“Örülök, hogy nem éltem át, mert átérezni is elég volt!”

Még az iménti bejegyzésemhez:

http://www.tubi.hu/risearch/www/multimedia/020419_M1_A_multat_be_kell_vallani.avi

Február 19-én szeretnék elmenni a Házba. Aki velem tart, az jelentkezzen.

Pethő, Bauer, Gerő, Rákosi, Horn, Medgyessy, Sztalin, Pol Pot, Hitler… Meddig folytatjuk még a sort?

Választások elé

“A félelmet, a gyûlöletet most rács mögé zárjuk, mert úgy akarjuk, hogy az életünkben, a jövõben ne legyen számára hely. Rács mögé zárjuk, de nem felejtjük.”

Az emberi természet gyarlósága következtében, az idõk folyása során elmúlt dolgok emlékezetének a helyére könnyen belopakodik a feledés, ezért illõ írásba foglalni azt. - Így figyelmeztet bennünket egyik királyunk már 900 esztendõvel ezelõtt.

A történelem belõlünk születik. Az általunk épített falakra írja, rajzolja, azokba vési mindazt, ami belõlünk utódainkra marad. Így épül valamennyi ház története. [...] De vannak házak, amelyeknek igazi, nagy, életünkbe szántó történelme van. Ez néha súlyos, nehezen lélegzõ, fojtogató.. [...] De eljön a nap, amikor megismerjük. Amikor megpillantjuk, amikor meglátjuk igazán. Põrén, meztelenül áll elõttünk [...] Mert a történelem olyan, mint a föld alatti folyó, ha nem ismerjük természetét, könnyen alámoshatja az életünket. [...] Ezért a múltból soha, semmit sem szabad végképp eltörölni. Minden darabja fontos. [...] Ebben az épületben hatalmas erõ van. Az áldozatok, a megalázottak, a hozzájuk tartozók, a velük együtt érzõk, a nemzet ereje. [...] Szeretnénk, ha világossá válna a gyermekeink számára, csak olyan nemzetek polgárai lehetnek szabadok, akik képesek harcolni saját emberi méltóságukért, ha kell. [...] A gonosz az elsõ pillanatban mindjárt világmegváltást ígért. De ezek a világmegváltások mindig ilyesféle házak pincéiben érnek véget. Akik vállalkoztak rá, hogy ezt megtegyék velünk, a sötét oldalon jártak. A nemzet árnyéka voltak. [...] Ez a ház [...] arra való, hogy mindig megvédje a nemzetet saját árnyékától.

[...]

Néhány perc múlva belépünk az épület kapuján. Belépünk a múltba, alámerülünk a Stix vizében. S aztán 50 év idõutazás után a XXI. századra nyíló kapun át ismét kilépünk a jövõbe.

Viszontlátásra ideát!  

A fenti szöveg teljes változata itt: http://www.orbanviktor.hu/hir.php?id=969

Amit idéztem, azt az In Dextra Veritas zenekar követte el ebben a számban.

És igen, komolyan gondolom, hogy ki kéne lépnie Nemzetünknek a mocsokból, le kéne vetkőznünk az elmúlt 50 év mocskát. Akik ezért a mocsokért felelősek, azokat felelőségre kell vonni, hogy ne fordulhasson soha többé elő oly szégyen, hogy Országunkat egy pufajkás, vagy egy besúgó, vagy egy csaló, hazug kutya irányítja.

Bűnös város

Jut eszembe, idén állítólag Bp.-re látogat a cowparade. ( http://www.cowparade.com/ ). Persze nem véletlen, ősszel önkormányzati választások lesznek, s Gyemszki Maó-nak be kell mutatnia, hogy itten kérem dinamizmus van. De ettől független, én örülök neki. Prágában ( http://prague.cowparade.com/ ) ha jól rémlik 2 éve jártak a tehenek, s nagy poén volt velük sörözni. :-)
Bp.-en sajna nem lehet annyit inni, mert szar a sör, meg sok demszky-féle herélő van a járdákon, amik kötekednek a 20. sör után. :-))
u.i.: egyibként fura, hogy a hivatalos oldalon nem írnak Bp.-ről. Hümm, akkor lehet mégsem jönnek? Lehet újabb kampánytéma-ígéret csak? Lehet rájöttek, ebben a lepusztult “bűnös városban” ( http://href.hu/x/10br ) még a műanyagtehenek is megmurdálnának?

