Prezentációkhoz

Ha valaki gyakran mutat be programot, vagy ilyesmit, akkor érdemes erre a hiánypótló eszközre vetnie egy pillantást:

http://www.sysinternals.com/Utilities/zoomit.html

Vicc

Gyurcsányi országát járja, s látja, hogy egy gyermek az újszülött kismacskákat pakolgatja:
-Ez is szoci, ez is szoci… ez a macska is szoci…
Gyurcsány nagyon megörül, megsimogtja a kissrác buksiját és megdicséri. Pár nappal később ismét arra jár, látja az említett fiút szintén kismacskákat pakolgatni:
-Ez a macska fideszes, ez fideszes, ez is fideszes…
Elkomorodik Gyurcsány, megkérdezi a fiút:
-Mondd csak, hogy lehet, hogy múltkor még szocik voltak a macskák, most meg már fideszesek?
Mire a fiú:
-Hát nem látja? Kinyílt a szemük…

Nekem is van magánéletem

Vagy lehetne. :)

Cs. most feltehetően haragszik rám, mert M.-nek megmondtam, hogy Cs. kiveri a fogát, mikor hazamegy tajtrészegen. Cs. egy fasza csaj, mindig is tetszett nekem, amíg egyszer nem jelezte nekem, hogy vicc csak az, hogy valaha én+ő.

Azóta nem célom.

Ez így vanik. Ezt kell szeretnitolerálni.

De így legalább több időm van a szerveremre. :-)

VodaFose

Hümm.

Az 1270-t ne hívja senki, éppen 100%-ban ledöglött a Vodafone ügyfélszolgálati rendszere.

Emellett kollégám aki VotkaFosos kapott egy SMS-t, hogy hívja fel a hívásforgalmi tájékoztatóját, amit ő meg is tett, ahol az automata közölte, hogy 0 ft az egyenlege.

Felteszem, a VodaCsoda komplett számlázási rendszere, és adatbázisa borult, és most éppen a backupból szedik össze az adatokat. Azt hiszem, megint lesznek páran, akik kézzel írott számlát kapnak a hó végén. :-)

Na, én más miatt hívtam fel őket. Tegnap valaki hívott a T-s mobilomon, s kérdezte, mi a fenéért van a tudakozóban egy 70-es számom is, ha soha nem vagyok bekapcsolva.

Nem is igazán értettem a dolgot, de azért ma megnéztem a tudakozo.vodafone.hu oldalon, s valóban a vagy 3 éve kidobott vodafonos SIM-kártyám számával még mindig benne vagyok a rendszerben. Kész ez a cég.

Remélem a mai adatbázisösszeomlásukkal végre kipucolódom.

Minden esetre PIN-kódot kértek volna ahhoz, hogy megnézzék az adataimat annak ellenére, hogy éppen nem működik a rendszerük. Biztos utómunkában csinálták volna meg a kedvemért.

Kiváncsi leszek, hogy mikor bemegyek a MOM-park pincéjében lévő csajokhoz, akkor azok mit fognak szólni hozzá, hogy mint nem ügyfél, szeretném titkosítani a számom. :-)

Más ország

gtokaji írta a zIndex egyik fórumán:

nemtom, kinn a digit tv free, itthon ha jol tudom, probauzemben megy vagy 3 ado - es az sem biztos, hogy free. most nem az AH dobozos cuccarol beszelek, itt meg lehet nezni, www.freeview.co.uk
azt mar nem is mondom inkabb, hogy kinn mennyit fizetunk az internetert+kabeltvert+telefonert. vagy hogy mennyivel olcsobban veszem a lapostv-t, butort, ilyeneket. bizony van elmaradas, illetve meginkabb haracsolas vs. tisztesseges uzlet.
de mondok egy peldat arra is, hogy hogyan allnak a vevohoz: amikor rendeltem internetet, (termeszetesen) online el lehetett intezni mindent, meg itthonrol. hogy ne lehessen abusolni a dolgot, ezert kartyaszam kell rendeleshez, es leemelnek asszem 5 fontot, amit persze elso havi szamlaban jovairnak.

az online formon be kellett jelolni kis kalendariumban egy 1 oras idotartamot, 3-30 nap kozotti intervallumban, hogy mikor johet a bekotoember. be volt ott jelolve szepen, hogy melyik idopont teljesen foglalt mar, amit ki sem tudtam valasztani. ez kb a szoba joheto 1 oras intervallumok kb 20%a volt, szal lehetett azert talalni megfelelot. a megjelolt idopontban megerkezett a fenykepes igazolvanyos ember, mutatva a rendeles (nyomtatott) valtozatat, hogy tuti legyen ki jon be a lakasba. levette a cipojet az eloszobaban, es vidaman, csevereszve osszedugta a dolgokat. ez ilyen set-top boxos cucc, amihez adott egy manualt, es kb 10 percben elmagyarazta a fo funkciokat, video on demand csatornakat, stb. csak hogy biztos legyen a customer experience. vegen eltakaritott maga utan, es elvitte a szemetet, amit csinalt (!!!). jatt meg ilyenek fel sem merulnek persze. megadta a nevet, a fonoke nevet es emailcimet, hogy amennyiben barmi panaszom van, vagy vmi feedback, akarmi a munkajaval kapcsolatban, irhatok a fonokenek. megkoszonte hogy kijohetett. majd elment.

nyilvan erzed aprosagokat. es ez mind csak hozzaallas kerdese, nem kerul pluszpenzbe (az online idopontvalaszto, a levett cipo, a 10 perces demo, a fonok emailcime, egy zacsiba betenni a kabelvegeket azt nap vegen autobol kidobni, stb).

mindezt olcsobban, mint itthon egy ugyanilyen sebessegu natur kanoc.

kibaszott messze vagyunk mi ettol.

