Öcsém gépe

Öcsém karácsonyra egy SuliNetes gépet kapott a családtól.

ElektroWorldben vettem, mert a “normál” boltokban már csak jövőre vállalták volna. Mivel öcsém elég megértő, így ma kapta csak meg, illetve ma volt időm telepíteni a Windowst, meg az Office-t.

Az itthoni gépemet 2003 körül telepítettem, azóta nem kellett, remélem ezzel sem kell gyakran vesződnöm. Windows Update valami iszonyat csiga. Egyszerűen nem értem, miért. Az SP2-t végül nem is onnan telepítettem, mert a 150 mega órákig tartott volna. Van ez az oldal, ajánlom mindenkinek: http://msdownload.netacademia.net/, innen sokkal gyorsabban lejön minden, s nem kell vacakolni a “Valódi Windows, valódi előny” programmal sem, ami azért Firefox alatt sokat jelent.

Spam!

Azt hiszem, a mostani karácsony ilyen szempontból hozta a szokott formáját.

A szokásoshoz képest a kéretlen reklámlevelek aránya (mármint azoké, amit sikeredett kiszűrni) kb. 2-szeres volt. Az átlag az as.hu szerveren 50% körül szokott mozogni, most 24-e, és 27-e közt 70% volt. (Persze lehet csal a statisztika, hiszen ezalatt az “igazi” levelek száma csökkent talán? Nem. A napi 200 spamhoz képest most 500 körülit kaptunk el. Erre az ASSP-t használom szerver oldalon, ami egy PERL-ben írt Bayesianos (tanulós) spamfilter, ami több RBL listát is kezel, valamint ismeri az SPF-et is, és ingyenes.

Ajánlom mindenkinek.

Karácsony!

Minden kedves olvasómnak, ügyfelemnek, partneremnek, barátomnak békés, áldott karácsonyi ünnepet kívánok!

T-Offline 3.

Előzmény

Na, ma tellt be a “főnököm töke”, ugyanis még ma sincs net. Azt mondta, SOS csináljak netet. Mondom ok, de hogyan? Ilyenkor már mikrós cégek nem melóznak nagyon.

Na mindegy, jövő év elejére megvan a prodzsektem.

T-Offline, Tö-Cöm elmehetnek együtt a mamikájukba.

Ja, az ügyfélszolgálat elérhetetlen. Sztrájkolnak feltehetően.

Mobilról nem kevésbe került ma 30 percig hívni az 1234-et. Aztán letettem.

T-Offline 2.

Előzmény

Na, haverom a T-Comnál most SMS-ezett, hogy hazaért, s neki sincs nete. Ugyanaz a központ tartozik hozzá is. :-)

T-Offline

A változatosság kedvéért munkahelyemen ma egész nap nem volt net. T-Online elmehet a kurva anyjába.

Ma éppen szabadságról rángattak be, hogy 30 percnél tovább senki nem ért rá hallgatni az 1234 hívásafontosszámunkra kamuszövegét.

Nekem 15 perc után felvették. Gondolom az én számom VIP-listás.

De ennek ellenére nincs ADSL. Fos, kaka, kalapszar. A Budafoki út ADSL szempontból holttér. A földmágnesesség lehet az oka. De az elmúlt hónapokban nem volt olyan hét, hogy legalább egy fél napra ne esett volna ki a net. Vagy T-Com oldalon DSLAM gond, vagy T-Online oldalon a Radius szerver hal be, vagy senki nem tud semmit, s mégis rossz, majd senki nem csinált semmit és megjavul. Szegény haverom, aki a T-Comnál dolgozik, már szerintem felajánlotta, hogy ő kihúz az irodánkhoz saját költségén egy kábelt, csak ne baszogassam már… :-)

Az év legsötétebb napja

Nem tudom, tudjátok-e, hogy ma van az év legsötétebb napja. Mostantól hosszabbak lesznek a nappalok.

Mellesleg ezen a napon született a Föld legnagyobb holokausztjának az elkövetője, a Munkáspárt és az MSzP jogelődpártjának szellemi atyja: Stalin/Dzsugasvili/Koba.

OTP American Express kártya

OTP. Sokaknak ez a 3 betű a kommunizmus emlékét idézi, sokaknak a több órás sorbaállást.

