Visual C++ Express

Ellátogattam a Visual Studio Express oldalára, le is szedtem a C++ nyelvet támogató eszközt.

Egy Namespace Extension eszköz forráskódját akartam lefordítani vele, de nem jött össze. Úgy látszik van olyan dolog, amihez nem értek. :-)

Addig eljutottam, hogy az adott forráskód fordításakor hibaüzenetben hiányolja a  windows.h fájlt (Cannot open include file: ‘windows.h), és más ilyen .h fájlokat, amiknek a feltehető oka az, hogy a Microsoft Platform SDK-t külön telepíteni kell hozzá. Hajjaj. Innen nehezedik a dolog, a notebookomon nincs már szabad egy giga hely, így most a telepítőben elég szépen kivettem dolgokat. Viszont a telepítése horror cssiga még így is.

Telepítése után még írok, ha továbbra sem megy. :-)

ADSL szolgáltatás!

A mai napon végre volt időm, s összedobtam egy weblapot az ADSL árakkal:

http://as.hu/page_1146137126805.html

Tessék rendelni tőlem ADSL-t. (Más internetes szolgáltatásokkal is állok ügyfeleim rendelkezésére, csak kérdezni kell, mert pl. ISDN-es internetárakat nem akarok netre tenni, hiszen feltehetően 1-2 ember rendel csak ilyet évente… :-)

Szóval a lényeg, hogy béreltvonaltól szerverhosztingig, ADLS-től domainregisztrációig mostmár szinte minden internetes tevékenységet vállalok.

Bibó István megmondta!

Joep blogjából: Éppen az elektronikus könyvtáramat rendezgetem és a kezembe akadt Bibó István nagy port felvert tanulmánya 1945 októberéből. Az a címe, hogy „A magyar demokrácia válsága” és ez áll a bevezetőben:

A magyar demokrácia válságban van. Válságban van, mert félelemben él. Kétféle félelem gyötri: fél a proletárdiktatúrától, és fél a reakciótól. Tárgyi okok nem indokolják egyik félelmet sem: Magyarországon mindazok, akik proletárdiktatúrát akarnak, és mindazok, akik a reakció visszatérését akarják, elenyésző kisebbségben vannak, s külső erők sem néznék szívesen egyik fordulatot sem. A politikai élet végzetes félelmeinek azonban az a tulajdonságuk, hogy tárgyi előfeltételek híján is, pusztán a félelem erejénél fogva elő tudják hívni azt a veszedelmet, amitől félnek. Mindazok ugyanis, akik mértéktelenül félnek a proletárdiktatúrától, hatalmassá erősíthetik a reakció táborát, mindazok pedig, akik mértéktelenül félnek a reakciótól, hatalmassá erősíthetik a proletárdiktatúra vagy legalábbis valamiféle szélsőbaloldali diktatúra táborát. Ha az ország nem tud kiszabadulni a félelemnek ebből a csapdájából, előbb-utóbb óhatatlanul kettészakad egy ostobán feltett alternatíva körül: a nemzeti folytonosság hívei a reakcióval, a radikális változások hívei a baloldali diktatúra ügyével kerülnek egy táborba. A kettő között elsikkad minden nyugodt és biztos reformpolitika, és újból kátyúba jut az ez év elején oly nagy reményekkel megindult magyar demokratikus fejlődés.

Megszorongatás

Tegnap késő éjjel néztem egy gazdasági műsort. A műsorban bal, jobb, és libsi gazdasági elemzők beszéltek arról, hogy SOS gazdasági megszorításokra lesz szükség, katasztrófális az államháztartás hiánya, a külkereskedelmi mérleg helyzete, stb… Olyan érzésem volt, mintha egy afrikai ország költségvetéséről lenne szó, és nem az itthoni helyzetről.

Persze én jobboldali-náci-fasiszta gondoltam, hogy a helyzet szar, hiszen a Fidesz gazdasági elemzői kb. 3 éve mondják, hogy az ország gazdasága nem jó irányban “fejlődik”. Hát úgy tűnik igazuk volt. Az elmúlt négy év kormányzati tevékenysége ezek szerint tényleg fos volt. 4 évig mutogattak vissza a Fideszre, s közben — úgy tűnik — valóban tönkre tudták tenni a gazdaságot.

Ezt a kormányzati tevékenységet jutalmazta a nép. Gratulálok.

A nap jó híre!

Ma jobban élsz, mint négy év múlva fogsz!

Ne komcsizz!

Kristóf Attila: Egy pillanatig úgy tűnt, hogy Tárnoki néni kifogyott az érvekből. De aztán mosolyogva felelt. „Hannibál nem volt demokrata. Nem vallotta a köztársaság eszméjét sem, mint Gy. F. Éppenséggel a köztársaságot akarta megdönteni.” „És mi lett a vége?” – kérdezte Esztike. „A köztársaság eltörölte a föld színéről Karthágót, Hannibál hazáját. Máig sem tudták kiásni.” „Ante portas – állapította meg minden összefüggés nélkül Esztike. – És Napóleon?” Tárnoki néni megrázta a fejét. „Leninnek volt ekkora arca?” – kérdezte a gyermek. „Tudtommal nem.” „Akkor sem, amikor a Téli Palotát rohanta?” „Ne komcsizz! – mondta az öreg hölgy.

Egy hazardőr nem nyúlhat le egy hazát…

Pilhál György: “Nem szabad sírnunk. Kapott itt már virágesőt Rákosi is, Kádár is, aztán mivé lettek… Ha kaptunk is pofont, talpra kell állnunk, sorsunk ez és irányjelzőnk. Egy hazardőr nem nyúlhat le egy hazát…”

Fura…

lezajlottak a választások, ma egész nap azt mondják a hírekben, hogy a brutális államháztartási hiányt rendezni kell. Azt, hogy a piac megszorításokat vár/követel.

Azt hiszem a ballib lassan felfogja, hogy nem Orbán/Mikola ellen kellett volna szavaznia, hanem gazdasági programra.

Lyuk a zászló közepén (Dévényi Ádám)

Melegebbek a hajnalok
Kihajolnak a házból az ablakok
És megengedett céljuk felé tekintenek
De mi az a lyuk a zászló közepén?

Mi az a fekete lyuk a zászló közepén?
Miért van ma tele emberrel ez a tér?
Tán idehívta, ideszívta őket a lyuk,
az a fekete? Mi lehet benne?
Állsz a peremén

Ez ember-tenger és mind-mind mi vagyunk
Fekete fogak fekete szájban
Egy fekete ásításban

Állsz a peremén
Lábad a zöld meg a piros féltekén
Nézed, hogy mi ez a lyuk a zászló közepén
Nézed, hogy mi ez a lyuk a zászló közepén
Mi ez a lyuk a zászló közepén?
Mi ez a lyuk a zászló közepén?

4 év múlva

4 év múlva újrajátszunk! Ha lesz még akkor demokratikus választás.

Gratula minden komcsinak, és a Fidesz vezetőinek is.