Táp II.

Szó nélkül cserélték a Thermaltake tápot. Viszont Edimaxra is azt mondták, az is szar. Azt mondták a szervízben, minden táp szar. A 3000 Ft-os ugyanúgy, mint a 40.000-es, amit szintén hoznak vissza. Kész. Azt hiszem tápgyáros leszek. :-)

Valaki, műszaki érzékű ember felhomályosíthatna, mi a fene olyan bonyás egy kapcsolóüzemű tápban, ami miatt nem lehet olyat gyártani, ami az alábbi specifikációnak megfelel:

 1. zajkibocsájtás max 21db
 2. kimenetek 3%-os pontossággal
 3. Ha belül a tápban valami döglik, akkor túlfesz nem mehet a PC-be
 4. Ha a PC-ben döglik, vagy füstöl valami, akkor táp lekapcs

Ha ezeket valóban nem lehet úgy megcsinálni, hogy egy táp 100%-ban kibírjon mondjuk 5 évet, akkor el kéne kezdeni gondolkodni azon, milyen más betáplálás lehetne jó egy számítógépnek. Márpedig úgy tűnik, hogy még egy 30.000 HUF-os táp sem tudja ezt a szintet.

Táp

Előzmény: Billentyűzet

Ami egyszer elbaszódhat, az el is baszódik. S általában pont akkor, mikor lejár a garancia. A billentyűzetnek tegnap nem is néztem a garanciáját, mert 1200 ft, azért nem éri meg 2 órán át túrni a számláimat, inkább sörölök, s azalatt a 2 óra alatt pénzt keresek.

Ma reggel viszont a Thermaltake Purepower 410W Silent kutyafasza tápom egyszerűen az UPS bekapcsolása után csak sípolt maga ultrahangközeli hangján, alaplap áramot nem kapott. Namondom. Szerencsére elfekvő HuntKey 400W-os táp volt otthon, azt beletettem a gépembe, azzal megy, csak abban a hagyományos 8cm-es ventinek olyan hangja van, hogy még fülhallgatóval sem tudok TV-zni a PC-men, szóval kell valami csendes táp.

Namost a Thermaltake az drága, szóval jó lenne azzal valamit kezdeni. Szerencsére megtaláltam a számlát, s akár hiszitek, akár nem, a beépített óra hibás lehet, mert nem tavaly február elején, hanem március elején vettem, szóval még garanciás. :-)

Na, ma visszaviszem, kiváncsi vagyok javítják-e, vagy cserélik. Végülis tavaly 12 rugó volt az ára.

u.i.: arra kiváncsi vagyok, mi lesz a következő eszköz az életemben, ami elfüstül, felrobban, elég…

Szegény Fóti Marci

http://www.netacademia.net/tudastar/articlepage.aspx?upid=10038

Én azért már több előadásukon voltam, s tényleg profi a banda. Ilyen szopások nem szoktak lenni.

Billentyűzet

Ma reggel azzal fogadott az otthoni gépem, hogy nem tudtam beloginolni a Windowsomba. Elfüstölt a billentyűzetem. Jó szaga volt. Vettem most egy Samsungot, azzal megy, szóval csak a billentyűzet égett meg, másnak szerencsére nem lett baja.

Billentyűzetvásárlásnál egyetlen dolgot kell szem előtt tartani, hogy a faszfej ergonomúsok hova teszik a “Power” gombot. A lényeg, hogy ne legyen együtt a Home, PgDown és társaival, mert akkor gyakran kikapcsolja az ember a gépét.

Érdemes tudni továbbá, hogy a WindowsXP-ben a Vezérlőpult/Energiagazdálkodási lehetőségek alatt a Speciális fülön ezt a billentyűt ki lehet kapcsolni, amit még így is, hogy küön van, érdemes megtenni, de legalább a “Kérdezzen rá”-ra átállítani.

Kemény az élet

Suliban vagyok. Igen. Programozóiban. Éppen Delphi adatbáziskezelést mutatja be az oktató. Ezt programoztam egész nap. Akkor miért is vagyok itt? Hümm…

Amikor a vállalkozói igazolványomat váltottam ki, akkor, közölték, hogy nem írhatom fel a tevékenységi köreim közé a programolást, csak ha van felsőfokú végzettségem. Ami nem volt. Így, több éves szakmai tapasztalattal, ha programozási munkát kapok, akkor arról nem tudok számlát adni. Persze megoldás van, mert általában a megrendelőnek mindegy mi van a számlán, s szaktanácsadásnak könyveljük, de ez azért nem egy normális dolog.

Szóval ezért, most itt szopom a napjaimat egy programozói suliban, hogy legyen egy nyamvadt OKJ-s papírom.

Kocsma, ahol a tulaj hülye

Ismét kibasztak egy olyan kocsmából, ahova az emberek 98%-a be sem tenné a lábát, annyira lepra. Ez a hely a Tropikána kocsma a Villányi úton. Prosztó, 2 asztalos, füstös/hideg, és UV fénnyel van kivilágítva, ami tuti vakságot okoz 4 sör után.

Nem… Természetesen nem azért basztak ki, mert

 1. nem fizettem
 2. sarokbahánytam
 3. beszóltam a főnök nőjének

hanem azért, mert a kutyám velem volt.

