéne beérnem, s kb. 8 perc az út autóval, 30 perc busszal.

Nade tegnap. 10:00-kor indultam otthonról, s 10:15-kor még a munkahelyemtől távolodtam, ugyanis az összes odavezető út be volt állva. 10:30-kor már a Budafokin araszolgattam, s kb. akkor meguntam, leparkoltam, s 10 perc alatt besétáltam. Ha maradok a kocsiban, s az utolsó egy km-t is autóval teszem meg, akkor 11-re sem értem volna be.

Igen, elkezdték felújítani a Budafoki utat. Ugyan nyár végére ígérték, de most így hirtelen belekezdtek. Örülök neki.

A problémám inkább a Móriczon van. Azt pár éve újították fel, ugyanúgy, mint a Karinthy utat. Most szétbombázzák. Amikor csinálták, még nem lehetett tudni, hogy a 6-os villamosnak nem kell majd körbemennie a Siroki-Váli végállomáson? Amikor a Móriczot aszfaltozták újra, miért nem csinálták meg a közműkiváltásokat? És, ja, amikor a gomba körüli részt járólapozták, akkor ki volt az a balfasz, aki a gombát körbeaszfaltoztatta, s nem csináltatta meg ott is járólapot? Ekkora ocsmány gusztustalanság kevés van. Mondjuk egy jó volt benne, hogy amikor letették a járólapokat, az olyan volt néhány csepp víztől, mint a jég, s legalább az aszfaltos részen lehetett közlekedni. :-)

A Fehérvári út le lesz zárva, mert ott valami szellőzőt, meg állomást építenek. Ezt miért akkor csinálták meg, amikor a szellemaluljárót építették? Akkor csak egyszer kellett volna lezárni.

Ugyanígy szét fogják verni a Gellért teret is. Azt is nemrég adták át.

A Budafokin miért nem dolgoznak egyszerre az egész egyik oldalon? Mi értelme van annak, hogy 200m-es darabot terelnek át a másik oldalra, majd fél km-re vissza, s utána megint 100m-re átterelik? Dupla baleseti forrás, dupla dugóok.

Lendületben a város.

És ezt az infantilis, hozzá nem értő, előre gondolkodni képtelen, a várost csődbe juttató, Budapestről elmenekülő feleségverőt fogják a népek tapsikolva újra megválasztani.

Miért örülnek a szavazók?

Mivanvelem írja, hogy ha valaki hoz egy rossz döntést, akkor ahhoz körömszakadtáig fog ragaszkodni, akkor is, ha nyilvánvaló, hogy a döntése rossz volt.

Én emlékszem, amikor a komcsik először jutottak hatalomra, s megcsinálták a Bokros csomagot, akkor is ezt vettem észre az embereken. Igaz, akkor még benne élve azért ez haloványodott, de most utólag, már azt állítják, hogy az emberek millióinak az életét szétkúró bokros csomagra szükség volt.
Ez olyan, mintha Pol Pot rezsimjére mondanánk azt, hogy szükségszerű rossz. Ilyen nincs. A magyar emberek életének a tönkretétele semmiképpen nem lehet szükségszerű. Az akkori, s mostani gazdasági szakemberek azóta vitatják, hogy megszorításokra lett volna akkor szükség, vagy gazdaságélénkítésre. Ugyanez volt a gond a szocik második hatalomgyakorlása alatt is, hogy nem folytatták a gazdaságélénkítő tetteket, sőt, semmit nem csináltak. Olyan volt 2002-2006, mintha Magyarországnak nem lett volna kormánya. Egy tutyimutyi lófasz kis semmivé vált ez az ország, amelyik 1998-2002 közt az európai régió kiemelkedő Nemzete volt.

Visszakanyarodva a kognitív disszonanciához: a szocik szavazói mind a mai napig azt hiszik, hogy a szocik cselekedetei jók. Hiába mondod neki, hogy nem. Hiába mutatsz KSH-kimutatásokat. Hiába mutatod be, hogy Keller-killer egyetlen perét sem nyerte meg, tehát nem igaz, hogy “a vitya lopott”, s hiába vonultatsz fel több tucat olyan ügyet, ahol a szocik bűncselekményt követtek el, nekik ez nem számít. Nem. S jönnek hordástul, s minden jobboldalit gyaláznak, gyűlölnek. Azért, mert mi mások vagyunk, mások akarunk lenni. Mi teszünk is azért, hogy olyanok lehessünk. Mi nem csak sodródunk, s gyűlölködünk. Teszünk.

És ha a fene fenét eszik, akkor is. Legfeljebb sokkal jobban fognak utálni, nem érdekel.
És nem csak magunkért tesszük. Ha a középosztály, a polgárság felemelkedik, akkor ők, is fel tudnak emelkedni.

Erdélyi túra 2005, 2/14. rész, Kőrispataki Kalapmúzeum

Folytatom, de lehet ám, nem lesz mind a 14 rész megjelenítve, de mindegy.
Ezt a rész nézze meg az, aki kiváncsi arra, hogy mi a lényege egy székely kapunak, a világhíres Kőrispataki szalmakalapmúzeum mivel került be a Guiness-rekordok könyvébe, valamint, hogy a kövek miről érdekesek…
“… És benne van a jelenlegi kis országtok… Ti most igazából nem idegen országban jártok, Ti itthon jártok!”
Ha akarod tudni, hogy a kalapon a dísz baloldalt, vagy jobboldalt hordandó, akkor figyelj! Nem mindegy, hogy Józsibácsi vagy, vagy Vaszilij bácsi… :-)

Írjak?

ma Zac-kocsmában ittam pár sört. Volt ott egy lány…. M.. Mindegy. nem írom le. Szép, szőke. Alkoholista. Fura volt látni egyik legjobb barátomat nőben.

Bandi már nem iszik. M. igen. M. barátai, és barátnői ugyanazt mondták, mint mi régebben Bandinak.

Remélem M. is abbahagyja egyszer.

Bandi abbahagyta. Azóta ismét ismerem.

(u.i.: meg kell különböztetni 2 dolgot: azt, hogy néha-néha munka után iszom csomó sört, és azt, hogy valaki munka helyett iszik.)