Nekem mosrtantól az átverést is.

American Express hitelkártyám van. Ennek csak az egyenlege kérdezhető le a neten, azaz a számlaforgalom, meg az elszámolási időszak adatai nem.

Elvileg minden hónap 10-én van számlazárás, utána küldeniük kéne egy elszámolást, ami alapján rendeznem kell minden hónap 25-ig a tartozásom. Ezt úgy kell, hogy egy OTP számlaszámra kell utalni a pénzt. Elvileg OTP-s számlára az utalás azonnal teljesül, hiszen, bankon belüli utalás, nem megy ki a GIRO-ra. Nos, előre felhívták a figyelmem, hogy ez nem olyan, itt 3-4 várakozás lehet, erre figyeljek.

Mondom, OK. Hiszen ha 10-én zárnak, 12-én postának, 14-én nálam, akkor van 7 napom, hogy utaljak. (Igaz, így már nem jön ki a 45 nap ingyenpénzhasználat, amivel reklámozzák, de erre lehet azt mndani, hogy menjek be, és fizessem be kp.-ben.)

Na, ehhez képest 19-én adták postára az elszámolást, amit ma kaptam meg. Ha ma utalom, akkor 25-ig talán odaér. De ha ma dolgoznék, s csak holnap venném észre a postaládában, akkor már nem.

Másik dolog meg, hogy nem lehet a neten követni a kártyatranzakciókat. 2005-ben. Azt hiszem ezen a fél világ röhög, a másik fele meg nem tudja mi az a bankkártya.

Emellett ugyan az OTP-nek van egy “kártyakontroll” nevű szolgáltatása, ami abból áll, hogy minden tranyóról kapnék SMS-t, a hitelkártyára ezt sem lehet beállítani, mert “nézzem meg, hogy nem engedi a rendszer”.

Kedves OTP! És ez így most hogy? Nyugodtan lehet itt válaszolni, persze banki adatok nélkül. Nem fogom moderálni.

Hülye!

Na, most erre nem mondok semmit. Még fetrengek a röhögéstől…

http://it.news.hu/rios3_content.php?mod=10&id=17063

2005 leghülyébb spammere

Feladta magát a rendőrségen egy német férfi, aki gyerekpornót árusított az interneten és “vállalkozását” jelentős spamtevékenységgel támogatta. A Paderbornban élő spammer azután jelentkezett önként a helyi örsön, hogy számítógépét megfertőzte a Sober féreg legújabb variánsa, a Sober.Y jelű változat.

Bizonyára emlékeznek, ez az a vírus, amely november táján az FBI, a CIA és a német Bundeskriminalant (BKA) nevében érkezett figyelmeztetésekkel tömte tele elektronikus postafiókok millióit. Az angol nyelvű üzenetek arról tájékoztattak, hogy a hatóságok a címzett IP-címét számos illegális weboldalon megtalálták, ezért a csatolmányban feltett kérdésekre várnak választ (a melléklet természetesen maga a Sober féreg volt).

Ugye máris kitalálták, mi történt? Történetünk hőse gondolkodás nélkül elhitte, hogy a levél, amely azt állította, hogy IP-címe alapján nyomára bukkantak, valóban a német szövetségi bűnügyi szervtől, a BKA-tól érkezett, így jobbnak látta, ha bújkálás helyett önként jelentkezik a rendőrségen.

Lakásfelújítás 3.

Előzmény

Na, a házfelügyelő már kihívta a rendőrséget. Nyugi, nem az ajtó miatt, nem olvassa a blogomat… :-)

A konyhában gázcsövet tesznek arrébb (ez nem engedélyköteles), s ehhez kell heggeszteni. A palackokat a földszinten kötötték ki. Ezzel volt baja. Rendőrök kijöttek, felvették az adataimat, majd elmentek, s röhögve megkértek, hogy hozzuk fel a palackokat. Na, felhoztuk. Most teljes a béke addig, míg legközelebb ki nem hívja őket, hogy por van a lépcsőházban, vagy hogy a lift nem teherlift, s azzal nem szabad gázpalackot szállítani, vagy hogy a 2. emeleten a folyósón nem szabad 5 kg-nál nagyobb palackot tárolni.

Hiába minden. :-)