VotkaFos újra

Ha valakinél nem látszik jól: http://as.hu/blog/wp-content/uploads/2006/01/Vodafone.JPG
Vodafone.JPG

Vincze Béla borait kóstolta a baráti köröm

http://www.kvalite.hu/ricsi/Vincze/index.html

Tessék megnézni! Én sajnos nem tudtam elmenni, lakásfelújításos prodzsektem miatt, de legközelebb ott leszek.

Id. Lőrinc témához: azt hiszem, nekem annyi idős koromban már nem lesz ennyi hajam. :-)

Lakásfel…

Ma egész nap festettem. Határeset, hogy megéri-e. Barátom, Pycur (aki lány) segített, meg öcsém. Hát, én össze vagyok törve. Vajon Pyc? Szegény. (Öcsém nem olvassa a blogot, most őt nem sajnálom. :-)))

Ja, 2 Becher, meg 3 Pilsner helyrehozott annyira, hogy a PC előtt ülök. Ezek nélkül a gyógyszerek nélkül már aludnék. :-) Hja, meg most hajnal 1-kor még körbegletteltem a csempék tetejét, hadd tudja meg mindenki a házban, hogy itt aztán munka van. :-)

Apropó, kurvajó csempeforrás: http://www.acromat.hu/ Javaslom mindenkinek ezt a bó’tot:

TÖRÖKBÁLINT, M1 LEHAJTÓ (BUDAÖRS, KAKTUSZ U.) Tel.: 06 23-420-697
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7-16,
Szombat: 9-13,
Vasárnap: zárva

Csicsi

Szerintem a csaj valamit változtatott a hajstruktúráján, de azt állítja, csak copfba fogta. Hmm. Ja, lehet. Fotót kérek ide a 2 héttel ezelőtti Csicsiről, s arról, ma hogy nézett ki a Depeche Mode klubban.

Lakásfelújítás 4.

Előzmény

Na, azt hiszem túl vagyok rajta, már majdnem. Hétvégén még festeni fogok öcsémmel, mert azt már anyagilag nem mertem bevállalni. Igazából azt sem tudom, pontosan mennyit kértek volna a festők, de mikor négyzetméter alapon kezdtek számolni valami 1000-s nagyságrenddel, akkor belegondoltam, hogy ez olyan, mintha én mint programozó nem órabért kapnék, hanem a leütött billentyű-ütésekért számláznék, darabonként valami 100 ft-ot.

Szóval nem kértem, szerintem öcsémmel 2 nap alatt megcsináljuk, s a 300.000 töredékéből még egy csomó sört is iszom. :-)

Microsoft AntiSpyware

Új, egész friss verzió: 2006. 01.20-i, 1.0.701

MS AntiSpyware

Demszky-város

Most mennek a hőbörgések a kátyúk miatt, nos ezt már én is beszoptam. Íme a határozat. Csak jelzem, hogy ezek után a Hungária Biztosító elutasította a kártéritési igényemet, azzal az indoklással, hogy “kőfelverődésre nem fizetnek”. Hiába rendörségi határozat, hiába a józan ész, ők nem. Ja, pusztán 2 napom ment rá az utánajárásra, utána még 2 a szervízre, s maga a fényezés ára. Nagyságrendileg ez az idegbeteg Demszky-faszi 100.000 körüli kárt okozott nekem. Ennek az embernek melegebb éghajlaton lenne a helye, nem Bp. élén. Küldjök egyesült erővel el a Horvátországi ingatlanára végleg!

(Közvetlen link a képre, ha valakinél nem lenne olvasható)

hiv_felj_HMW328_Ambrozy_Lorinc_BW.gif