Érdekes módon, amig megittam a 2 korsó jóestétsöröm, s otthagytam a közel 30%-os borravalót, addig minden rendben volt. Utána viszont távoznom kellett, mert közölte e tulaj velem, hogy “vidd ki a kutyádat, nem mondom mégegyszer”.

Megjegyzéseim:

 1. A kutyám kb. 10* tisztább, mint a kocsma
 2. A kutyám kb. 10* tisztább, mint az átlag vendégkör
 3. A kutyám kb. 20* tisztább, mint a 3 decis pohár
 4. A kutyám kb. 4* jobban tudja, mennyi a 4 cent, mint a kocsmáros

Lenne még hozzáfűznivalóm, de leszarom. Életemben egy olyan kocsma elég, ahol a tulaj köcsög, ez az MDF-kocsma a Bartók-Fadrusz sarkán. Több ilyen hely nem kell.

Ezért szeretek a Tengernagyba járni, annak ellenére, hogy kőkemény komcsikkal van tele, s folyton Orbán “cigányfasiszta-robbantógeci- nemadott-szécsényihitelt-a-keravillban-a-hűtőre- mert-nem-pályáztam” mivoltáról kell meghallgatnom a sztorikat, mert ott Vendégnek érzem magam. Ott kiszolgálnak, ott üdvözlik Leont, a kutyámat (nem, nem ez jelszavam, holnap ne hekkeljetek ezzel!), ott ha adok borravalót, azt megköszönik. Pedig az is “csak” egy kocsma. Egy olyan kocsma, ahol 210 egy korsó sör.

Microsoft Defender adatbázis-frissítés

Úgy tűnik, az új defender már a BITS technológiával frissíti az adatbázisát. Nagy előrelépés. Sajnos nekem az otthoni gépemen ez valami miatt nem megy, a Windows Update frissítései sem jönnek le eme módon. (Nem, nem lopott a Windows, valami cucc biztos el lett állítgatva, de el nem tudom képzelni mi, s időm sincs utána-kuattni.)

A lényeg, hogy most akkor nekem nem lesz naprakész spyware-írtóm.

BlackCat! Én is idézek egy verset a blogomba…

Rég rebesgetik, hogy a lelked arca
A lelkem arcához hasonlatos.
Költészeted titok-tükrében
Tegnap megláttalak:
Igaz.  A rengeteg két ellenkező végén
Lakoztunk, Te meg én.
Egymásról azt sem tudtuk, hogy vagyunk.
Mint kősziklák álltunk: én itt, Te ott.
S az erdő zúgása, s az ég zengése
Belőlünk mégis egy visszhangot csalt.

Kinyujtanám most feléd a kezem.
És mégse nyujtom ki.
Fekete erdő van közöttünk,
Keserű árok van közöttünk,
Ledöntött szobrok, elnémult harangok
Kísértenek közöttünk.

Tudom: Te mindezekről nem tehetsz.
De hordozod a “győztes” végzetét,
Amint az elbukottét hordom én.

(Reményik Sándor: A kinyújtott és visszahúzott kéz)

Bécsben voltunk…

… mert soförnek kért fel a baráti köröm (Depeche Mode koncertre mentek). Jó volt. Bécs kicsit olyan, mint minden főváros, ahol eddig voltam. Szép, relatív tiszta (kutyaszar sok van, több mint itthon), kátyúmentes, s közlekedhető, azaz hajnalig járnak a tömegközlekedtető járatok, amikre jegyet bankkártyával lehet venni, s nem mindenféle szopatós módon, hanem 1 órára 1.5€-ért. Oszt annyi. A metrók 4-7 percenként jártak 23 óra körül. A városháza előtt olyan jégpálya van, hogy csak na. A park útjain megy a pálya, deszkapalánkkal körbevéve, szép nagy kanyarokkal, stb. Mind a városháza, mind a park fái ki vannak világítva, fasza pasztel színekkel. Szép.

Sajnos, Bp. nem ilyen város. Itt a polgármester kátyuknak dudál, magyaráz, de terepjáróval közlekedik. Itt ebben a koszfészekben az elmúlt 15 évben SEMMI nem épült. Ami épült, az állami építés volt. Főképpen az elátkozott Orbán-kormány idejére datálva. Itt lepukkant minden.

Nem, nem mondom, hogy Béccsel hasonlítsuk össze magunkat, tudom, más az alap. Ott nem rabolták szarrá magukat a kommunisták, nem loptákprivatizálták el a teljes állami vagyont.

Hasonlítsuk össze lepratelepünket Prágával. De tényleg. Az is főváros, volt komcsi ország fővárosa. Mi a fene lehet az, ami miatt az működik? A sör? Lehet, az tényleg utánozhatatlan, de könyörgöm, a magyar bor? Az nem legalább annyira értékes? Tudnak nyelveket? Nem. Akkor mi?

Esetleg ott nem volt 15 évig ugyanaz a főpolgármester? Vagy ott a rendszerváltás után a komcsikat nem engedték vissza a hatalomba? Ott nem engedték nekik, hogy a privatizációban részt vegyenek?

Microsoft Defender 1051 (szopás)

Előzmények:

http://as.hu/blog/index.php?s=Microsoft+Defender+1051

Na, a kötsög Microsoft ahelyett, hogy kiadna egy javítást, megírt egy Tudásbázis cikket, hogy hogyan kell Users csoportot létrehozni:

http://support.microsoft.com/kb/915087