Renault Modus vs Volvo 940 töréstesztEz kemény. Ilyet még nem láttam élőben, soha. Minden esetre a linket elteszem, ha legközelebb valaki “a 25 éves Volvóra” fogadna egy kisautóval szemben.

(A kocsik jobbkormányosak, ez egy tipikus ütközési forma náluk, nálunk pont a másik felét kapná el.)

9 megjegyzés a(z) „Renault Modus vs Volvo 940 törésteszt” bejegyzéshez

 1. Alfa mondja:

  Ez az egész ugyebár csak azért hülyesség, mert nagyon remek, hogy a kaszni kibírja ezt a mértékű lassulást (mittomén 15 g), _de_te_nem_bírod_ki.

  Ha beléd jön egy 2 tonnás volvo, vagy merci, akkor meghalsz, hiába az 5-ösre vizsgázott töréstesztel rendelkező űrtechnológiás (egyébként részben műanyag) kaszni.

  Ja, és az utcán valószínűbb, hogy nem 20 éves Volvo fog szembekapni, hanem egy hasonlóan felszerelt és optimalizált új nagykocsi, ami még jobban le fogja amortizálni a színes kis francia csodát.

  Akkor vagy biztonságban, ha új _és_ nagy kocsiban ülsz.

 2. Meister mondja:

  Alfa: biztos igazad van, hogy a nagy és modern autók a biztonságosak, de az én “kisebbségi érzésem” abból táplálkozik, mikor a 20 éves tragacsot vezetők mondják nekem, hogy a Suzuki Swift-em (2.0-ás) koporsó, miközben nyilvánvalóan több esélyem van benne, mint egy félcsillagos töréstesztes 20 éves autóban.

 3. Alfa mondja:

  Igazad van, a Suzuki sokkal jobb, mint a régi Volvo, én csak a töréstesztek árnyoldalára akartam felhívni a figyelmet.
  Hiába stabil az utaskabin és jók a gyűrődési zónák, a kedves utas nem vasból van, a bekapott sérülés nagysága meg attól függ, hogy mennyit lassul a gép. Ez meg az ütköző testek súlyával arányos.
  A légzsák meg az öv segít még valamit, de biztos nem véletlen, hogy a töréstesztet reklámozzák és nem azt, hogy milyen esélyed van, ha frontálisan szumma 120-160 km/h-val összecsattansz egy BMW-vel.

 4. Meister mondja:

  Ok, igazad van. Nyilván az egész csak egy arányszám. A jó az lenne, ha vizsgálnának több mindent. Pl., hogy az ajtó nyitható marad-e, hogy mennyi a lassulás, stb…

 5. Ádám mondja:

  Ez az egész egy hazugság!!A Volvóba nincs motor és váltó!!!Mert ugye a motor nyeli el az ütközés nagy részét!!! De ebből kivették…Tehát ez a videó nem igaz!!!A volvó az keméyebb mint a renault még akkor is ha 20-éves….!!!!

 6. Meister mondja:

  Ádám: Amennyire én neten utána olvastam, sokan mondják ugyanezt, mint Te. De a filmes csapat állítja mindenhol, hogy nem csaltak.
  Én szerintem van abban motor egyébként.

 7. Meister mondja:

  3:15-3:16 körül látszik a motor.

 8. aha mondja:

  Akkor ezt skubizzátok: Ford Focus 200 km/h-val:
  http://www.youtube.com/watch?v=vFYHovJEUBg

 9. aha mondja:

  Egyébként meg a Renault Espace a nyerő:
  http://www.youtube.com/watch?v=rIKu1UDoa6s

Reagálj!