Dolgoznak a fijuk a Microsoftnál

Kár, hogy csak a projectelnevezési részleg termékeny. Alább 2 gyöngyszem:

Egyébként érdemes megnézni a fenti MSS2005EEwASSP1CTP linkjét is, érdekes, szép, hosszú. Megállapítom, hogy a linkgyártók is aktívak a Cégnél. :-)
Mi lenne, ha én is csinálnék ilyeneket?

Ingyenes weblapkészítés

Előzmény: http://as.hu/blog/index.php/2006/03/13/155

Korábban már írtam ugyan róla, de most végre az as.hu weblap menüpontjai közt is megjelenik az ingyenes weblapkészítés lehetősége. Próbáltam úgy fogalmazni, hogy egyértelmű legyen az Ügyfelek számára, hogy az adott esetben csak maga a weblapkészítés ingyenes, a tárhelyért továbbra is fizetni kell. Remélem azért össze tudják majd hasonlítani a több százezres éves költséget és a valamivel 20.000 alatti éves díjat. :-)

tehát azok az oldalak, amik ma készültek:

as.hu -> Weblapkészítés -> Ingyen weblap

és

as.hu -> Ügyfélkapu -> Weblapszerkesztő

UPC megbocsájtás :-)

Írtam: http://as.hu/blog/index.php/2006/03/26/174

Na, miután este ismét kiment az összes TV adás, felhívtam T-Mobile-ról az UPC ügyfélszolgáit, de nem sikerült velük beszélni, mert 1.) kérték a 10 jegyű ügyfélszámot, 2.) miután megtaláltam, utána mobilról nem tudtam beadni, bizonyára a DTMF hangok elvesztek valahol a GSM-Vonalas-IP-telefon konverzióban, úgyhogy előástam az egyik szekrény aljából egy vonalas T-Köm telefont, aminek az ADSL-modem előtt találtam is lukat, aztán arról hívtam az 1221-et, majd kódmegadás. Érdekes volt, mert kb. 2 perc alatt felvették. Nekem más emlékeim voltak erről a cégről. (Mostanában a TVNet veszi át a szerepüket, akiket pénteken 3 órán át próbáltam sikertelen felhívni.)

Na, a lényeg, hogy beszéltek valami diszpécserrel, s mondták, tudnak a hibáról, dolgoznak rajta, egy táp ment ki.

Ekkor elindultam itthonról, és az MDF-kocsma előtt valóban találkoztam az UPC dolgozóival, akik abban szekrényben dolgoztak, amit a kocsma férfiközönsége oly jól ismer, hiszen az adott intézmény WC-je néha hamarabb zár, mint a hely.

Szóval ráfogom a tegnap esti vendégkörre, hogy ma nem volt TV-m. Ezennel jelzem, nem a naptevékyenység tehet erről.

A T-Mobile tegnapi attrakciójának az oka viszont továbbra is kérdéses. :-)

T(ré)-Mobile, UPC szarakodás a XI. kerületben

Feltehetően valami speciális napsugárzás érhette el a kerületet, mert tegnap a T-Mobile szolgáltatásának az igénybe vétele hiúsult meg, ma meg az UPC tesz ki magáért, és néhány óránként tízpercekre megszüntetik az adások továbbítását.

Grr…

Útálom a napszelet!

Címtelen, csak azé’ hogy Artisjus belém kössön


“Another Brick In The Wall, Parts 1, 2, 3″

[Part 1]
Daddy’s flown across the ocean
Leaving just a memory
A snapshot in the family album
Daddy, what else did ya leave for me?
Daddy, whatcha leave behind for me?
All in all it was just a brick in the wall
All in all it was all just bricks in the wall

[Part 2]
We don’t need no education
We don’t need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers, leave them kids alone
Hey, Teachers, leave those kids alone

All in all its just another brick in the wall
All in all you’re just another brick in the wall

We don’t need no education
We don’t need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers, leave them kids alone
Hey, Teachers, leave those kids alone

All in all you’re just another brick in the wall
All in all you’re just another brick in the wall
[Guitar]

[Part 3]
I don’t need no arms around me
I don’t need no drugs to calm me
I have seen the writing on the wall
Don’t think I need anything at all
No, don’t think I need anything at all
All in all it was all just bricks in the wall
All in all you were all just bricks in the wall

[Goodbye Cruel World]
Goodbye, cruel world
I’m leaving you today
Goodbye, goodbye, goodbye

Goodbye, all you people
There’s nothing you can say
To make me change my mind
Goodbye